Haider Ackermann

Wat maakt Haider Ackermann zo succesvol?

De Franse ontwerper Haider Ackermann is geboren in Colombia en woont nu in Parijs. Wij interviewden hem om meer te weten te komen over zijn leven, zijn stijl en zijn inspiratie. In dit artikel nemen we ook een kijkje in Haiders huis in Bhutan. Het is duidelijk dat Haider het potentieel heeft om de wereld door zijn werk een betere plaats te maken. Maar wat is het dat dit ontwerpgenie zo succesvol maakt? Lees verder om meer te weten te komen.

Haider Ackermann’s carrière

Haider Ackermann is een Franse modeontwerper die is geboren in Colombia. Hij komt uit een Elzasser familie en bracht een groot deel van zijn jeugd door in Ethiopië, Algerije en Tsjaad. In 1994 verhuisde hij naar België en bezocht hij de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij werd echter van de academie gestuurd omdat hij perfectionistische neigingen vertoonde en zijn werk niet afmaakte. Toch heeft hij sindsdien talrijke succesvolle collecties uitgebracht.

Haider Ackermann’s vader was cartograaf voor Amnesty International, en het gezin woonde in Ethiopië en Tsjaad. Deze achtergrond heeft zijn vroege belangstelling voor stoffen sterk beïnvloed, wat doorwerkt in zijn werk. Ackermanns ouders werkten ook voor een kaartenbedrijf en doneerden zijn schetsen aan verschillende doelen. Deze opvoeding heeft ook bijgedragen tot zijn succes in de mode. Na zijn afstuderen begon Haider Ackermann te werken voor internationale ontwerpers als John Galliano, Wim Neels en Michael Kors.

Het opgroeien in verschillende landen gaf Ackermann een diverse culturele achtergrond en beïnvloedde zijn werk. Zijn ontwerpen weerspiegelen dit door het gebruik van moderne silhouetten en delicate draperieën. De ontwerper heeft ook geëxperimenteerd met snitten, wat resulteerde in het “Giacometti silhouet”, dat vrouwen langer en langer doet lijken. Zijn creaties spreken ook boekdelen over zijn opvoeding en zijn wens om toekomstige ontwerpers te inspireren.

Ackermanns moeder had het moeilijk om een opleiding te volgen, waardoor haar ouders naar Frankrijk moesten verhuizen om hun carrière voort te zetten. Het gezin had het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen en haar ouders moesten hard werken om hun kinderen te onderhouden. Dit bracht hen ertoe de toekomst van hun kinderen boven die van henzelf te stellen. Haider Ackermann werd geboren in Colombia op 29 maart 1971 en is nu 48 jaar oud.

Zijn stijl

De esthetiek van Haider Ackermann’s werk is niet alleen beïnvloed door de mode van het verleden. Deze gerenommeerde ontwerper heeft een esthetiek gecreëerd die werkelijk uniek is. Hij ontwerpt kleding met een scherpte die doet denken aan space-age bouffants, terwijl hij ook streetwear-elementen in zijn ontwerpen verwerkt. Het resultaat is kleding die zowel romantisch als gedurfd is. Het is geen wonder dat de ontwerper een van de meest gevraagde ontwerpers van het decennium is geworden.

Ackermann’s afkomst is Colombiaans, maar zijn in Frankrijk geboren ouders hebben hem geadopteerd. Zijn vader reisde met zijn kinderen over het continent, absorbeerde de cultuur en vormde zijn eigen gevoel voor stijl. Hij bracht zijn eerste jaren in Nederland door en verhuisde later naar België om mode te studeren. Zijn eerste jaren in Antwerpen zijn een getuigenis van zijn onderdompeling in de wereld. Hij begon zijn carrière als stagiair bij John Galliano en werd al snel assistent van Wim Neels.

De ontwerper staat ook bekend om zijn aandacht voor details, en een legergroene wollen en katoenen tanktop heeft een los silhouet. Met schuine dijbeenzakken en een rug van zijde satijn, is deze stijl geschikt voor zowel zakelijke als avondkleding. Voor het uitgaan zou een bijpassende broek een goede keuze zijn. Een zwarte broek zou even chic staan.

Ackermann’s werk is gedragen door verschillende beroemdheden. Hij heeft ook jurken ontworpen voor rode lopers en Vogue covers. Hij heeft ook mannenmode ontworpen en veel van zijn eigen labels gecreëerd. Hij was ook gastontwerper bij de Pitti W. Fashion Show. Lees meer over de mode van Haider Ackermann in ons artikel:

Zijn inspiratie

Het leven en werk van Haider Ackermann wordt gekenmerkt door de diversiteit van culturen die de ontwerper hebben gevormd. Ackermann is geboren in Colombia en geadopteerd door Franse ouders. Hij groeide op in verschillende landen, waaronder Nederland, België en zelfs Vietnam. Uit deze uiteenlopende ervaringen putte hij inspiratie voor zijn werk. Deze internationale achtergrond heeft hem geholpen een werkelijk wereldwijde en cultureel diverse esthetiek te bereiken.

In Parijs kwamen Ackermanns persoonlijke en professionele leven op onverwachte manieren samen. Nadat hij in 2001 afstudeerde aan de modeacademie, richtte hij zijn eigen label voor dameskleding op en presenteerde hij zijn eerste collectie op de Paris Fashion Week. Zijn avant-gardistische esthetiek en meesterlijke drapering trokken al snel de aandacht van het premium lederen kledingmerk Ruffo, dat hem inhuurde voor hun lente/zomer 2003 collectie. In 2004 werd Ackermann lid van de Franse modefederatie, een overkoepelende organisatie voor de Franse haute couture.

De eerste collectie van Haider Ackermann, getiteld “Cautionary Tales”, is geïnspireerd op de schilderijen van zijn moeder en de kunst van fotograaf Erwin Blumenfeld. Terwijl hij mode studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, bleef hij verschillende baantjes hebben om geld te verdienen. In 2003 gebruikte hij zijn spaargeld voor zijn eerste presentatie in het Petit Palais in Parijs. Het resultaat was een onmiddellijk succes: een eenjarig contract met Ruffo Research. In 2004 won hij de Swiss Textile Award, wat hem aanmoedigde om zijn creatieve carrière voort te zetten. Hij vervoegde uiteindelijk de BVBA32 groep onder leiding van Anne Chapelle.

Geïnspireerd door reizen, ontwikkelde Ackermann in 2010 zijn gelijknamige herenkledinglijn. Zijn samenwerking met het 120 jaar oude Italiaanse herenkledinglabel Berluti was de katalysator voor de lancering van zijn herenkleding collectie. Deze samenwerking heeft Ackermann talloze mogelijkheden geboden en een nieuw hoofdstuk in zijn leven geopend. Maar ondanks het succes van zijn Berluti herenkledinglijn, geeft hij toe dat herenkleding gemakkelijker is dan dameskleding.

Zijn huis in Bhutan

Haider Ackermann, creatief directeur van het luxemodel Berluti, heeft over de hele wereld gewoond en de liefde over de grenzen heen nagestreefd. Nu heeft hij een huis hoog in de wolken in Bhutan, een plek die hem herinnert aan zijn eigen romantische verleden, zij het met een moderne twist. Ackermann zegt dat hij Berluti steeds opnieuw zou doen als hij kon, maar hij heeft zich niet uitgelaten over de vraag of hij in de toekomst nog liefdesaffaires zal hebben.

Ackermann werd geboren in Colombia en studeerde modeontwerp in Antwerpen, België, voordat hij zijn eigen label opende tijdens de Parijse modeweek in 2001. Zijn collecties worden gekenmerkt door vloeiende, hoekige lijnen en verfijnde snits gecombineerd met een casual styling. In 2012 werd Haider Ackermann onderscheiden met een Fashion Group International Award. Zijn kenmerkende drapeer-, knoop- en rimpeltechnieken hebben hem een reputatie bezorgd als een van de meest unieke modeontwerpers.

Het was een moeilijke beslissing, maar een die Ackermann bereid is te nemen. Ackermann heeft een scherp gevoel voor sociale en politieke stemmingen, wat zijn escapisme zo aantrekkelijk maakt. Opgegroeid in de stad, heeft Ackermann een gevoel van reislust en een eeuwige dromer ontwikkeld. Naast een nomadische levensstijl heeft Ackermann zich omringd met kunst en cultuur en een liefde voor schoonheid gecultiveerd.

In Bhutan heeft Ackermann het beste gemaakt van de natuurlijke schoonheid van het land. Het huis heeft een boeddhistische monnik en een prachtig uitzicht op het berglandschap. Ackermanns ouders wonen in Zuid-Frankrijk en Ackermann studeerde kunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, België. Vanwege zijn perfectionistische neigingen werd Ackermann na drie jaar van school gestuurd. Bijgevolg was hij nooit in staat de vereiste collecties te voltooien.

Zijn recente liefdesaffaire

De recente liefdesaffaire van de ontwerper met actrice Tilda Swinton is een bepalend moment in hun relatie. Hoewel geen van beiden zich precies kan herinneren wanneer zij elkaar voor het eerst ontmoetten, geven beiden toe dat het waarschijnlijk eind jaren tachtig was. De modeontwerper is geboren in Bogota en is bekend om zijn werk in de mode-industrie. Of het koppel nu gewoon vrienden zijn of meer dan samenwerken, ze delen een gemeenschappelijk begrip van wat een relatie doet werken.

Door zijn liefde voor mode en als muziekliefhebber is Ackermann een van de meest gevraagde ontwerpers ter wereld. Zijn mode is excentriek, drankzuchtig en geraffineerd. Hoewel velen worden aangetrokken door zijn onorthodoxe ontwerpen, houdt de ontwerper vast aan oude wereldwaarden. Haider Ackermann heeft een openbaar Instagram-account onder @h.a dat door een groot publiek wordt gevolgd. Zijn volledige shoot zal te zien zijn in nummer 45 van 10 Men.

Hoewel Ackermann’s laatste liefdesaffaire niet echt een huwelijksaanzoek is, lijkt hij er toch van te genieten. Zijn laatste SS14-collectie bevat zwaar getatoeëerde modellen. Het is dus geen verrassing dat Ackermann’s werk grenst aan pornografie. Hoewel zijn recente liefdesaffaire met Janet Jackson romantisch en passioneel is, blijft de ontwerper een intellectuele Latino rock’n’roll nomade.

De ontwerper heeft nooit toegegeven aan de gebruikelijke verwachtingen. Hij heeft zijn ontwerpen altijd laten leiden door zijn stemming en ervaring, niet door commerciële grillen. Zijn recente liefdesaffaire met modester Kanye West is een bewijs van zijn creativiteit. Ackermann’s ontwerpen zijn gedragen door beroemdheden als Kim Kardashian, Kanye West en vele anderen. Hij is zeker een ontwerper om in de gaten te houden. Dus waar wacht je nog op?

Haider Ackermann online winkel

Voor veel modebewuste mensen kan het online kopen van Haider Ackermann kleding een zeer gemakkelijke manier zijn om hun favoriete designer stukken aan te schaffen. De online winkel van de ontwerper biedt een ruime keuze aan kleding van de beste materialen. De kleding van het merk is al lang een favoriet van Hollywood beroemdheden zoals Penelope Cruz, Victoria Beckham en Janet Jackson. Maar het was zijn muze, actrice Tilda Swinton, die hem aan populariteit hielp winnen.

De kleren van Haider Ackermann zijn een levendige mix van verschillende culturen. De reizen van de ontwerper inspireren hem om de inheemse stijlen van vele landen in zijn ontwerpen te gebruiken. Of u nu de voorkeur geeft aan een kleurrijk pak of gedempte beige tinten, u vindt altijd wel iets dat bij uw persoonlijkheid past. Of u nu op zoek bent naar een klassiek pak of een moderne, krachtige look, in de Haider Ackermann online shop vindt u altijd iets naar uw smaak en budget.

De ontwerper heeft naam gemaakt in de mode-industrie en heeft een online winkel waar u al zijn kleding kunt kopen. Zijn kleding wordt gekenmerkt door asymmetrische vormen en gemakkelijk te onderhouden materialen. Met een Haider Ackermann online shop kunt u genieten van de unieke mode van de ontwerper en met minimale inspanning een moderne, chique look creëren. Dus, waar wacht je nog op? Winkel vandaag nog!

De eerste damescollectie werd gepresenteerd tijdens de Paris Fashion Week in 2002. Sindsdien heeft hij met Ruffo samengewerkt aan nog twee collecties en dat blijft hij doen. In 2010 presenteerde de ontwerper zijn eerste mannencollectie. Karl Lagerfeld ziet Ackermann als de perfecte opvolger van Chanel. Het is gemakkelijk te zien waarom Ackermann een must-have is voor alle modebewuste mensen. Een collectie van dit kaliber brengt gegarandeerd stijl en flair in uw dagelijks leven.

Titel

Nach oben