Valentino Garavani

Valentino Garavani

Valentino Garavani was zijn hele leven al modefanaat en besloot Voghera te verlaten om kunst en modetekenen te studeren in Milaan. Hij volgde een cursus Frans en schreef zich in voor een Berlitz-cursus, wat hem goed van pas kwam toen hij naar Parijs verhuisde om de Ecole des Beaux-Arts te volgen, die wordt geleid door de Chambre Syndicale, het bestuursorgaan van de Franse mode-industrie. Daar trof hij een vijandige omgeving aan en had hij moeite om in de modewereld te integreren.

Modeontwerper

Valentino Garavani werd geboren in Voghera in Lombardije en studeerde mode-ontwerp in Milaan. Toen hij de opera in Barcelona bezocht, stuitte hij op een ongebruikelijke kleur rood om in zijn eigen ontwerpen te gebruiken. Deze kleur werd uiteindelijk zijn handelsmerk Valentino rood. Vandaag worden Valentino Garavani’s ontwerpen gedragen door hoogwaardigheidsbekleders, eerste dames, beroemdheden en Hollywoodsterren.

Nadat hij in 1962 zijn eigen winkel opende in Florence, verspreidde de reputatie van Garavani zich snel. Halverwege de jaren zestig behoorden dames uit de hogere kringen, zoals Jacqueline Kennedy en prinses Margaret van Engeland, tot zijn clientèle. Garavani’s ontwerpen waren zo populair dat Jackie O. bruidsjurken en rouwjurken bij hem bestelde. Jacqueline Kennedy, van haar kant, beschouwde hem als de beroemdste ontwerper van die tijd.

Het merk Valentino Garavani staat bekend om zijn extravagante stoffen. Bedrukt met stippen en bloemen, is de oppervlaktestructuur van de stof zowel elegant als stijlvol. De initialen VGN, een handelsmerk van het merk, fungeren sinds de jaren zestig ook als logo. Valentino’s ontwerpen vieren het samenspel van ornamentele textuur en effectieve communicatie. Modeliefhebbers kunnen jurken dragen die doen denken aan de iconische stijl van Marilyn Monroe.

De beroemde Italiaanse modeontwerper was ook acteur in de film Devil Wears Prada uit 2007, en het werk van de ontwerper is onderwerp geweest van verschillende films. Zijn naam werd ook genoemd in de film Devil Wears Prada. De film was een hit. Valentino was een goede vriendin van Meryl Streep, die Diana Vreeland speelt. Zelfs zijn tieten kwamen in de film voor.

Netwaarde

De Italiaanse modeontwerper Valentino Garavani heeft een geschat nettowaarde van 1,5 miljard dollar (vanaf 2012). Hij is de stichter van het modebedrijf Valentino SpA en R.E.D. Valentino. Garavani begon zijn carrière als leerjongen bij zijn tante, maar ging daarna mode studeren in Parijs. Na zijn afstuderen aan de mode-opleiding, richtte Garavani zijn eigen modehuis op in Rome. In 1964 ging hij samenwerken met Dolce & Gabbana, die later miljardair zou worden.

Terwijl zijn nettowaarde schommelt, is zijn inkomen relatief voorspelbaar. Het is moeilijk te voorspellen waar hij het aan uitgeeft, maar men neemt aan dat hij minstens 210 miljoen dollar per jaar verdient. Naast het modehuis dat hij ontwierp, is Garavani betrokken geweest bij verschillende andere ondernemingen, waaronder zijn eigen modemerkbedrijf. Naast zijn eigen collecties heeft hij ook zijn eigen kledinglijn gelanceerd, deelgenomen aan paneldiscussies en zijn eigen inhoud gecreëerd.

In de jaren ’60 werd Valentino beschouwd als een meester van de Italiaanse couture en ontving hij de Neiman Marcus Fashion Award, de Oscar van de mode-industrie. De ontwerper was een trouwe klant van Jacqueline Kennedy Onassis. Hij heeft zes mopshondjes en een auto voor elk van hen. Valentino heeft verschillende cameo’s gehad in films, waaronder “The Devil Wears Prada”.

Naast zijn kledinglijn is hij de ontwerper achter vele bekende merken. Zijn nettowaarde wordt geschat op meer dan 500 miljoen dollar in 2022. Zijn persoonlijke merk is bekend als Tommy Hilfiger en wordt verkocht in meer dan 100 landen. Zijn ontwerpen zijn te vinden in verschillende warenhuizen over de hele wereld. En met een nettowaarde van 1 miljard dollar is hij duidelijk een van de meest succesvolle modeontwerpers van onze tijd.

Stijl

De Italiaanse modeontwerper Valentino Garavani is een van de meest invloedrijke namen in de modegeschiedenis. Hij is vooral bekend voor zijn gelijknamig label en stichtte het bedrijf Valentino, dat ook de merken Valentino, R.E.D. Valentino en Valentino Roma omvat. Garavani’s kenmerkende stijl is zowel uniek als klassiek. Hoewel zijn kledingontwerpen grotendeels op elkaar lijken, hebben ze allemaal hun eigen unieke kenmerken.

De ontwerper werd geboren in Voghera in Lombardije en studeerde later mode-ontwerp in Milaan. In de opera ontdekte hij zijn liefde voor de kleur rood. Later gebruikte hij deze kleur veelvuldig in zijn eigen ontwerpen en vandaag de dag is het een integraal onderdeel van zijn collectie. Zelfs zijn handelsmerk strikken zijn deel geworden van de Valentino Garavani stijl. Afgezien van de kenmerkende kleur, hebben Garavani’s creaties een kenmerkende esthetiek.

Of je je nu kleedt voor kantoor of een feestje, met Valentino Garavani’s tassen maak je gegarandeerd een statement. De kenmerkende Vlogo-klipsluiting en tweekleurige leren riem maken van deze tas een veelzijdig accessoire dat uitstekend past bij jeans en T-shirts. De kleine VLTN armband is een ander essentieel accessoire in je garderobe. Combineer het met een boodschap t-shirt en jeans en je hebt de perfecte look voor elke gelegenheid.

In tegenstelling tot vele andere ontwerpers die al tientallen jaren bestaan, is Valentino Garavani’s kleding al tientallen jaren populair. Zijn kenmerkende rode tint is het kenmerk van Valentino’s ontwerpen. Giancarlo Giammetti, een student architectuur, werd zijn zakenpartner. De twee mannen werkten samen en hielpen Garavani zijn debuut te maken op het internationale toneel. Giammetti en Valentino werden al snel gewaardeerd door beroemdheden en aristocraten.

Lijnen

Valentino Garavani is gekend voor zijn luxueuze stoffen, fijn borduurwerk en unieke silhouetten. Hij is geboren op 11 mei 1932 in Voghera, Italië. Hij studeerde modeontwerp in Milaan voordat hij ‘s werelds mooiste kleur rood ontdekte in het Operahuis van Barcelona. Vandaag heeft het merk Valentino een aantal verschillende lijnen. In het begin van de jaren 1970, lanceerde Valentino een prêt-à-porter lijn in Parijs, terwijl de couture lijn in Rome bleef. In 1978, lanceerde hij een parfum onder dezelfde naam. Hij lanceerde ook een kindercollectie genaamd Oliver. Hij noemde de lijn naar zijn mopshond Oliver. In 1974 opende Valentino zijn eerste prêt-à-porter winkel in Rome en breidde zijn zaak verder uit door boetieks te openen over de hele wereld. In 1989 opende hij de Valentino Academie, een cultureel centrum in de buurt van zijn atelier in Rome. In dit centrum worden culturele evenementen en kunsttentoonstellingen georganiseerd.

Terwijl ze een succesvolle internationale collectie lanceerden, bleven Valentino en zijn partner investeren in het bedrijf en de faciliteiten. De winst die hij maakte met zijn kledinglijn hielp hem het bedrijfsgebouw in Rome, de prestigieuze Via Kandari, te onderhouden. Ze wisten dat de investering op de lange termijn zou renderen. Enkele jaren later groeide het bedrijf tot meer dan 150 werknemers. Een ongelooflijk succes voor de jonge ontwerper.

Het basisthema van Valentino’s kleding is elegantie. Bedrukt met stippen en bloemen, hebben de Valentino lijnen een kenmerkende esthetiek. De “V”, die ook als logo dienst doet, benadrukt het samenspel van ornamentele textuur en doeltreffende communicatie. Met meer dan honderd winkels wereldwijd, is Valentino Garavani een wereldwijd mode-icoon geworden. Zijn collecties hebben internationale beroemdheden gekleed. Het Italiaanse merk is aanwezig in 70 landen, heeft meer dan duizend winkels en 66 DOS. De inkomsten van het merk zijn tussen 2006 en 2007 met 9,6% gestegen.

Zijn relatie met Mario Valentino

Het merk Valentino is altijd een symbool van Italiaanse stijl geweest. De rode Valentino jurk is wereldwijd een stijlicoon geworden. Terwijl zijn naam nauw verbonden is met damesschoenen, is de relatie met Mario Valentino enigszins anders. Zijn ontwerpen zijn vooral gericht op vrouwen en hebben vaak een luxueuze lederlook. Zijn kleding en accessoires worden ook gekenmerkt door funky, moderne damesmode. De naam Valentino is een symbool geworden voor een extravagante en avontuurlijke kant.

Mario Valentino en Giancarlo Gianmmetti ontmoetten elkaar in Rome op 30 juli 1960. Het koppel ging samen van 1972 tot 1976. Het jaar daarop, ontmoette Valentino Carlos Souza in de Hippopotamus Club in Rio. Na een korte relatie werden Valentino en Giancarlo peetouders van de zonen van Carlos en Charlene. Zij scheidden in 1984 en Charlene ging werken op de PR-afdeling van Maison Valentino.

De relatie met Joan Collins was er een van wederzijds respect. Joan Collins was Valentino’s favoriete ontwerpster. Ze speelde de hoofdrol in de HBO-serie “Dynasty” en bezorgde het merk wereldwijde bekendheid. Valentino had een eigen stijl, die hij overnam van Givenchy en Oscar de la Renta. Hij paste hun uiterlijk aan en gebruikte ze als basis voor zijn eigen ontwerpen. Hij was de laatste ontwerper die als homo uit de kast kwam, maar zijn carrière is de laatste jaren spectaculair gestegen.

Zijn relatie met Mario Valentino is de laatste jaren echter omstreden geworden. De Italiaanse ontwerper is naar verluidt begonnen met de verkoop van vermomde vervalsingen. Een rechtbank in Milaan heeft echter onlangs geoordeeld dat deze etikettering onwettig is en opzettelijke verwarring inhoudt. De uitspraak wakkerde de voortdurende controverse tussen Mario Valentino en Garavani verder aan. Een rechterlijke uitspraak bepaalde dat Valentino geen recht had om zijn naam te gebruiken zonder toestemming. Dit heeft voor veel verwarring op de markt gezorgd, maar het heeft hem er niet van weerhouden zijn passie voor het maken van mooie dingen na te jagen.

Valentino Garavani online shop

Het iconische merk Valentino Garavani werd opgericht in Rome in de jaren ’60. De beroemde Rockstud-hardware en VLogo versieringen hebben het merk tot de keuze bij uitstek gemaakt voor stijlvolle vrouwen die tijdloos en toch on-trend willen zijn. De vrouwelijke ontwerpen, gekoppeld aan een vleugje luxe, maken het merk tot een van de meest herkenbare. De online winkel biedt een selectie van Valentino Garavani designer mode en accessoires.

De modieuze collecties van het merk omvatten lederen accessoires, bijoux, riemen, zonnebrillen en kleine lederwaren. Het merk biedt ook een parfumlijn aan. Het heeft 175 boetieks in meer dan 100 landen. U kunt ook de nieuwste collecties van Valentino Garavani zonnebrillen online kopen. De online winkel biedt een ruime keuze aan zonnebrillen, handtassen en andere accessoires die passen bij de individuele smaak van elke vrouw.

Titel

Nach oben