Helmut Lang

De geheimen achter het merk Helmut Lang

De Oostenrijkse modeontwerper Helmut Lang richtte in 1986 het modemerk Helmut Lang op. Sinds 2005 is het zonder zijn betrokkenheid voortgezet. In dit artikel komen enkele van de meest opvallende elementen van het merk Helmut Lang aan de orde. Hier zijn enkele van zijn grootste prestaties. Wij wensen u veel plezier bij het lezen van dit artikel! Lees verder om de geheimen van het merk Helmut Lang te ontdekken. Mis ook de links hieronder niet om enkele van zijn beroemdste ontwerpen te zien.

Kunst

De Oostenrijkse kunstenaar Helmut Lang woont en werkt in New York en Long Island. Hij is een mentor en voormalig modeontwerper. Zijn schilderijen zijn een prachtige manier om zijn cultuur te verkennen. Leer hier meer over de kunstenaar. Helmut Langs kunst is online en in galeries verkrijgbaar. U kunt een van zijn werken kopen of meerdere om een persoonlijke kunstcollectie samen te stellen. Om zijn kunst te kopen, bezoek zijn website. Hieronder hebben wij enkele van de meest populaire werken opgesomd.

Een rode draad in Langs werken is het gebruik van materialen. Op zijn eerste tentoonstelling toonde hij alleen witte wandreliëfs. Ruïnes en de accumulatie van materialen staan centraal in Langs esthetiek. De muren van Langs werken dienden als achtergrond, en de panelen werden als een reeks opgehangen. De kunstenaar heeft ook naar de omgeving in zijn werken verwezen als “accretion”, een term die hij gebruikt om de opeenhoping van materie in post-apocalyptische omgevingen te beschrijven.

Een sculpturale installatie, “In the Forest”, is een van Langs meer ongewone werken. Gemaakt van synthetische en natuurlijke vezels, nemen deze zuilen een nieuwe vorm aan. Ooit zacht en buigzaam, zijn deze vezels nu stijf, broos en stijf geworden. Langs tentoonstelling is een ode aan zijn vroegere carrière en een eerbetoon aan zijn passie voor kunst en het medium. Iedereen die van het werk van deze getalenteerde kunstenaar houdt, moet zeker de tentoonstelling bezoeken.

De werken van de kunstenaar bevatten ook elementen van militaire en straatstijl. Zijn kleurenpalet was monochromatisch. De collectie bestond uit beige vlammenwerperjeans, maatjassen, sportschoenen en kledingstukken in used-look. Zijn werk is vandaag de dag alomtegenwoordig, van sportkleding tot formele pakken. Een Helmut Lang-collectie mag je niet missen, zeker niet voor modefans. Het werk van de kunstenaar laat een blijvende indruk na.

Mode

Hoewel Helmut Lang voet aan de grond kreeg in Parijs, waren zijn modeshows nooit pure catwalkshows. In plaats daarvan zag hij elke collectie als een verdere bevestiging van zijn kernfilosofie. Zijn werk definieerde de underground modebeweging voor een nieuwe generatie. Vandaag de dag passen zijn ontwerpen gemakkelijk in elke garderobe en zijn verwijzingen naar zijn werk vaak te zien op de catwalks. Hier zijn enkele van zijn grootste hits. Lees verder om meer te weten te komen over deze invloedrijke ontwerper en zijn werk.

Hoewel Lang zijn label tien jaar geleden opgaf, bleef zijn kenmerkende look bestaan en wordt hij vandaag nog steeds vereerd. Zijn kleding wordt vaak gedragen door supermodellen als Kate Moss, Naomi Campbell en Cecilia Chancellor. Deze edgy, uniseks esthetiek was het resultaat van Langs weigering om alleen op zijn eigen voorwaarden te werken. Het Helmut Lang Archive is een historisch archief voor zijn kleding, een onderzoeksproject en een e-commerce outlet. Lang en zijn zoon Michael hebben jaren onderzoek gedaan naar de stukken in het archief. In hun Parijse winkel hebben ze de look van Helmut Langs oorspronkelijke winkel in Greene Street nagebootst. Het Helmut Lang-archief is ook op het internet aanwezig, via de websites DMSR Showroom en OTHER/shop.

Hoewel het merk in moeilijke tijden terecht is gekomen, is de ontwerper nog steeds invloedrijk en blijft hij interessante collecties uitbrengen. Zijn kenmerkende jassen zijn nu erg populair, en zijn kogelvrije vesten zijn gekopieerd door Kanye West’s Yeezy merk. Ook de bikerjeans van het Duitse merk, met hun vetersluiting aan de zoom die aan bondage doet denken, waren populair. De militaire stijl van Helmut Lang is terug te vinden in alles van cargobroeken en parka’s tot jasjes in militaire stijl en bombers.

Marketing

Archiefprojecten en samenwerkingen met ontwerpers maken deel uit van de marketingstrategie van Helmut Lang. Het merk heeft onlangs zijn website en sociale strategie vernieuwd en heeft een nieuwe videocampagne, gemaakt door fotograaf Ethan James Green. Het is een nieuwe richting voor het merk, dat ook heeft samengewerkt met model Ava Nuiry, die 168.000 Instagram-volgers heeft gekregen. De nieuwe campagne heeft tot doel een moderner imago van Helmut Lang te creëren, maar is ook een manier om een nieuwe generatie modefans te bereiken.

In 1986 werd het merk opgericht door de Oostenrijkse ontwerper Helmut Lang. Lang, geboren in Wenen, begon met het ontwerpen van kleding en exposeerde die op catwalks over de hele wereld. Hij werd al snel bekend om zijn eenvoudige maar elegante ontwerpen en positioneerde zichzelf als de antithese van de avant-garde mode. Het succes van Helmut Lang is gebaseerd op zijn aandacht voor details, en zijn marketingstrategie is gebaseerd op een engagement om zijn klanten een authentieke ervaring te bieden.

De minimalistische aanpak van Langs marketingstrategie was ook duidelijk op zijn website. Zijn website uit het begin van de jaren 2000 zag eruit alsof hij nog in aanbouw was en bevatte bijna geen inhoud. De inhoud was beperkt, maar bood toegang tot de huidige prêt-à-portercollecties van het merk, de accessoirelijnen en de winkellocaties. Langs marketingstrategie maakte ook gebruik van futuristische beelden om zijn ontwerpen te promoten. Hoewel het imago van het bedrijf in de loop der tijd is geëvolueerd, is de minimalistische esthetiek nog steeds een bepalend kenmerk.

De minimalistische esthetiek van Helmut Lang heeft de modewereld op zijn kop gezet. De kleding van de ontwerper is iconisch geworden en heeft andere ontwerpers en beroemdheden beïnvloed. Hoewel de stijl van het merk drastisch is veranderd, blijft de invloed van het merk onder de consumenten bestaan en blijft het de wereld beïnvloeden. Helmut Lang’s handtekening T-shirts zijn berucht moeilijk te dragen en zeer duur. Deze shirts laten ook zien dat hij zich het concept van minimalisme eigen heeft gemaakt en klassieke elementen in het ontwerpproces heeft opgenomen.

Samenwerkingen

Er zijn vele manieren om de artistieke inspanningen van Helmut Lang te vieren. In tegenstelling tot de meeste modeontwerpers, noemt Lang samenwerkingen vaak creatieve partnerschappen. Zijn kunstwerken, waarvoor hij samenwerkt met vele gerenommeerde kunstenaars, worden gecreëerd met een ernst die de toeschouwer uitdaagt om opnieuw te denken en dingen te zien die hij eerder misschien over het hoofd heeft gezien. Helmut Lang heeft samengewerkt met kunstenaars uit verschillende disciplines, waaronder Jeremy Deller en Josephine Meckseper.

In de jaren negentig was Helmut Lang een pionier van het minimalisme, waarbij hij de voorkeur gaf aan pasvorm en lichtheid boven ornamentiek. Hoewel deze esthetiek synoniem is geworden met minimalisme, keert Langer dit najaar op een andere manier terug naar de mode. Zijn samenwerking met Anthony Vaccarello is een goed voorbeeld. De twee ontwerpers hebben samengewerkt aan een nieuwe tentoonstelling en samenwerking met verschillende instellingen en organisaties. Helmut Lang heeft samengewerkt met verschillende organisaties, waaronder de nalatenschap van Robert Mapplethorpe en Jenny Holzer. Helmut Lang en Vaccarello spraken over het creatieve proces achter hun succesvolle samenwerkingen en hoe de modewereld is veranderd sinds ze begonnen.

Een andere Helmut Lang samenwerking is met kunstenaar Thomas. De 10-delige collectie bestaat uit omgekeerde prints en lenticulaire prints. De omgekeerde opdruk aan de binnenkant van het kledingstuk verwijst naar het beroemde “Reverse Cowboy” T-shirt van het merk uit het voorjaar van 2004. Het merk doneert vijftien procent van de opbrengst van deze collectie aan Incarceration Nations Network, een non-profitorganisatie die zich wereldwijd inzet voor hervorming van het gevangeniswezen.

De eerste mannencollectie van Langs ontwerp werd getoond op de Paris Fashion Week in 1994. De collectie blijft groeien en Lang introduceert de service van op maat gemaakte kleermakerij. Zijn eerste mannencollectie wordt samen met de vrouwencollectie in Parijs getoond. Het wordt gekenmerkt door het gebruik van thermische en transparante stoffen. Ook worden er holografische stoffen geïntroduceerd, zoals de sterling zilveren jeans. Langs gebruik van nylon stoffen is ook opmerkelijk.

Invloed

Een hedendaags eerbetoon aan Helmut Lang werd onlangs getoond in een modetentoonstelling. Er waren 16 zuilen te zien, gemaakt van natuurlijke en synthetische vezels, elk verschillend gevormd en gekleurd. Elk stuk was vroeger zacht, buigzaam materiaal, maar is nu stijver en hoekiger. Langs werk weerspiegelt een terugkeer naar zijn vroegere beroep en het idee dat kunst niet altijd over het lichaam gaat, maar over de houding die erachter schuilgaat.

Als voormalig modeontwerper werd Lang beïnvloed door de avant-garde, het Deconstructivisme en de Art Deco beweging. Zijn werk werd ook geclassificeerd als avant-garde en deconstructivistisch. Eind jaren tachtig begon Lang met het ontwerpen van herenkleding, waarbij hij de nadruk legde op een puur stedelijke look. De kunstenaar leefde tussen Parijs en Wenen en werd in 1993 benoemd tot professor aan de Universiteit voor Toegepaste Kunsten in Oostenrijk.

Ook al ontwerpt Lang geen kleding meer, zijn nalatenschap leeft voort. Hoewel de opvolgers van zijn bedrijf niet aan zijn verwachtingen hebben voldaan, blijven de ontwerpen van Lang ook vandaag nog de mode-industrie inspireren. Hoewel de meeste mensen het merk in zijn hoogtijdagen niet kenden, valt zijn invloed op de mode niet te ontkennen. Hij was zijn tijd ver vooruit toen hij zijn iconische stukken ontwierp. Langs scherpe, avant-gardistische ontwerpen blijven ook vandaag nog de mode beïnvloeden.

De minimalistische ontwerpen van Helmut Lang maakten hem in zijn carrière tot een van de invloedrijkste ontwerpers van de moderne herenmode. Hij werd bekend als de “Koning van het Minimalisme” en zijn minimalistische ontwerpen zijn vandaag de dag nog steeds relevant. Langs invloed is te zien in een verscheidenheid van stijlen, van slashed biker jeans tot puristische bodysuits. Vandaag wordt zijn minimalistische benadering van stijl weerspiegeld in een verscheidenheid van stijlen, waaronder de grungy cargo broeken van Alexander Wang.

Helmut Lang online shop

De Helmut Lang online shop biedt een uitgelezen collectie van de ontwerper. Kies uit tijdloze basics, bovenkleding en jurken. En vergeet niet om de accessoires van de ontwerper in te slaan! Als u geen tijd hebt om naar de showrooms te gaan, kunt u een personal shopper inhuren om de kleding voor u in te kopen en over de hele wereld te verzenden. Of u nu op zoek bent naar een speciaal cadeau of uw garderobe wilt opfrissen, Helmut Lang is de perfecte plaats om te winkelen.

Helmut Lang werd opgericht in Wenen, Oostenrijk, en was een autodidactisch ontwerper. Hij opende zijn eerste winkel op 23-jarige leeftijd en breidde zijn zaak van daaruit uit. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar Parijs waar hij begon te werken voor een legendarisch modelabel. De kleding van Helmut Lang wordt gekenmerkt door een duidelijke, minimalistische esthetiek en het gebruik van hightech textiel. De ontwerpen van de ontwerper worden bewonderd om de combinatie van mannelijke en vrouwelijke elementen.

De Helmut Lang online shop biedt de nieuwste collecties van het merk tegen geweldige prijzen. Dit is vooral handig als je student bent. U kunt door de collecties bladeren om uit te vinden wat het beste bij uw stijl past. U krijgt ook gratis verzending en retourzendingen. Als u meer dan één artikel koopt, is de verzending zelfs gratis. Maar vergeet niet om ook de andere items te bekijken! De Helmut Lang online winkel is nu de klok rond geopend.

Of u nu op zoek bent naar een chique designer handtas of een paar leren laarzen, HELMUT LANG kleding zal aan uw wensen voldoen en u er goed uit laten zien. De klassieke stukken van het merk zijn tijdloos en stijlvol en combineren elegante materialen met een tijdloze stijl. Je zult ze jaren dragen, zodat je ze steeds weer kunt dragen. Veel beroemdheden dragen ook kleding van Helmut Lang.

Titel

Nach oben