Brunello Cucinelli

Brunello Cucinelli – Italiaanse luxe kleding

Het Italiaanse luxemodel Brunello Cucinelli S.p.A. verkoopt kleding voor mannen, vrouwen en accessoires in Noord-Amerika en Europa. Het bedrijf beweert een sociale onderneming te zijn die vakmanschap gebruikt als middel om kleding te maken die de morele status van zowel de maker als de eigenaar verbetert. De collecties zijn zowel luxueus als betaalbaar, en vele zijn handgemaakt. De collecties zijn een combinatie van vakmanschap, humanisme en kasjmier.

Ondernemerschap

Het succes van Brunello Cucinelli’s onderneming kan worden toegeschreven aan zijn humanistische benadering van het zakenleven. Ondanks zijn nederige afkomst is Cucinelli een populaire ontwerper geworden bij zowel royalty’s als beroemdheden. Zijn besluit om ondanks zijn succes bescheiden en bescheiden te blijven, toont aan dat de ware definitie van succes niet statussymbolen zijn. Zijn fameuze klanttevredenheid heeft geleid tot een gestage groei van het bedrijf.

Zijn ondernemingsgeest heeft hem ertoe gebracht te investeren in een voormalig industrieterrein in Solomeo, Italië. Het project moet in 2024 klaar zijn en zal acht hectare beslaan. Cucinelli heeft zich ook ten doel gesteld de verkoop van zijn merk in de komende 10 jaar te verdubbelen. Daartoe investeert hij in nieuwe fabrieken en opent hij nieuwe winkels.

Brunello Cucinelli’s ondernemerschap begon met een klein kasjmierproductiebedrijf. Zijn ondernemingsgeest was geïnspireerd door de grote mannen uit de geschiedenis. Zijn boerenafkomst leidde tot negatieve reacties van schoolgenoten in de stad. Zijn vader werd gedwongen een baan in een fabriek aan te nemen om geld te verdienen, wat uiteindelijk een negatieve invloed had op Brunello’s ondernemingsgeest. Cucinelli’s ondernemerschap is het resultaat van zijn vermogen om in de verre toekomst te kijken en zijn sterke wil om te slagen.

Naast kasjmieren kleding is de filosofie van Cucinelli ook geworteld in een humanistische benadering van het bedrijfsleven. In zijn bedrijf legt hij zich toe op kasjmier, een stof die bekend staat om zijn kwaliteit en duurzaamheid. De tijdloze ontwerpen van zijn collecties weerspiegelen de waarden van het bedrijf. De humanistische benadering van zakendoen van het merk manifesteert deze waarden in de dagelijkse praktijken van het bedrijf. De filosofie van Cucinelli is een van de meest inspirerende in zijn soort en heeft de weg vrijgemaakt voor het behoud van het leven door middel van vakmanschap.

Humanisme

De Italiaanse modeontwerper Brunello Cucinelli zet zich in voor culturele duurzaamheid en humanisme in het bedrijfsleven. Zijn inzet voor ethisch kapitalisme en humanistisch ondernemerschap kan andere bedrijven inspireren om hun filosofieën op de zijne af te stemmen. Humanisme en ethisch kapitalisme hoeven niet moeilijk te zijn, maar kunnen zelfs leiden tot betere winsten en meer sociaal welzijn. In feite is het een manier om winst te maken en tegelijk ons cultureel erfgoed en ons milieu te beschermen.

Als tiener studeerde Cucinelli filosofie en raakte hij geïnteresseerd in de filosofie van Immanuel Kant en de heilige Benedictus. Hij vond dat deze mannen de juiste weg volgden en een moreel leven leidden. Ze leerden de mensen ook naar muziek te luisteren en te bewegen. Cucinelli ziet filosofie als het antwoord op de kwalen van de mensheid. Daarom is hij van mening dat het humanisme geen modegril is, maar een manier om een betere samenleving voor alle mensen tot stand te brengen.

Brunello Cucinelli werd geboren als zoon van boeren in een klein stadje in de buurt van Perugia. Vanwege zijn boerenachtergrond werd hij op school door zijn klasgenoten veracht. Toen geld schaars was, moest zijn vader een baan in een fabriek nemen. Hij voelde zich onwaardig en werd getroffen door deze behandeling, maar hij liet zich er niet van weerhouden zijn dromen na te jagen. Dus werd hij geïnspireerd om zijn eigen zaak te beginnen.

Cucinelli is een man van vele talenten. Zijn passie voor architectuur bracht hem ertoe een prachtige villa in Umbrië te bouwen die dienst zou doen als hoofdkwartier van zijn bedrijf. Zijn nederige achtergrond in een fabriek heeft een negatieve invloed op hem gehad, waardoor hij een succesvol ondernemer is geworden. En dat heeft hem er niet van weerhouden om filantropisch te zijn. Cucinelli herinvesteert zijn winst in de gemeenschap.

Kasjmier

Als u op zoek bent naar luxueuze Italiaanse kleding, hebt u vast wel eens van Brunello Cucinelli gehoord. Dit Italiaanse luxemerk is bekend om zijn kasjmier, zijden stoffen en spatten rood. Cucinelli’s ontwerpen zijn gedragen door de Prins van Wales, James Bond acteur Daniel Craig en vele Amerikaanse actrices. Hoewel kasjmier een hoofdbestanddeel is van Cucinelli’s collecties, zijn de ontwerpen van het Italiaanse merk al decennia lang geëvolueerd met Camilla en Carolina en lagen zacht leer en zijde.

In het begin van de jaren tachtig richtte de jonge Brunello Cucinelli zijn bedrijf op in het twaalfde-eeuwse bergdorp Solomeo, dat minder dan 500 inwoners telde. Aanvankelijk produceerde hij alleen kleurrijke kasjmiertruien, maar in de loop der jaren groeide zijn bedrijf van één persoon tot vijfhonderd. Naast kasjmiertruien verkoopt Brunello Cucinelli nu ook accessoires.

De geschiedenis van kasjmier begon met de herdersgemeenschappen in Centraal-Azië, waar zij kasjmier gebruikten als een natuurlijke beschermende deken tegen het barre klimaat. Sindsdien is de waarde ervan toegenomen, evenals het belang ervan in de moderne mode. Door het omhullende gevoel en de hoge isolerende eigenschappen is het een gewaardeerd materiaal in de mode-industrie. Maar waar komt kasjmier vandaan? Wat is de betekenis ervan en waarom is het zo belangrijk? Hieronder volgen enkele interessante feiten over de geschiedenis van kasjmier.

Bedrijfsmodellen

Als luxemerk is Brunello Cucinelli uniek onder zijn gelijken. Het bedrijfsmodel van de onderneming is gericht op humanistische waarden en territorialiteit. Het merk is erin geslaagd pandemische risico’s om te zetten in kansen door prioriteit te geven aan veiligheid op de werkplek en economische waardigheid. Het bedrijfsmodel van de onderneming integreert ook de volledige toeleveringsketen en zorgt ervoor dat alle aspecten van de productie, van grondstoffen tot afgewerkte producten, met elkaar verbonden zijn.

In januari 2012 bracht Cucinelli zijn bedrijf naar de beurs en overhandigde hij het hoofd van de beurs van Milaan een 16e-eeuwse uitgave van Aristoteles’ Nicomacheaanse Ethiek. Sindsdien is de waarde van Cucinelli’s aandelen verdrievoudigd. In dezelfde periode is de Dow Jones met bijna de helft gestegen. Analisten betwijfelen ook of het merk zijn prijskaartjes op lange termijn zal kunnen handhaven.

Ongeacht de omvang van de onderneming zijn de bedrijfsmodellen van het merk onorthodox en uniek. De omzet van het bedrijf bedroeg in 2017 meer dan 500 miljoen euro. Bovendien was de verkoop in zijn thuisland Italië goed voor bijna 50% van de totale verkoop. De verkoop in Noord-Amerika en China vertegenwoordigde 35,5% van de totale verkoop. Cucinelli gebruikt ook een fabriek in een gerestaureerd kasteel waar zijn hoofdkantoor is gevestigd. De onderneming kan haar werknemers 20% hogere lonen betalen om een product van hoge kwaliteit te garanderen.

Een van de doelstellingen van Brunello Cucinelli voor 2015 is ook om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Daartoe heeft de onderneming met haar leveranciers een kaderovereenkomst gesloten die hen ertoe verplicht de milieunormen na te leven. Bovendien heeft de onderneming maatregelen genomen om de arbeidsomstandigheden van haar werknemers te verbeteren door preventieve maatregelen in te voeren en de werknemers bewust te maken van de verbintenissen van de onderneming. Dit zorgt ervoor dat werknemers eerlijk worden behandeld en de kans krijgen om succes te boeken.

Duurzaamheid

Modeontwerper Brunello Cucinelli heeft zich aangesloten bij de Task Force Mode van de Sustainable Markets Initiatives (SMI) en is lid van het Himalaya Regenerative Living Lab. Het doel van deze organisaties is duurzame modeproductie te bevorderen en de samenleving bewust te maken van de wereldwijde milieucrisis. De SMI werd in 2020 door prins Charles opgericht en de mode-industrie maakt deel uit van dit wereldwijde initiatief. Cucinelli’s deelname aan de SMI Fashion Task Force is een belangrijke stap in de modewereld.

Als Italiaanse ondernemer is Cucinelli’s inzet voor duurzaamheid opmerkelijk. Zijn nederige opvoeding als boer in een kleine boerengemeenschap leidde tot een gebrek aan sociale steun op school. Als jonge man werd zijn vader gedwongen in een fabriek te werken toen het geld op was. Hij voelde zich zijn nieuwe baan onwaardig en deze ervaring wakkerde zijn verlangen aan om zijn eigen bedrijf te beginnen.

Naast de oprichting van een sociaal fonds hebben de Cucinelli’s in 2010 ook een stichting opgericht om humanistische waarden en kennis te bevorderen. Na de notering van het bedrijf aan de beurs van Milaan wilden de Cucinelli’s hun bedrijf toegankelijker maken voor de samenleving door familiale erfgoedprojecten te steunen. Dit is gedaan met de humanistische aspecten van duurzaamheid in het achterhoofd. De Cucinellis zorgden er ook voor dat hun werknemers hogere salarissen ontvingen, wat de plaatselijke economie ten goede kwam.

Een engagement voor milieubescherming is essentieel geworden voor de luxemode-industrie. De onderneming heeft strategieën ingevoerd om de hoeveelheid papier die door haar werknemers wordt gebruikt, te verminderen. Zij bevordert de digitalisering van processen en maakt mensen bewust van de noodzaak om het papierverbruik op de werkplek terug te dringen. Haar duurzaamheidsinspanningen worden geleidelijk afgestemd op die van de Overeenkomst van Parijs. De onderneming zet zich ook in om haar koolstofvoetafdruk te verkleinen en energie-efficiënte producten en processen in te voeren.

Brunello Cucinelli online winkel

Het gerenommeerde designermerk Brunello Cucinelli is gevestigd in de regio Umbrië in Italië en staat bekend om zijn weelderige stoffen. De unieke designfilosofie combineert Italiaans vakmanschap en gedetailleerd handwerk om tijdloze, puristische creaties te creëren. De ontwerper heeft een online winkel opgezet die zich richt op mannen en vrouwen van alle smaken. Daarnaast kunt u in de online winkel ook andere luxe artikelen vinden zoals portemonnees, handtassen en portefeuilles.

Als u een fashionista bent, kunt u alles krijgen wat u nodig hebt uit één bron – de Brunello Cucinelli online shop. Het Italiaanse label heeft naam gemaakt dankzij zijn exquise collecties en onberispelijke kwaliteit. De collecties van kleding en accessoires voor mannen en vrouwen bieden u de perfecte combinatie van elegantie en stijl. U kunt kiezen voor een klassieke zwarte jas, een elegante blauwe blazer of een moderne zijden jurk voor een avondje uit.

Het luxelabel bestaat al meer dan 30 jaar. De Italiaanse ontwerper groeide op in een arm gezin in de buurt van Perugia. Hij ging later naar een ingenieursschool, maar studeerde niet af. Later vestigde hij zich met zijn familie in de binnenstad van de stad, waar hij getuige was van de dagelijkse vernederingen en kritiek van zijn vader. Zijn doel was dit te veranderen en het handwerk respectabel te maken. In feite kocht hij nooit een product dat mensen schaadde.

Brunello Cucinelli Sale

Als u op zoek bent naar een geweldig paar schoenen tegen een betaalbare prijs, moet u profiteren van een Brunello Cucinelli Sale. U vindt er 30% tot 60% korting op een breed scala aan schoenen. Het assortiment omvat alles van alledaagse sneakers en enkellaarsjes tot sandalen en loafers. Je kunt zelfs een paar klompen en pantoffels vinden. De selectie zal uw zintuigen en uw portemonnee strelen.

Het merk staat bekend om zijn handgemaakte Italiaanse kleding van hoge kwaliteit. Brunello Cucinelli biedt heren- en damescollecties met complete looks. De kasjmierartikelen van het bedrijf zijn beroemd, evenals de sjaals en omslagdoeken. Het bedrijf biedt ook een breed scala aan stijlvolle schoenen voor mannen en vrouwen. Zo kunt u geld besparen op uw nieuwe schoenen en toch de kwaliteit van de ontwerper krijgen.

Dit Italiaanse merk begon in 1978 als een kleine kledingwinkel in een landelijk dorpje. Er wordt gebruik gemaakt van de fijnste kasjmier die er is en de nadruk ligt op kleur en het opnieuw vormen van volume. Dit maakt de producten van het merk uiterst comfortabel en bekend om hun fluweelzachtheid. Zij zijn ook bekend om hun luxueuze breiwerk van kasjmier, dat in een verscheidenheid van kleuren wordt geleverd. Als u op zoek bent naar een mooi paar schoenen, overweeg dan de Brunello Cucinelli Sale.

Titel

Nach oben