Woolrich

De verborgen juweeltjes van Woolrich

Outdoorkledingfabrikant Woolrich, Inc. is een Amerikaanse outdoorkledingfabrikant die in Pennsylvania is gevestigd. Het bedrijf werd opgericht in 1818. De oprichters, de fabriek, de werknemers en de bedrijven met vergunning zijn belangrijke aspecten van het bedrijf. Maar er zijn ook enkele verborgen juweeltjes bij Woolrich. Lees verder om uit te vinden welke de meest indrukwekkende zijn. En als u van wol houdt, bekijk dan ook deze andere Woolrich weetjes! Dit zijn enkele van de beste dingen over Woolrich, Inc.

Oprichter

John Rich kwam naar Amerika in de vroege jaren 1800. Hij en zijn zakenpartner Daniel McCormick begonnen met de verkoop van wollen stoffen en garens aan pelsjagers en houthakkers. In 1845 kochten zij hun partner uit, breidden het bedrijf uit en verhuisden het naar Woolrich, Pennsylvania. Rich’s zoon Charles H. Rich werd later president van Woolrich, en overleed twee jaar later. Rich’s nazaten hebben de familietraditie van kwaliteitskleding voortgezet, en hun nazaten vormen vandaag de dag het personeel van Woolrich.

Ondanks deze geschiedenis is Brayton het eerste familielid dat het bedrijf overneemt sinds zijn vader Roswell Brayton Jr. in 2012 tot president van Woolrich werd benoemd. Voorheen was Brayton directeur van de binnenlandse licentiezaken van het bedrijf, verantwoordelijk voor het cultiveren van merkpartnerschappen. In deze functie zal hij de dagelijkse leiding hebben. Hij is een zevende generatie afstammeling van de oprichter van het bedrijf.

Na de oprichting van het bedrijf in 1890 begon het zijn aanwezigheid buiten Clinton County, Iowa, uit te breiden. Een Woolrich-medewerker in Washington, DC, was diep geroerd door de offers van gewonde veteranen in het nabijgelegen Walter Reed Army Hospital. Na een brainstorm begon Woolrich Freedom Throws te produceren en naar veteranen in de omgeving te sturen. Dit nieuwe project heeft geresulteerd in de uitreiking van meer dan 300 Freedom Throws aan veteranen. Vandaag de dag is Woolrich synoniem geworden voor kwaliteitskleding voor buitenshuis.

In mei 2019 spande Nicholas P. Brayton, de laatste afstammeling van de oprichter van Woolrich, een rechtszaak aan tegen het bedrijf. Brayton was van 2012 tot mei 2019 president en CEO van het bedrijf. In de rechtszaak wordt beweerd dat Woolrich door het gebruik van zijn naam Brayton’s karakter en reputatie schaadt. De aanklacht eist een niet nader gespecificeerde schadevergoeding. Zij beweert ook dat Woolrich de federale Right of Publicity Act en de Unfair Trade Practices and Consumer Protection Act heeft overtreden.

Molen

U hebt vast wel eens van het merk Woolrich, Inc. gehoord, maar weet u ook waar het bedrijf eigenlijk vandaan komt? Het in Pennsylvania gevestigde Woolrich, Inc. werd in 1818 opgericht. Hun outdoor kledinglijn is wereldwijd bekend. Dit merk is gespecialiseerd in warme, behaaglijke kleding voor buitenactiviteiten. Als u op zoek bent naar fantastische outdoorkleding, bezoek dan de website en blader door de collectie om de perfecte stijl en pasvorm te vinden. Woolrich werd in 1818 opgericht en is daarmee het oudste outdoorkledingbedrijf van het land.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1830, toen John Rich het in New York City oprichtte. Tijdens de Burgeroorlog en de Tweede Wereldoorlog hielden Woolrich dekens de soldaten warm en de burgers comfortabel. Ondanks moeilijke tijden bleef Woolrich tijdens de Grote Depressie open en bouwde het buitenhuisjes voor zijn werknemers. Vandaag de dag is het de oudste verticale fabriek in de VS, waar meer dan 250 mensen werken. Het reeds lang bestaande bedrijf heeft in de loop der jaren zijn ups en downs gekend, maar het heeft zijn hoge normen inzake kwaliteit en vakmanschap gehandhaafd.

De nieuwe eigenaars hopen de molen, die al 150 jaar bestaat, te moderniseren. De molen heeft in zijn geschiedenis veel grote leiders gehad. De molen is al generaties lang in handen van de familie Rich, maar in de jaren 1920 stond het bedrijf bekend als John Rich & Son. In 1930 werd het ingelijfd als Woolrich. Aan het eind van de 20e eeuw werd het bedrijf echter verkocht aan Goldwin, een Japanse detailhandelaar in buitensportartikelen. Zij blijft in de regio een detailhandel en een groothandel exploiteren.

John Rich verhuisde naar de Verenigde Staten vanuit Liverpool, Engeland, in het begin van de 19e eeuw. Na enige tijd in Philadelphia te hebben gewoond, verhuisde hij naar het platteland van Midden-Pennsylvania en vestigde een kleine wolspinnerij op Plum Run. De populariteit van de spinnerij groeide en John Rich breidde de productielijn uit naar Woolrich, Pennsylvania. De Woolrich Mill van John Rich bevindt zich vandaag de dag nog steeds op dezelfde plaats als de gemeente Woolrich. De molen is de thuisbasis van de geschiedenis van Woolrich.

Licentie overeenkomsten

De overname van een groot Italiaans sportkledingbedrijf heeft het merk een wereldwijd bereik gegeven en nieuwe groeimogelijkheden geopend. Woolrich Inc. is Amerika’s oudste outdoor kleding bedrijf en een van de grootste fabrikanten van outdoor lifestyle kleding. Woolrich Europe, daarentegen, is de licentiehouder van het merk W.P. Lavori in Corso. De concentratie omvat de industriële activa van Woolrich Europe, de rechten op het merk en het volledige distributienetwerk.

De bedrijfsplannen van de onderneming omvatten licenties voor het merk in andere landen. In juni 2012 hebben het bedrijf en WP Lavori hun 35-jarige licentieovereenkomst verlengd. WP Lavori zal de activiteiten in Europa en Japan beheren, terwijl Woolrich toezicht zal houden op de Amerikaanse markt. De twee bedrijven zijn van plan vijftig miljoen dollar te investeren in hun marktintroductie. Verwacht wordt dat beide ondernemingen tegen 2020 met meer dan een derde zullen groeien. Het bedrijf zal zijn merk laten groeien en zijn aanwezigheid in de detailhandel uitbreiden.

In de Woolrich-licentieovereenkomst staat dat het bedrijf verantwoordelijk is voor de bescherming van uw persoonlijke informatie, deze op de juiste wijze zal gebruiken en u op de hoogte zal stellen van eventueel misbruik van die informatie. Indien u een wachtwoord heeft, vertrouwt Woolrich op uw communicatie en acties die onder dat wachtwoord plaatsvinden. Als u vermoedt dat uw wachtwoord op ongeoorloofde wijze is gebruikt, neem dan onmiddellijk contact op met Woolrich. Deze informatie wordt met derden gedeeld om juridische problemen te voorkomen en om de belangen van Woolrich en haar klanten te beschermen.

In 2001 breidde Woolrich zijn activiteiten uit tot woninginrichting. Het is een samenwerking aangegaan met Target Stores om beddengoed met dierenthema’s te produceren. Andere licentieovereenkomsten betroffen meubelen en zachte goederen voor Shady Lady en Lexington Home Brands. De onderneming geeft het Woolrich-merk ook in licentie aan een aantal ondernemingen, waaronder Fallani and Cohn en Oriental Weavers of America. Als Woolrich jouw merknaam in licentie geeft, ben jij waarschijnlijk het laatste bedrijf ter wereld dat daarvan profiteert.

Werknemers

Als de oorspronkelijke outdoor kleding bedrijf, Woolrich Inc bestaat al sinds 1830, gewijd aan het buitenleven en het verstrekken van kwaliteitsproducten tegen een betaalbare prijs. Het heeft beroemde expedities uitgerust, zoals de Antarctische reis van admiraal Byrd. In 1971 opende Woolrich een fabriek in Nebraska voor de fabricage van donskleding. In 1974 werd Woolrich overgenomen door het in Denver gevestigde Down Products Corp. maar in 1991 sloot het zijn deuren. Vandaag telt Woolrich meer dan 200 werknemers, van wie 199 in het hoofdkantoor in Millersville, Pennsylvania.

De stad heette oorspronkelijk Factoryville en Richville, maar werd in 1888 officieel omgedoopt tot Woolrich. De oorspronkelijke wolspinnerij staat er nog steeds, net als het hoofdkantoor van het bedrijf. Werknemers zijn er trots op te werken voor een bedrijf opgericht door Robert F. Rich. De stad is klein genoeg om ondanks de modernisering een klein dorpsgevoel te behouden. Woolrich is lang een inspiratiebron geweest voor Rockwell, een illustrator en schilder.

Terwijl het bedrijf deze dingen deed, hielp het de gemeenschap ook op andere manieren. Werknemers doneerden geld aan de gemeenschap en de plaatselijke kerk. Woolrich-werknemers doneerden ook geld aan de Foremen’s Association, die werd opgericht na de dood van M.B. Rich. De vereniging hielp de stad niet alleen met de behoeften van hun buren, maar hielp ook met de financiering van verbeteringen aan het park en het zwembad. Zo konden de inwoners van de stad hun rekeningen betalen en hun verplichtingen nakomen.

In oktober 1990 ontsloeg Woolrich ongeveer 1.500 van zijn werknemers. Het bedrijf had meer dan tweeduizend werknemers. De outdoorkledingindustrie werd overspoeld met merken en Woolrich was zijn plaats aan het verliezen. Woolrich exploiteerde 10 fabrieken in de Verenigde Staten, waarvan de helft in Pennsylvania. De fabrieken in Georgia, Colorado en Nebraska waren verantwoordelijk voor driekwart van de binnenlandse productie. Woolrichs klanten waren onder meer L.L. Bean en Eddie Bauer. De producten werden gedistribueerd door de Land’s End Company en Eastern Mountain Sports.

Producten

Als u van het buitenleven houdt, hebt u vast wel eens van Woolrich-producten gehoord. Hun legendarische GORP-collectie is een modeartikel geworden in stedelijke gebieden. Van lichtgewicht shelljacks tot wandelshorts, Woolrich heeft het perfecte stuk voor uw volgende trip in de buitenlucht. Het bedrijf biedt zelfs kleding voor vrouwen aan. Lees verder om meer te weten te komen over deze producten en hoe ze u kunnen helpen warm te blijven deze winter. Andersen was een tester van het Lahar Vest van het bedrijf.

In de jaren zeventig begon Woolrich zijn productiefaciliteiten uit te besteden. Als gevolg daarvan was het bedrijf gedwongen Amerikaanse banen te schrappen. Het bedrijf had ook te kampen met hevige concurrentie in de outdoor-kledingindustrie. De laatste productiefaciliteit in de VS werd uiteindelijk in 2019 gesloten.

Woolrich is een van Amerika’s oudste kledingmerken en heeft bijgedragen aan het ontstaan van veel van de klassieke outdoor kleding trends. Het Buffalo Check patroon bijvoorbeeld, geïnspireerd op de kudde buffels van het bedrijf, werd een icoon van Americana. Het blijft de sterkste visuele code van het merk. Het buffelruitpatroon was ook van invloed op andere outdoorkleding, waaronder bovenkleding voor mannen. In de afgelopen decennia heeft het bedrijf hoogtechnologische materialen ontwikkeld en de prestaties van outdoorkleding verbeterd. Hoewel het hoofdkantoor van het bedrijf in de staat Pennsylvania is gevestigd, is Woolrich uitgegroeid tot een lifestylemerk van wereldklasse dat een breed scala aan outdoorproducten aanbiedt. Van de wollen truien en jassen gedragen door overgrootouders tot de parka’s en mackintoshes gedragen door moderne reizigers, Woolrich is een klassiek Amerikaans merk voor outdoor enthousiastelingen.

Woolrich online winkel

Als u geïnteresseerd bent in winterkleding van hoge kwaliteit, kijk dan eens in de online shop van Woolrich. Dit luxemerk biedt stijlvolle, warme en comfortabele kleding. Om kleding te kopen, kunt u de website van de winkel bezoeken of hen bellen om een bestelling te plaatsen. De Woolrich online shop is ook handig omdat hij vanaf uw computer kan worden gebruikt, zodat u niet naar een winkel hoeft te gaan. Het is ook goedkoper en daarom een goede keuze voor wie geen tijd heeft om een winkel te bezoeken.

Als u een Woolrich jas wilt kopen, kunt u op de website van het bedrijf kijken waar de dichtstbijzijnde winkel is. Daar vindt u ook de openingstijden van de winkels en een routebeschrijving naar de winkel. Online winkels zijn meestal later open dan winkels in winkelcentra, maar als u in een winkelcentrum bent, kunt u gemakkelijk een Woolrich winkel vinden. Als u niet zeker weet hoe u een winkel kunt vinden, kunt u de website bezoeken of contact opnemen met de detailhandelpartners voor meer informatie.

Klanten kunnen een Woolrich-product ook retourneren als het beschadigd of ongeschikt is. Vaak vinden klanten dat de goederen die zij hebben gekocht niet aan hun verwachtingen voldoen en weten zij niet wat zij moeten doen. In dergelijke gevallen kunnen klanten contact opnemen met de verkoper, die de artikelen ofwel zal omruilen ofwel het aankoopbedrag zal terugbetalen. Zodra de terugbetaling heeft plaatsgevonden, kan de klant de vervangende goederen of een volledige terugbetaling verwachten, afhankelijk van wat hij verkiest.

Woolrich Sale – Bespaar tot 80% op GORE-TEX jassen

Als u in een koud klimaat woont, is een goede jas van essentieel belang. Voor wie in koudere klimaten woont, is het waterdichte GORE-TEX materiaal ideaal. Gelukkig zijn er in de Woolrich Sale veel jassen van dit duurzame materiaal te vinden, waaronder het populaire Urban Field Jacket en de Marshall Parka. Deze jassen, die slechts $590 en $550 kosten, hebben een dons/verenverhouding van 90/10 en zijn perfect voor temperaturen tussen 14 en 32 graden Fahrenheit. Aan deze prijzen, zijn ze tot 80% goedkoper!

De Winter Sale bij Woolrich omvat alles van GORE-TEX jassen tot wandelschoenen. De uitverkoop omvat meer dan 400 producten, waaronder GORE-TEX jassen en GORE-TEX jacks. Er is ook een grote selectie van gezellige loungewear. U zult zeker een goede deal vinden tijdens deze uitverkoop. Dus, ga je gang en winkel! En vergeet niet om te profiteren van de Woolrich Winter Sale voordat het eindigt op maandag.

De geschiedenis van het bedrijf gaat verder terug dan zijn oorsprong. John Rich and Bros. werd in 1830 in Pennsylvania opgericht en verwierf internationale faam en invloed door de levering van wollen dekens aan de soldaten van de Unie tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Later, aan het begin van de twintigste eeuw, begon het bedrijf werkkleding voor spoorwegarbeiders te vervaardigen en leverde het zelfs aan Amerikaanse troepen in twee wereldoorlogen. De naam van het bedrijf werd synoniem met Amerikaanse stijl en geschiedenis. Gelukkig is het bedrijf erin geslaagd een groot deel van zijn oorspronkelijke Amerikaanse productiebasis te behouden en te blijven innoveren.

De nieuwste collectie parka’s is verkrijgbaar in de Woolrich Sale. Deze stijlvolle parka’s staan bekend om hun beschermende kwaliteiten tegen de kou. De Jassen jassen zijn gecoat met een speciaal materiaal dat beschermt tegen de elementen. De grovere stof, de bontkraag en de gladde stof zijn ideaal voor de jongere generatie. Naast deze modellen is Woolrich ook bekend om zijn jeans. U kunt hetzelfde jasje dragen met een jeans om uw look compleet te maken.

Als u wat geld wilt besparen op een geweldige winterjas, kunt u de Woolrich Sale online vinden. De outlet biedt kwaliteitskleding en -accessoires tegen geweldige prijzen. Woolrich, gelegen in de buurt van Stuttgart, biedt een unieke winkelervaring. Kijk in de outletwinkel om een goede deal te vinden. U kunt tot 70% besparen op geselecteerde stukken! Kleed je dus in stijl en comfort met een geweldig nieuw kledingstuk uit de Woolrich Sale.

Van stemmige ontwerpen tot slijtvaste outdoor uitrusting, Woolrich kleding is synoniem met een authentieke outdoor lifestyle. Het bedrijf, dat al sinds 1830 in familiehanden is, maakt gebruik van innovatieve materialen en geraffineerde details om praktische, slijtvaste kleding te creëren. Vandaag is Woolrich een pijler van bovenkleding en sportkleding. De beste manier om een Woolrich jas te kopen is door naar de uitverkoop te gaan! En als je er toch bent, vergeet dan niet om de nieuwste collecties te bekijken!

Titel

Nach oben