Jimmy Choo

Jimmy Choo is een Brits modehuis

Jimmy Choo Limited is een Brits modehuis dat gespecialiseerd is in handtassen, schoenen, accessoires en parfums. Het bedrijf werd in 1991 opgericht door de Maleisisch-Chinese couture schoenenontwerper Jimmy Choo en de Britse Vogue-redactrice Tamara Mellon. Vandaag de dag biedt het bedrijf een verscheidenheid aan artikelen in verschillende prijsklassen. Het bedrijf is opgericht in Londen en heeft meer dan 200 werknemers in acht landen. Met meer dan 200 modellen en ontelbare accessoires is het bedrijf een van de populairste ter wereld.

Tamara Mellon

De Britse mode-onderneemster Tamara Mellon is de medeoprichtster van het luxe schoenenmerk Jimmy Choo. Zij groeide op in een arbeidersmilieu in Oost-Londen en ging naar de universiteit van Oxford voordat zij haar eerste bedrijf startte. Jimmy Choo werd al snel een wereldwijd succes en is sindsdien een belangrijk onderdeel van de portefeuille van haar man. Het merk richt zich op luxe schoenen voor elk budget en elke leeftijd. Maar het was niet altijd gemakkelijk.

Ze ontmoette haar toekomstige man, de Amerikaanse bankerfgenaam Matthew Mellon, op een Drug Addicts Anonymous bijeenkomst. In 1999 trouwde het paar in Blenheim Palace, waar zij een uitbundige receptie hielden. Elizabeth Hurley en Hugh Grant woonden de ceremonie bij. De twee scheidden in 2005 na negen jaar huwelijk. Nadat ze Jimmy Choo had opgericht, bleef ze succesvol. In 2009 verhuisde ze naar New York om dichter bij haar ex-man te zijn.

Na haar breuk met Jimmy Choo werkte Mellon voor het PR-bedrijf Phyllis Walters, dat ook verantwoordelijk was voor Versace’s veiligheidsspeldjurk. Later werd ze moderedactrice bij Mirabella magazine, een opstapje naar accessoireredactrice bij de Britse Vogue. Daar realiseerde zij zich dat er vraag was naar designer schoenen en begon haar eigen merk te ontwikkelen. Vandaag verkoopt ze haar merk rechtstreeks aan de consument.

Tamara Mellon, geboren in 1967, verhuisde met haar ouders naar Beverly Hills toen ze nog maar 10 jaar oud was. Haar vader, een stuntdubbel, richtte Vidal Sassoon op, terwijl haar moeder, een model van Chanel, als model werkte. In haar jeugd woonde ze naast Nancy Sinatra. In haar vroege tienerjaren, ging ze naar dezelfde school als Prinses Diana. Tegen de tijd dat ze dertig was, was ze medeoprichtster van een luxe modehuis en werd ze CEO van het bedrijf.

In mei 2013 verkocht zij haar bedrijf aan de Duitse familie van miljardair Reimann. Zij blijft Chief Creative Officer, maar heeft niet langer een financieel belang in het bedrijf. In 2013 werd ze de eerste business ambassador van het Verenigd Koninkrijk en een jaar later werd ze door vrouwentijdschrift Grazi uitgeroepen tot “Fashbassador”. En door haar recente succes is het bedrijf nu groter dan ooit, met een verdubbeling van het aantal personeelsleden van 40 tot 60 aan het eind van het jaar.

Hoewel de twee bedrijven vergelijkbare namen hebben, wordt het bedrijf van Mellon anders geleid dan dat van Jimmy Choo. Jimmy Choo was meer hiërarchisch, terwijl Mellon’s nieuwe bedrijf meer democratisch is. Naast de indienstneming van Layfield, een voormalig CEO van Backcountry, gaf zij ook aandelen uit aan alle werknemers. Zij beweert de winstmarges te hebben verkleind en de transparantie van het bedrijf te hebben vergroot. Het bedrijf laat zijn schoenen ook maken in Italiaanse familiefabrieken.

Na 15 jaar Jimmy Choo geleid te hebben, begon Tamara Mellon uit te gaan. Ze ging uit met Christian Slater en Kid Rock. In 2011 verkocht ze Jimmy Choo aan luxemerk Labelux voor 900 miljoen PS. Drie maanden later trad zij af, maar het bedrijf bleef groeien en haar liefdesleven leek te zijn opgebloeid. En wat is het beste aan ontslagen worden bij Jimmy Choo? Het was het begin van haar geluk!

Ze is een moeder en dochter, dus een moeder-dochter relatie is onvermijdelijk. De twee zijn nog steeds goede vrienden, maar de relatie tussen hen is verre van ideaal. Ze is dan wel niet de “vriendin” van Jimmy Choo, maar de relatie heeft haar wel tot een van de meest succesvolle vrouwen in de modewereld gemaakt. Vandaag zit ze aan een bureau naast haar zus Sandra Choi, hoofd van Jimmy Choo’s wereldwijde activiteiten.

De twee vrouwen delen een unieke kijk op de betekenis van het moederschap. Hun liefde voor kinderen en hun wens om samen een kind op te voeden brachten de twee ertoe om in hun vrije tijd een bedrijf op te richten. Maar na een paar jaar besloten ze Jimmy Choo om te vormen tot een direct-to-consumer bedrijf, dat uitsluitend online schoenen verkoopt tegen een fractie van de kosten van concurrerende merken. In dit openhartige interview vertelt de eigenaresse van het merk Jimmy Choo over haar carrièrepad van begin tot eind, de lessen die ze leerde bij Jimmy Choo, de lessen die ze leerde van haar eerste bedrijf, en waarom ze niet opgaf toen het mislukte.

In 2001 had Jimmy Choo Ltd 39 winkels geopend. Sommige winkels zijn wereldwijd aanwezig, zoals Harrods, Bergdorf Goodman en Saks Fifth Avenue. Momenteel heeft het merk winkels in Londen, Beverly Hills en Moskou. Sommige winkels verkopen zelfs Jimmy Choo handtassen. Tegen 2014 had het bedrijf wereldwijde erkenning gekregen en werd het in meer dan 100 winkels verkocht. Het partnerschap tussen Mellon en Choo liep echter niet zoals gepland.

Mellon heeft ook naam gemaakt door campagne te voeren voor gelijkheid. Vorig jaar richtte ze zich op de gezondheid van vrouwen en stuurde ze campers uit voor gratis mobiele mammogrammen. Mellon zet zich ook in om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten. De oprichter van Jimmy Choo, een luxe schoenenbedrijf, heeft een duidelijk standpunt over kwesties die vrouwen aangaan. Zij is een groot voorstander van vrouwenrechten en zet zich ervoor in dat haar bedrijf gendergelijkheid nastreeft.

De mode-industrie is berucht om haar ongelijke behandeling. Desondanks heeft Mellon, die een vrouw is, een meerderheid van vrouwelijke klanten. Als vrouw moest Mellon voor zichzelf opkomen toen ze een bepaald carrièrestadium bereikte en voor zichzelf opkwam. Als het op de beloning van vrouwen aankwam, stond Mellon niet toe dat iemand anders haar waarde dicteerde. Ze was bereid een standpunt in te nemen om haar merk succesvol te maken.

De actrice gaat momenteel uit met Mike Ovitz. Intussen promoot ze haar nieuwe boek, Het Laatste Avondmaal. Ze heeft een intense relatie met haar fanbase. Zij heeft een grote schare fans in haar eigen land en zij heeft er alle belang bij het boek te promoten. Deze relatie heeft ertoe geleid dat zij het middelpunt is geworden van de recente campagne voor het boek. Om meer te weten te komen over Tamara Mellon, lees verder!

Jimmy Choo online shop

Als u van chique designerschoenen houdt, is de Jimmy Choo online shop een goede plek om ze te kopen. U krijgt hier niet alleen gratis levering, maar u kunt hier ook geweldige aanbiedingen vinden die tot 80% korting kunnen oplopen. Of u nu op zoek bent naar een paar Jimmy Choo pumps of een paar Jimmy Choo schoenen, de Jimmy Choo Online Shop heeft alles wat u nodig heeft. Of u nu op zoek bent naar een geschenk of uzelf wilt trakteren op een nieuw paar Jimmy Choo-hakken, u vindt het bij Buyma.

De Jimmy Choo vrouw is ongrijpbaar, altijd in beweging en altijd een beetje in het moment. Van Kate Middleton tot Rihanna, Jimmy Choo accessoires hebben al menig rode loper opgeluisterd. Van klassieke tot opvallende stijlen, u kunt het perfecte paar Jimmy Choo schoenen voor u vinden. U zult er zeker een vinden die bij uw stijl past. Of je nu gaat winkelen voor je volgende grote evenement of een nieuw paar schoenen nodig hebt, je vindt zeker het perfecte paar.

Een paar Jimmy Choo schoenen is een elegante manier om elke outfit een speciale touch te geven. Met fonkelende stenen en glinsterende materialen zullen deze schoenen zeker opvallen! De Jimmy Choo online shop biedt een ruime keuze aan verschillende modellen en kleuren voor dames. Het is altijd een bezoekje waard om het perfecte paar te vinden. Jimmy Choo is een van de top designer labels, en we houden ervan!

Bespaar geld met een Jimmy Choo Sale

Of u nu op zoek bent naar opvallende laarzen of gebreide sneakers met kristallen bezet, een Jimmy Choo Sale voldoet zeker aan uw wensen. Van puntige pumps met croc-reliëf tot ballerina’s, de keuze aan afgeprijsde schoenen van Jimmy Choo is indrukwekkend. Shoppers kunnen tot 75% besparen op de oorspronkelijke verkoopprijs. Het beste van alles is dat je geen comfort of stijl hoeft op te offeren voor een geweldige korting.

Het merk Jimmy Choo, opgericht in 1996, is een icoon van de luxemode. Bekend om zijn gedurfde stijl, heeft het merk een revolutie teweeggebracht in de garderobes van beroemdheden door handtassen en schoenen naar de wereld te brengen. Het bedrijf begon als maatschoenmakerij in het Londense East End en ging officieel van start in 1996. Vandaag de dag wordt het merk geleid door Sandra Choi, die de passie van haar vader voor het creëren en ontwerpen van schoenen heeft geërfd. Hoewel de modelijn nu vooral bekend is om zijn schoenen, zijn er ook veel andere accessoires die bij de nieuwe schoenen passen.

De beroemde Jimmy Choo sneakers zijn geweldig voor sport en uitgaan. Het beste aan deze schoenen is dat ze het meeste comfort en steun voor uw voeten bieden. Zo loopt u geen risico op pijn in de voeten door hoge hakken. Een ander groot voordeel van Jimmy Choo sneakers is dat ze je formele look kunnen omtoveren tot een casual look. Ze passen uitstekend bij een maxi-jurk, rok, jeans of korte broek en geven een frisse toets aan elke outfit.

Titel

Nach oben