Balmain

De bekendste Balmain ontwerpers

Pierre Balmain S.A., bekend onder de naam Balmain, is een bekend Frans modehuis. Het bedrijf is opgericht in 1945 en heeft 16 mono-brand shops in New York, Londen, Los Angeles, Las Vegas en Miami. De collectie van het merk omvat alles van couturejurken tot juwelen van topkwaliteit. Vandaag de dag worden in de winkels de modernste designer- en hedendaagse mode verkocht. Hieronder staan enkele van de beroemdste ontwerpers van Balmain. Lees verder om meer te weten te komen over hun werk en nalatenschap.

Rousteing’s werk bij Balmain

Olivier Rousteings visie op de Balmain-vrouw is gedurfd, divers en inclusief. In zijn streven om mode meer inclusief te maken, heeft hij influencers en sociale media omarmd. In 2013 gebruikte hij Rihanna en Kim Kardashian voor de luxe campagne. Vandaag is hij een begrip en staat hij al meer dan 15 jaar aan de top van de mode-industrie. Het is geen verrassing dat hij een fan favoriet is onder beroemdheden.

Opgegroeid in Bordeaux, cultiveerde Rousteing zijn liefde voor mode al op jonge leeftijd. De Chanel-jas en de matelasse tas van zijn grootmoeder beïnvloedden hem om een carrière in de mode na te streven. Hoewel hij in de minderheid was bij een Frans modehuis, haakte hij na zijn eerste jaar af en ging stage lopen in Italië. Rousteing begon zijn carrière in een klein couturehuis en werkte zich op tot de rechterhand van Roberto Cavalli.

De ontwerper en Cho hadden een openhartig gesprek op het podium tijdens de show, waarbij ze spraken over hun strijd en triomfen. De ontwerpster sprak over de lippendienst die de industrie aan diversiteit bewijst, maar ging ook in op de tegenslagen die het opgroeien in een blank gezin met zich meebrengt. Ze toonde ook haar selfie skills op het podium waar fans in de rij stonden om een selfie te nemen met de ontwerpster. Het was een wervelwind van emoties en inzichten.

Rousteing, creatief directeur van het merk Balmain, vertegenwoordigt ondanks zijn jonge leeftijd het gezicht van de moderne beroemdheid. De ontwerper wist de online demografie te boeien, wat leidde tot een verkoopstijging van 15% tussen 2012 en 2015. In 2015 breidde Rousteing het winkelnetwerk van Balmain uit in Londen en New York. En het belangrijkste, hij is de eerste zwarte ontwerper aan het hoofd van een luxe modehuis.

Olivier Rousteing is een 36-jarige Franse ontwerper die Decarnin heeft vervangen als creatief directeur van het Parijse modehuis. Als creatief directeur is hij verantwoordelijk voor zowel de mannen- als de vrouwencollectie en is hij erin geslaagd de legendarische reputatie van Balm in stand te houden door een rock-and-roll esthetiek te introduceren die nieuwe fans heeft gevonden. Hij is ook een fervent gebruiker van de sociale media.

Rousteing’s avant-garde visie

Olivier Rousteing, die 25 was toen hij hoofdontwerper van Balmain werd, hoopt de iconische esthetiek van het merk nieuw leven in te blazen. Rousteing begon zijn carrière als stagiair bij Roberto Cavalli, waar hij een protegé was van Peter Dundas. Na drie jaar in de mode te hebben gewerkt, besloot Rousteing te veranderen en zichzelf te worden. In zijn eerste collectie voor Balmain herinterpreteerde hij stierenvechterskostuums die door critici waren veroordeeld vanwege hun ongepaste patronen. Maar Rousteing’s avant-garde visie voor Balmain is allesbehalve kitsch.

De ontwerper was ook gastcouturier bij Balmain en presenteerde meer dan tweehonderd schetsen aan Jean Paul Gaultier, de creatief directeur van het merk. Rousteing vond niet alleen iconische JPG prints opnieuw uit, maar herinterpreteerde ook Bretonse strepen om een Frans mode-element te creëren. Bretonse strepen werden verwerkt in veelkleurige toga’s en lintvormige jurken. Tatoeage- en trompe l’oeil-motieven waren een terugkerend thema in de ontwerpen van Rousteing.

Hoewel de ontwerpstijl van Rousteing allesbehalve elegant is, spreekt hij velen aan, waaronder oligarchen en Kardashians. Zijn ontwerpen zijn te zien op iedereen van de Kardashians tot Travis Scott en Joe Jonas. Deze avant-gardistische visie is toegepast op alledaagse kleding, en hij heeft hard gewerkt om zijn visie op Balmain naar de casual wereld te brengen. Hij heeft zelfs samengewerkt met de kaarsenmaker Trudon, die bekend staat om zijn archieven, savoir-faire en erfenis.

Als kind droomde Rousteing van wereldwijde popcultuur. Hij verafgoodde supermodellen en bewonderde de invloed van hun aanwezigheid buiten de mode-industrie. Zijn moeder kende ook enkele van hen. Vandaag de dag is de wereld een tijdperk van subculturele beroemdheid geworden, en is het niet langer een paradox iemand te ontmoeten die ultra-beroemd is. De toekomst van mode en stijl ziet er dus rooskleurig uit voor het Franse merk.

Kris Jenner, de CEO van het Franse luxemerk, is ook een visionair. Zij laat het gebeuren. Ze ontmoette Rousteing in de Church of the Intercession in Harlem voordat ze daar de Balmain advertentie opnam. Kendall Jenner droeg een Balmain motorjack, een ondoordringbare zwarte zonnebril en Kylie Jenner een Balmain rugzak.

Rousteing’s vertrek bij Balmain

Olivier Rousteing is een Franse modeontwerper. Sinds 2011 is hij creatief directeur van Balmain. Geboren in Bordeaux, studeerde hij mode aan de Ecole Superieure Des Arts et Techniques de la Mode (ESMOD) in Parijs. Zijn collecties zijn gedragen door Rihanna, Jennifer Lopez, Beyonce, Iman, Cara Delevingn en andere beroemdheden. Het vertrek van Rousteing bij Balmain komt voor velen als een verrassing, en het is onduidelijk hoe hij zal worden vervangen.

Een recente documentaire op Netflix berichtte over zijn zoektocht naar zijn biologische ouders. Rousteing, een homoseksuele man van gemengd ras, ziet zijn vertrek als onderdeel van zijn voortdurende pogingen om de grenzen van de mode te verleggen. In de documentaire “Wonder Boy”, beschrijft Rousteing zijn persoonlijke leven en zijn zoektocht naar zijn biologische ouders. Ondanks het schandaal blijft hij een inspiratiebron voor de mode-industrie.

Rousteing is de avatar van nieuwe manieren geworden. Hij heeft nieuwe wegen ingeslagen, lange uren gewerkt en succes geboekt buiten de oude elitekanalen. Rousteing begint zich de laatste tijd echter af te vragen wat de waarde van zijn ambitie is en of hij met zijn ambitie niet alles heeft verloren. Het is nog te vroeg om te speculeren over wat de volgende stappen zullen zijn voor Rousteing, maar laten we eens kijken naar een aantal hoogtepunten van de afgelopen seizoenen.

De film The Harder They Fall was een treffende verwezenlijking van Rousteings hoop dat het bereik van Balmain zich zou uitbreiden. Bovendien is de film een kans voor Balmain om zijn kledingstukken aan het publiek te tonen. Netflix heeft onlangs ook een samenwerking met Balmain aangekondigd, die begin november van start zal gaan. Ondanks de sombere vooruitzichten voor het merk, heeft dit partnerschap al veel buzz gegenereerd.

Ondanks het vertrek van Rousteing uit Balmain, zal zijn vertrek uit het modehuis ongetwijfeld een impact hebben op het imago van het merk. In zijn rol als creatief directeur is Olivier Rousteing vastbesloten om het merk naar een hoger niveau te tillen. Hoewel hij zijn doel, het ontwerpen van een toegankelijke collectie voor een breder publiek, misschien niet heeft kunnen bereiken, is hij toch een sleutelfiguur geweest in de groei van het merk. Met zijn benoeming hoopt het Franse modehuis een wereldleider in luxegoederen te worden.

Pierre Balmain’s erfenis

Als u op zoek bent naar de blijvende nalatenschap van het Franse modehuis Pierre Balmain, moet u uw zoektocht beginnen in 1933. De jonge mode-ontwerpster studeerde architectuur aan de Ecole des Beaux-Arts in Parijs. Maar hij verliet het vroeg om zijn droom te volgen om modeontwerper te worden. Na zijn schoolopleiding werd hij toegelaten aan de Ecole des Beaux-Arts en begon hij zijn carrière als modeontwerper. Dit was een grote kans voor de jonge Balmain, die een wereldberoemde ontwerper en een waar mode-icoon zou worden.

De eerste naoorlogse show in Parijs, bijgewoond door Gertrude Stein en Alice B. Toklas, was de eerste show van een beroemde actrice. De ontwerper werd beroemd toen hij in 1960 koningin Sirikit van Thailand op haar tournee door de VS kleedde. In de daaropvolgende decennia ontwierp hij jurken voor de Olympische Winterspelen van 1968 in Grenoble. In de jaren zestig ontwierp hij ook kleding voor het cabinepersoneel van TWA en Malaysia-Singapore Airlines. In 1975 ontwierp hij ook het uniform voor de eerste vrouwelijke piloot van Air France.

De jonge ontwerper werkte in verschillende modehuizen tot aan zijn dood. In 1925 ging hij naar een kostschool in Chambery, waar hij architectuur leerde en zijn vaardigheden toepaste. In 1938 ontmoette hij Christian Dior in het modehuis van Lucien Lelong. De twee werkten vijf jaar samen. In 1947 richtte Balmain zijn eigen modehuis op. Met zijn collectie zette hij de New Look trend voort die in de jaren 40 was begonnen. Het was een groot succes voor het Franse modehuis en een grote nalatenschap voor de ontwerper.

Na het succes van zijn avondkledij, werden de ontwerpen van Pierre Balmain steeds veelzijdiger. In de Verenigde Staten verkocht hij zijn creaties aan klanten als Oscar de la Renta en Alastair Blair. In de Verenigde Staten verkocht hij een collectie herenkleding. Zijn invloed op de mode in de Verenigde Staten was immens. Zelfs in zijn laatste dagen, besteedde hij ontelbare uren aan het schetsen van ontwerpen. En zijn nalatenschap is vandaag de dag nog steeds voelbaar.

Balmain online shop

Als u op zoek bent naar een designerhandtas of een ander kledingstuk, is de Balmain-onlineshop wellicht de perfecte plaats om die te kopen. De Balmain online shop is te vinden op de website van het merk Balmain, of u kunt de winkel persoonlijk bezoeken om het artikel te kopen. Online winkelen heeft veel voordelen, zoals snelheid, gemak en lage prijzen. In dit artikel worden enkele van de voordelen van het online kopen van Balmain producten toegelicht.

Het beste van online kopen is dat je bijna alles van het merk Balmain kunt kopen. Het beste deel is dat de prijzen zeer concurrerend zijn en u kunt een kwaliteitsproduct van Balmain kopen vanuit het comfort van uw huis. Naast het krijgen van geweldige prijzen op Balmain kleding, kunt u ook profiteren van EMI-opties om de kosten te spreiden en de beste kortingen te krijgen. Online winkelen bespaart u ook tijd, want u kunt het direct aan huis laten bezorgen.

Als u op zoek bent naar iets chiques, kunt u een Balmain handtas online kopen bij Stylight. De winkel heeft ook een reeks Balmain-accessoires in voorraad, waaronder handtassen en zonnebrillen. Het merk is uitgegroeid tot een wereldwijd merk en is verkrijgbaar in meer dan 20 landen. Als u in Canada woont, kunt u Balmain handtassen en zonnebrillen ook online kopen. Het is niet ongewoon om designer handtassen en zonnebrillen te vinden in de Balmain online shop.

Een Balmain uitverkoop is een geweldige manier om je garderobe op te frissen

Als u een stuk designermode wilt kopen, kijk dan uit naar een Balmain uitverkoop. Deze uitverkoop vindt meestal elk seizoen plaats en stelt u in staat geld te besparen en toch een geweldig stuk te krijgen. U vindt er fantastische stukken voor het seizoen tegen spotprijzen, en u krijgt ook de kans om de nieuwste trends in luxe mode te shoppen. Dit is een uitgelezen kans om een mooi kledingstuk te kopen en je garderobe op te leuken!

Het Parijse modehuis Balmain staat bekend om zijn militair geïnspireerde stijlen en rockster-glamour. De ontwerpers hebben een cultstatus bereikt en beroemdheden als Brigitte Bardot en Audrey Hepburn zijn vol lof over het label. Tegenwoordig ontwerpt het merk kleding voor de moderne vrouw, met slanke, gestroomlijnde kledingstukken en opvallende stukken die perfect zijn voor avondevenementen. En aangezien elke vrouw een andere stijl heeft, zijn er veel manieren om designerkleding te kopen zonder de bank te breken.

In het verleden werden de ontwerpen van het merk gekenmerkt door soberheid en de strakke lijnen van de collecties werden bewonderd door het publiek. Het bedrijf is echter in de loop der tijd veranderd en invloedrijke stylisten hebben het perfecte evenwicht gevonden tussen respect voor het erfgoed en moderniteit. Sinds de oprichting in 1945 is het merk geëvolueerd met nieuwe collecties, waarbij kleurrijke texturen zoals kralen en koorden in de ontwerpen zijn verwerkt.

Titel

Nach oben