Balenciaga

Cristobal Balenciaga

Luxe modehuis Balenciaga SAS werd in 1919 opgericht door Cristóbal ‘Balenc’ Balenciaga. Het merk werd later gekocht door Kering. Balenciaga werd bekend voor zijn compromisloze normen. Of u nu geïnteresseerd bent in zijn modeontwerpen, zijn blijvende invloed op de mode of zijn fans, u zult de waarheid over Balenciaga leren kennen.

Cristobal Balenciaga

Cristobal Balenciaga was een Spaanse modeontwerper die afkomstig was uit Getaria in Spanje. Hij werd geboren in een arbeidersgezin; zijn vader was visser en zijn moeder werkte als naaister. Balenciaga werd geïnspireerd door de obsessie van zijn moeder met kleermakerij en leerde het vak al op jonge leeftijd. Vandaag de dag worden zijn ontwerpen over de hele wereld geroemd, van haute couture catwalks tot muziekpodia.

Cristobal Balenciaga’s werk wordt gevierd als revolutionair en iconisch. Hij veranderde het conventionele vrouwelijke silhouet met zijn innovatieve ontwerpen met sculpturale volumes, een onscherpe taille en vereenvoudigde pasvormen. Balenciaga ontwierp niet alleen revolutionaire kledingstukken, maar creëerde ook een aantal tijdloze meesterwerken die de mode nog steeds inspireren. Enkele van zijn meest gedenkwaardige stukken worden hieronder beschreven. Hoewel het moeilijk te zeggen is wat Balenciaga zo uniek maakte, is hij een van de meest invloedrijke ontwerpers van de mode.

Beroemd om zijn iconische jurken en japonnen, ontwierp Balenciaga enkele van de meest elegante vrouwen van de jaren 1950. Mona von Bismarck en Gloria Guinness droegen veel van zijn ontwerpen. De vrouwen die zijn jurken droegen waren wilskrachtig en vaak loyaal. Helaas stierf Balenciaga op 47-jarige leeftijd, zijn modehuis in puin achterlatend. Helaas weerhield dit de mensen er niet van zijn creaties te dragen, en veel van zijn fans waren vermogend genoeg om zijn naam in leven te houden.

Zijn ontwerpen

Het werk van de iconische ontwerper wordt nu vereerd als een van de meest invloedrijke mode van de afgelopen eeuw. Zijn visie en ongeëvenaard vakmanschap hebben ervoor gezorgd dat zijn collecties tot de meest begeerde stukken aller tijden behoren. Zijn kledingstukken en accessoires roepen bij vrouwen een gevoel van nostalgie en ontzag op. Een collectie uit de hoogtijdagen van het merk heeft een duidelijk moderne twist gekregen, met de nadruk op een sportieve, stedelijke stijl.

De populariteit ervan leidde tot verschillende initiatieven van de Spaanse regering om de Spaanse mode-industrie nieuw leven in te blazen. In 1987 vernoemde het Spaanse Ministerie van Industrie en Energie zijn eerste prijs voor modeontwerp naar Balenciaga. In 2000 stelde het ministerie 3,2 miljoen dollar beschikbaar voor een liefdadigheidsstichting die naar hem is vernoemd. Zijn reputatie was echter zo sterk, dat het niet lang duurde voordat het werk van de ontwerper over de hele wereld navolging vond.

Het atelier van de ontwerper in Parijs stond bekend om zijn kleding van hoge kwaliteit. De Chambre Syndicale de la Couture parisienne regelde de arbeidsvoorwaarden en de opleiding van aspirant-couturiers en coördineerde de tweejaarlijkse collectietentoonstellingen van alle couturiers. Dit maakte het beroep zo gewild dat particuliere klanten reizen naar Parijs van tevoren konden plannen. Geen enkel ander land had zo’n goed georganiseerd modesysteem. Dit moet een voordeel zijn geweest voor Balenciaga en zijn collega’s.

Zijn invloed

Net als de grote schilder Velazquez, beïnvloedde ook de Spaanse kunstenaar de stijl van Balenciaga. Hij was beroemd om zijn meesterschap in het kopiëren van stoffen en liet zich vaak inspireren door de gewaden van zijn patroonheiligen. De “architect van de haute couture” schrijft hem toe dat hij de koninklijke kleuren van Spanje naar Parijs heeft gebracht. Balenciaga’s creaties maakten van hem een ster, en zijn invloed is te zien in zijn gebruik van kleur.

In de jaren 1930 verliet Balenciaga Spanje om zijn eigen modehuis in Parijs te beginnen. Zijn verhuizing naar Parijs was waarschijnlijk ingegeven door het politieke klimaat in Europa. Parijs was een modehoofdstad voor ambitieuze ontwerpers en kosmopolitische vrouwen, en de Franse regering moedigde couture aan door textielfabrikanten te subsidiëren die dan modehuizen voorzagen van kleine oplagen van zeldzame stoffen. Zijn vroege opleiding maakte van hem een superieur ontwerper in de modewereld.

Na de Spaanse Burgeroorlog, besloot Balenciaga naar Parijs te verhuizen. Hij miste de artistieke traditie van Spanje, maar was vastbesloten om een blijvende bijdrage te leveren aan de modewereld. Hij bracht een tijd in Frankrijk door om haute couture en de Franse manier van leven te bestuderen. In die tijd was zijn hoofddoel kleding te ontwerpen die aan de behoeften van de mensen voldeed. Dit betekende dat hij verschillende kleuren en patronen wilde gebruiken, waaronder zwart en wit. Zijn collectie van 1937 werd geprezen door het modetijdschrift Harper’s Bazaar.

Zijn fans

De mode van Cristobal Balenciaga werd beïnvloed door de film “Alien” en werd getoond tijdens de Parijse modeweek. Velen vonden het uiterlijk van de Parijse sportschoenen vreemd, maar de ontwerper wist dat hoe unieker ze waren, hoe beter ze zouden verkopen. Balenciaga wist ook dat hoe meer controverse het stuk zou veroorzaken, hoe hoger de verkoop zou zijn. Fans vergeleken Kim met een vrouw in een zwarte jurk, en de foto werd geplaatst op High Snobiety en Diet Prada.

Zijn muze

Demna’s nieuwste muze is zangeres Aya Nakamura. Nakamura is een Franse zangeres met Malinese roots. Ze gaat een samenwerking aan met Balenciaga en heeft al een exclusieve playlist voor het Franse modehuis samengesteld op Apple Music. Zij was vorig jaar ook te zien in een haute couture show van Balenciaga en zal te zien zijn in een modeshow voor herfst/winter 2022-23.

Demna is de artistiek directeur van Balenciaga en heeft een belangrijke rol gespeeld bij de terugkeer van het Franse modehuis naar de haute couture. Vorig jaar nodigde hij voormalig model Danielle Slavik uit om de 51ste collectie in Parijs te showen. Zij was een protégé van Balenciaga in de jaren 60. Of u nu een fashionista bent of gewoon een modekenner, zijn kleding is de essentie van haute couture.

De cultus van luxe en de samensmelting van rijkdom en macht zijn de motieven die door de collecties van Balenciaga lopen. De ontwerper gebruikt overdreven vormen om gewoonten leesbaar te maken en verzet zich tegen de simplistische interpretatie van zelf-contradictie. Zo wordt het een symbool van macht en rijkdom. Maar in werkelijkheid is het een sexy metafoor, en Balenciaga weet dat.

Balenciaga online winkel

Winkelen in een Balenciaga online winkel heeft vele voordelen. Deze voordelen worden hieronder opgesomd. U kunt kiezen uit een breed scala van producten en uw aankoop in termijnen betalen. U kunt uw favoriete producten ook via EMI kopen. Er zijn geen verborgen kosten of verzendkosten wanneer u een Balenciaga product online koopt. Neem gewoon je tijd en zorg ervoor dat je alleen het beste koopt.

De creatief directeur van Balenciaga is Demna Gvasalia, die ook de creatief directeur van Vetements is. Sinds Demna artistiek directeur van het merk is geworden, heeft hij het merk gestroomlijnd en gemoderniseerd. De innovatieve ontwerpen zijn populair geworden bij streetstylesterren. De innovatieve aanpak van het bedrijf is geworteld in de esthetiek van de sportkleding. Of u er nu uit wilt zien als een op sport geïnspireerde atleet of de voorkeur geeft aan klassieke stukken, in de Balenciaga online shop vindt u iets dat bij uw stijl en budget past.

Ondanks de nieuwe visie en moderne kijk is het merk nog steeds relevant voor een breed scala van consumenten. Het architectonische silhouet van het merk is een onderscheidend handelsmerk en bestaat al meer dan 50 jaar. Nu kunt u de nieuwste stijlen shoppen in de Balenciaga online shop en nog jaren aan de top van de mode staan. De onderscheidende en innovatieve collectie omvat schoenen, handtassen en accessoires die deel uitmaken van uw dagelijkse garderobe.

De beste deals in de Balenciaga Sale

De Balenciaga Sale biedt een verscheidenheid aan designer stukken van hoge kwaliteit tegen gereduceerde prijzen. De heren- en damescollecties zijn ontworpen volgens de laatste modetrends om ervoor te zorgen dat elk kledingstuk tijdloos, modieus en duurzaam is. Met kortingen op geselecteerde artikelen is dit Franse merk een geweldige manier om goedkoop aan een nieuwe garderobe te komen. Hieronder vindt u enkele van de beste aanbiedingen van de ontwerper:

Kortingsprijzen en uitverkoop zijn beschikbaar op populaire stijlen, waaronder de iconische lederen handtas. De prijzen van de klassiekers van het merk, zoals de beroemde lederen schoudertas en de Balenciaga Satchel, zijn aanzienlijk verlaagd. De aandacht van de ontwerper voor details strekt zich uit tot de snit, de materialen en het logo. Dit zijn de elementen die elk stuk onderscheiden en het tot een stijlvolle en betaalbare aankoop maken. Daarom is het gemakkelijk te begrijpen waarom dit merk zo populair is bij vrouwen.

Er zijn verschillende sneaker stijlen beschikbaar in de zomer uitverkoop. Voor wie liever het hele jaar door sneakers draagt, is de klassieke Balenciaga Track Sneaker een van de populairste modellen. Dankzij het synthetische bovenwerk zijn ze gemakkelijk schoon te maken en vallen ze precies op maat. Een ander populair model is de Speed Sneaker, die voor het eerst een sokachtig silhouet heeft en in verschillende kleurstellingen verkrijgbaar is. Voor een gestroomlijnde en stijlvolle look kunt u niet fout gaan met de ‘Balenciaga Speed Sneaker’.

De eerste boetiek van het merk opende in Spanje in 1918. De Spaanse burgeroorlog dwong hen te verhuizen, maar trouwe klanten doorstonden de ontberingen en maakten de lange reis naar Parijs. De moderne, ultravrouwelijke ontwerpen van het merk zijn populair bij beroemdheden, aristocraten en royalty’s. De huidige artistiek directeur van het bedrijf, Demna Gvasalia, handhaaft de visie van oprichter Cristobal Balenciaga en blijft de grenzen van de stijl verleggen.

Titel

Nach oben