Kate Spade

Kate Spade – De vrouw achter het merk

De Kate Spade modelijn is genoemd naar de oprichtster, Katherine Noel Valentine Brosnahan. De ontwerper en ondernemer, die in 2010 overleed, was een pionier in de industrie. Haar filantropie en licentie-overeenkomsten maakten haar de meest succesvolle ontwerper in de geschiedenis. Leer meer over de vrouw achter het merk en haar leven. Het zal u misschien verbazen dat Kate Spade geboren is in een klein stadje op het platteland van Arkansas.

Kate Spade’s kindertijd

Kate Spade’s jeugd was ongelooflijk eenvoudig. Ze werd de dag voor Kerstmis geboren en ging naar een katholieke meisjesschool. Ze studeerde later af aan de Arizona State University met een graad in journalistiek en ontmoette ook haar toekomstige echtgenoot, Andy Spade, toen ze op de universiteit zat. Haar broer David Spade was ook een student toen hij zijn vrouw ontmoette. Na hun huwelijk kreeg Kate Spade twee kinderen, Kate en James.

Kate werd geboren in Kansas en ging naar de St. Teresa’s Academy en daarna naar de Arizona State University. Ze studeerde af in 1985 met een graad in journalistiek. Na haar afstuderen werkte Kate als mode-editor bij Mademoiselle magazine in Manhattan. In haar jeugd droeg ze haar meisjesnaam, Kate Brosnahan. Andy Spade, die afkomstig is uit Scottsdale, Arizona, moedigde haar aan haar meisjesnaam en de naam “Kate Spade” te gebruiken.

Na school, begon ze een ontwerp bedrijf genaamd Kate Spade Handtassen. Ze breidde haar bedrijf uit met andere producten, waaronder juwelen en woonaccessoires. Na haar succesvolle jaren als modeontwerpster, verkocht zij de resterende aandelen van haar bedrijf aan Neiman Marcus. In mei 2017 werd Kate Spade overgenomen door Coach en heeft sindsdien een luxelijn gelanceerd onder haar nieuwe naam Frances Valentine. Als je nieuwsgierig bent naar Kate Spade’s jeugd, lees dan verder!

In 1993 begon Kate Spade haar eigen handtassenbedrijf en breidde internationaal uit. Zij verkocht haar resterende aandelen in het bedrijf, maar keerde spoedig terug met haar eigen modelabel. Helaas werd Kate Spade op 5 juni 2018 dood aangetroffen in haar flat in New York, kennelijk door zelfmoord. Haar hele leven heeft ze gewerkt aan het merk waar ze van hield en waar ze vandaag bekend om staat. Intussen hebben haar kinderen haar passie voor mode geërfd.

Haar carrière als modeontwerper

Toen Kate Spade in 2007 haar gelijknamige merk verkocht aan Neiman Marcus Group, wilde ze zich concentreren op haar gezin. Om dit te bereiken heeft ze tijd vrijgemaakt om het bedrijf te leiden. Hierdoor kon ze haar dochter Frances Valentine opvoeden. In 2016 keerde ze terug naar de mode en lanceerde een nieuwe handtas- en schoenencollectie genaamd Kate Valentine. Het succes was onmiddellijk en het label is nog steeds een hit.

Na haar afstuderen aan de Arizona State University in 1985, trok Kate Spade een jaar met de rugzak door Europa alvorens naar New York te verhuizen om bij Mademoiselle magazine te gaan werken. In 1992 gaf Kate Spade haar baan op om haar droom na te jagen, handtassenontwerpster te worden. Ze vertrouwde op het inkomen van haar echtgenoot en liquideerde haar 401(k)s om haar nieuwe bedrijf te financieren. Maar haar succes met handtassen bracht haar uiteindelijk grote roem.

In 1993 was Kate Spade de facto in de leer bij een ontwerper en begon zij met het uitknippen van stofstalen en grote vellen papier. Datzelfde jaar gaf ze $4.000 uit aan materiaal en een stand op een handelsbeurs in New York. Helaas dekte de verkoop van Kate Spade de kosten van de stand niet. Ze overwoog serieus om de zaak te sluiten. Ondanks alle hindernissen is haar carrière als modeontwerpster een inspiratie voor velen.

Kate Spade’s leven en carrière begonnen in Kansas City, Missouri. Ze studeerde aan de Arizona State University en ontmoette haar man Andy toen ze in de detailhandel werkte. De volgende vijf jaar werkte zij op de afdeling accessoires van het tijdschrift Mademoiselle, een bedrijf van Conde Nast. Ze klom al snel op tot een senior modeontwerper. Na vijf jaar ontwierp ze haar eigen lijn handtassen. Aan het eind van haar carrière verkocht ze voor meer dan 350 miljoen dollar aan handtassen en accessoires.

Haar licentiecontracten

Coach, de moedermaatschappij van Kate Spade en aanverwante merken, heeft het merk overgenomen. Het heeft 24 licentieovereenkomsten gesloten met merken zoals Jaipur, Beyond Yoga, papierwaren, tapijten en Jaipur Home. De meeste van deze overeenkomsten zijn geldig tot 2025, maar sommige gaan verder dan dat. Het merk Kate Spade heeft een joint venture met Walton Brown in China, die naar verwachting producten in dezelfde stijl als Kate Spade zal gaan produceren.

Het bedrijf heeft een exclusieve langetermijnlicentieovereenkomst voor geuren gesloten met Kate Spade New York, waardoor het een nieuwe lijn van geurproducten zal kunnen produceren en distribueren. De lancering van de nieuwe geuren is gepland voor het najaar van 2020. Sinds het merk in 1993 begon met het maken van elegante, praktische handtassen, heeft het bedrijf zich uitgebreid naar kleding, schoeisel, huishoudartikelen en zelfs papier. Dankzij de nieuwste overeenkomst zal Elizabeth Arden geuren kunnen produceren die geïnspireerd zijn op de ontwerpen van Kate Spade.

Het bedrijf breidt ook zijn New York Home categorie uit. Het zal zijn detailhandelsaanbod uitbreiden met beddengoed, bad- en meubelproducten. Het zal ook nieuwe collecties in accessoires, kleding en brillen lanceren. Het bedrijf zal de artikelen distribueren via zijn wereldwijde netwerk en ze verkopen in Kate Spade New York-winkels. Beide ondernemingen zullen voordeel halen uit deze licentieovereenkomst. De producten zullen verkrijgbaar zijn in meer dan 400 winkels wereldwijd.

Naast huishoudelijke artikelen en modeartikelen heeft het merk ook samenwerkingen gesloten met modemerken als Fendi en Tommy Hilfiger. De licentieovereenkomsten hebben betrekking op brillen en zonnebrillen. De onderneming heeft ook een lopende overeenkomst met Safilo voor het exclusieve ontwerp, de productie en de distributie van brillen. De wereldwijde licentieovereenkomst voor brillen van het bedrijf loopt tot 2026, en Safilo zal Kate Spade zonnebrillen kunnen voeren om een bredere markt te bereiken.

Uw filantropie

Kate Spade’s filantropische inspanningen gaan verder dan handtassen en kunst. De stichting van het bedrijf, KSP New York genaamd, financiert een verscheidenheid van projecten die vrouwen over de hele wereld helpen economisch succes te behalen. De stichting kent subsidies toe voor multidimensionale programma’s die gericht zijn op vrouwen in ondernemerschap, technologie en de kunsten. In 2015 hebben KSP New York en haar stichting 1 miljoen dollar gedoneerd aan de organisatie Black Girls Smile.

De stichting heeft sinds haar oprichting in 1981 verschillende projecten gesteund. In juni 2018 heeft het bedrijf subsidies van in totaal meer dan 250.000 dollar toegekend aan Crisis Text Line en Fountain House in New York. In februari en mei van dit jaar doneerde de stichting 250.000 dollar aan Didi Hirsch Mental Health Services. Hoewel er geen specifieke lijst is van liefdadigheidsinstellingen die door de stichting worden gesteund, variëren de subsidies van KSP New York van $25 tot $150.000 en steunen zij een verscheidenheid van organisaties, waaronder geestelijke gezondheidszorg en onderwijs.

In oktober 2017 lanceerde Kate Spade New York haar Social Impact Council, bestaande uit leiders op het gebied van geestelijke gezondheid en women’s empowerment. Deze raad zal het stigma rond geestelijke gezondheid helpen wegwerken en mensen over de hele wereld middelen aanreiken. Het bedrijf heeft al miljoenen dollars gedoneerd aan andere organisaties en initiatieven van de Raad. En het bedrijf heeft een aantal plannen voor zijn eigen filantropische inspanningen. Tot nu toe heeft de Social Impact Council van de KSP New York Foundation meer dan 100 miljoen dollar aan donaties binnengehaald.

De Kate Spade New York Foundation heeft toegezegd 1 miljoen dollar te doneren aan organisaties op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg, en de stichting heeft een extra donatie van 200.000 dollar gedaan. De KSP Foundation zal ook publieke donaties van $100 of meer aan Crisis Text Line verdubbelen. Een deel van deze donaties zal ook worden gebruikt voor de Global Mental Health Awareness Day van KSP New York. Bovendien is de lancering van een nieuwe KSP Foundation aangekondigd. De stichting zal ook een Global Mental Health Awareness Day organiseren voor haar werknemers.

Haar huwelijk met Andy Spade

In een interview met People Magazine onthulde de voormalige modeontwerpster dat zij en haar man Andy al 24 jaar getrouwd zijn. Andy is de broer van acteur David Spade. Hij is een voormalige zakenpartner van Kate en heeft beschuldigingen van alcoholmisbruik ontkend. Een bron dicht bij de familie zei toen dat Andy niet drinkt en Kate geen medicijnen slikt. Volgens de bron weigerde Andy zich te laten behandelen als Kate alcohol zou hebben gebruikt, omdat hij vond dat het zijn merk zou beschadigen.

Het stel kreeg eind jaren tachtig verkering en werd in 1993 een paar. Kate Spade leed echter aan ernstige depressies en angsten. Na haar zelfmoord, verhuisde Andy naar de Westkust met hun dochter. Nadat Kate Spade zelfmoord had gepleegd, verhuisde Andy met het gezin naar de westkust, waardoor de flat aan Park Avenue leeg kwam te staan. Na Kate’s dood, trokken Andy en Bea in bij vrienden. Andy en Elyce werkten verder aan Kate Spade’s laatste zaak, Frances Valentine. Elyce Arons en Andy zijn inmiddels begonnen aan Frances Valentine.

Kate en Andy begonnen samen te werken in de kledingindustrie toen ze nog student waren. Ze ontmoetten elkaar op de universiteit toen ze in een kledingboetiek werkten. Kate nam Andy’s suggesties over wat te doen met haar bedrijf. Zij werkten 10 maanden lang zij aan zij, maar behielden beiden hun dagbaan bij een reclamebureau. Het echtpaar begon toen een studio, Partners & Spade genaamd, die nu architecten, schrijvers en ontwerpers in dienst heeft.

Terwijl Kate en Andy bijna tien maanden gescheiden leefden, deelden ze hun dochter “Bea”. De dochter bracht tijd door met beide ouders en was bij Andy op de avond dat Kate zelfmoord pleegde. Hoewel Andy de wijd verspreide zelfmoordbrief niet heeft gelezen, is hij “geschokt” door de berichten. Andy wil het verdriet van zijn dochter voor zichzelf houden. Als u zich afvraagt of Kate en Andy Spade getrouwd zijn, kunt u het volledige transcript hier lezen.

Kate Spade online winkel

U kunt uw bestellingen in de Kate Spade online shop volgen, zelfs als u niet geregistreerd bent. Alles wat u nodig heeft is uw emailadres, postcode en ordernummer. U kunt ook klikken op de link “Uw bestelling volgen” op de website. Daar kunt u zien wat de status van uw bestelling is en hoe lang het nog duurt voordat u de bestelling ontvangt. Indien u uw aankopen zo spoedig mogelijk wenst te ontvangen, kunt u contact opnemen met de klantendienst van Kate Spade.

Als u een budget hebt, kunt u proberen uw favoriete designerhandtassen en -accessoires te kopen in de online winkel van Kate Spade. Hier vindt u veel verschillende modellen die passen bij uw stijl en budget. U kunt ook accessoires zoals make-updoosjes, beenmode, parfum, zonnebrillen en horloges kopen in de online winkel van Kate Spade. Het kopen van de perfecte handtas of sieraad is makkelijker dan ooit met de hulp van Big Apple Buddy.

Handtassen zijn een van Kate Spade’s populairste producten, en ze zijn er in veel verschillende stijlen en maten. De tassen zijn gemaakt van Italiaans kiezelleer en voorzien van 14-karaats, licht vergulde hardware. Ze zijn groot genoeg voor al uw dagelijkse benodigdheden. U kunt ook Kate Spade handtassen vinden met hetzelfde ontwerp en dezelfde kleur als uw favoriete designer handtassen. Zorg er echter voor dat u de garantie zorgvuldig controleert. Misschien heb je geluk en vind je een handtas van hoge kwaliteit die veel minder kost.

Kate Spade Sale

Als u op zoek bent naar een Kate Spade Sale, bent u hier aan het juiste adres. U kunt online winkelen en geweldige aanbiedingen voor designerstukken vinden terwijl u een cadeaubon voor een geliefde ophaalt. Om geld te besparen, kunt u een cadeaubon kopen die nooit vervalt. U kunt de bon zelfs personaliseren met een boodschap voor de ontvanger. De verzending is gratis en de levertijd bedraagt gewoonlijk 3-6 werkdagen. Standaard verzending is mogelijk naar alle adressen op het vasteland van de Verenigde Staten. Als u de verzending wilt versnellen, kunt u betalen voor levering de volgende dag of de tweede dag. Anders kunt u de goederen gewoon in een Kate Spade winkel ophalen.

De End of Season Sale is het perfecte moment om je favoriete accessoires voor de zomer te kopen. U kunt handtassen, jurken en zelfs nachtkleding krijgen tot 40% korting! Maar handel snel, want deze populaire stijlen zijn er niet lang meer! Sommige artikelen zijn slechts in beperkte hoeveelheden beschikbaar, dus als u voor de eerste keer koopt, kunt u niet van deze geweldige aanbieding profiteren. Als je al lang een bepaald stuk op het oog hebt, dan is deze uitverkoop iets voor jou.

Om optimaal te profiteren van de Kate Spade Sale, moet je regelmatig de website checken om op de hoogte te blijven van de laatste kortingen. Er is een banner en een aftelklok op de website, dus kom regelmatig terug. Het bedrijf heeft ook een aanwezigheid in de sociale media, dus u zult daar zeker berichten vinden over aanstaande verkopen. Als je niet weet wanneer de volgende Kate Spade uitverkoop is, kijk dan op de links hieronder. De Kate Spade Sale begint op 13 mei en eindigt op Moederdag om middernacht ET.

Hoewel de Kate Spade Sale een jaarlijks evenement is, wordt dit pas enkele dagen voor de uitverkoopperiode aangekondigd. Meestal is de uitverkoop beperkt tot designerartikelen, maar u kunt ook geweldige aanbiedingen vinden voor merkkleding, schoenen en accessoires tegen gereduceerde prijzen. Als u winkelt bij een van de deelnemende winkels, kunt u ook gratis bezorging krijgen. Ook al is de uitverkoop een goed moment om te winkelen, winkel vroeg om te profiteren van de besparingen.

Afgezien van de tijd van het jaar, zijn een paar mooie schoenen een must. Kate Spade heeft alles wat je nodig hebt voor de zomer, van trouwklare hakken tot zomerse sandalen. Wat je ook zoekt, Kate Spade heeft het voor je. En met prijzen tot 40% korting, vind je zeker het perfecte paar. Pak een koopje op deze accessoires deze zomer! Dus ga je gang en winkel online!

Als u op zoek bent naar een mooie tas, is de Lexy Shoulder Bag van Kate Spade een uitstekende keuze. Het heeft honderden vijf-sterren reviews en kost minder dan $100. Hij is er in verschillende kleuren en is nu in de aanbieding. Kate Spade heeft ook een 40% uitverkoop op hun website, wat betekent dat je nog meer geld kunt besparen! Profiteer nu van de uitverkoop, want hij geldt maar voor een beperkte tijd, en wacht niet langer!

Titel

Nach oben