Raf Simons

Wie is Raf Simons?

De naam Raf Simons roept misschien beelden op uit de jaren 80 en 90, maar de werkelijkheid van de ontwerper is veel gecompliceerder. Raf Jan Simons is een Belgisch modeontwerper. Hoewel zijn werk niet gemakkelijk te classificeren is, heeft het een persoonlijke identiteit. Hij werkt samen met andere kunstenaars om collecties te ontwerpen, runt zijn eigen winkels en is een pionier van efemere, high-fashion en artistieke mode.

Zijn werk is niet te classificeren

Raf Simons is een Belgische kunstenaar wiens gelijknamige label als “niet classificeerbaar” wordt beschouwd. Hoewel zijn gelijknamige lijn onderschat werd toen ze voor het eerst verscheen, wordt ze nu erkend als een belangrijke invloed. Als kunstenaar identificeert Simons zich met de buitenstaander en de rebel. Zijn kleding is geïnspireerd op klassieke horrorfilms en verwijst naar de “interzone” die de “insider” scheidt van de “outsider”.

Zijn samenwerkingen omvatten mode en kunst. Hij heeft samengewerkt met gerenommeerde ontwerpers als Peter de Potter en Sterling Ruby. Zijn meest recente collectie, SS17, was een samenwerking met de Robert Mapplethorpe Foundation, waarin schilderijen van de kunstenaar waren verwerkt. Zijn werk verkent vaak thema’s als mannelijkheid, geweld en stedelijke ruimtes. Sociale angsten vormen de thema’s en de esthetiek van zijn collecties.

Raf Simons werd geboren in 1968 en groeide op in een klein stadje in België. Hij beschreef zijn geboortestad eens als “een stom klein dorp”! Na zijn afstuderen werkte hij als meubel- en interieurontwerper in New York. Hij liep stage bij de designstudio van Walter Van Beirendonck en werkte mee aan diens collecties en showrooms. In 1995 richtte hij zijn eigen label op, Raf Simons, en ontwierp hij outfits voor Ruffo Research. Na de oprichting van zijn merk werd Raf Simons hoofd van de modeafdeling aan de Universiteit voor Toegepaste Kunsten in Wenen.

Sinds het begin van de jaren 2000 is Raf Simons uitgegroeid tot een centrale figuur in de modewereld. Hij heeft gewerkt voor grote modehuizen en heeft zijn eigen label voor herenkleding opgericht. Hij heeft ook gediend als creatief directeur bij grote modehuizen zoals Calvin Klein en Jil Sander. Hoewel hij een zeer invloedrijke en veelzijdige ontwerper is, kan zijn werk niet in een hokje worden geplaatst. Er is echter één grote tekortkoming in zijn werk.

Hij werkt samen met artiesten

Of het nu gaat om samenwerkingen met popsterren of het creëren van een originele installatie, modeontwerper Raf Simons heeft altijd samengewerkt met creatieve geesten. Zijn samenwerking met Peter Saville is een voorbeeld van zijn unieke benadering van kunst. Beide artiesten zijn beïnvloed door de jeugdcultuur en de transformerende kracht van muziek. Het resultaat is een tentoonstelling van high-fashion kunst die zowel vernieuwend als modern is. En hoewel de werken ongetwijfeld door muziek zijn beïnvloed, heeft de etherische en surrealistische kleurenwereld van Raf Simons een geheel eigen plaats in zijn artistieke leven.

Naast zijn samenwerking met Mapplethorpe heeft Simons ook samengewerkt met kunstenaars als Sterling Ruby. Vorig jaar werkte Simons samen met de hedendaagse Californische kunstenaar Sterling Ruby, en deze keer werkt hij samen met de nalatenschap van de overleden fotograaf. Bij het samenstellen van deze show, dook Simons in de wereld van Mapplethorpe en zuiverde de rechten van de vertolkers van meer dan 100 van zijn iconische beelden.

Naast zijn samenwerking met de nalatenschap van Robert Mapplethorpe, heeft Raf Simons met een aantal andere kunstenaars samengewerkt en heeft hij een persoonlijke collectie kunstwerken. Zijn persoonlijke collectie omvat werken van Picasso, George Condo, Olafur Eliasson, Mike Kelley en Sterling Ruby. Het resultaat van deze samenwerking zijn enkele werkelijk indrukwekkende kunstwerken. Raf Simons is ook kunstadviseur van de gebroeders Cigrang, de eigenaars van het beroemdste winkelcentrum van Antwerpen.

Deze samenwerkingen omvatten ook die met modeontwerpers. Velen van hen zijn curatoren en bewakers van smaak geworden. Miuccia Prada, bijvoorbeeld, is medevoorzitter van de Fondazione Prada, een instelling voor hedendaagse kunst, en Jonathan Anderson en Grace Wales Bonner cureren tentoonstellingen. Modemerken sponsoren ook kunstbeurzen, geven kunstenaars de opdracht om uitgebreide showdecors te ontwerpen en richten zelfs flagship stores en muurschilderingen op. En hoewel deze samenwerkingen ongetwijfeld riskant zijn, zijn zij een stap in de goede richting.

Hij heeft zijn eigen winkels

Na te zijn afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, België, richtte Raf Simons in 1995 zijn eerste label op, Raf Simons. De collectie werd gelanceerd in een videopresentatie met twee op straat gecastte modellen. Het was een hit in Parijs en inspireerde Simons om zijn eigen winkels te openen. Zijn collecties blijven de krantenkoppen halen in grote steden over de hele wereld. Maar als u meer wilt weten over deze innovatieve ontwerper, lees dan verder.

Raf Simons’ kenmerkende stijl is een kenmerk van street style geworden. De collecties van de internationaal geprezen ontwerper zijn beïnvloed door kunst en muziek. Zijn SS17-collectie is geïnspireerd op het werk van de beroemde fotograaf Robert Mapplethorpe, wiens foto’s van de homo- en fetisjscene in New York een cultstatus hebben verworven. In deze collectie werden de foto’s van Mapplethorpe uitgeknipt en op de modellen geplakt, naast die van Patti Smith.

Tijdens zijn zevenjarige ambtstermijn bij Dior Homme werkte Simons samen met de Belgische kunstenaar Sterling Ruby aan een SS19-collectie met beelden van de schilder. De twee kunstenaars delen een rock’n’roll-esthetiek die Simons toepast op zijn werk. Zijn zelfstandige winkels hebben een kenmerkende stijl die leeftijd en geslacht overstijgt en zijn een verlengstuk van zijn carrière.

Raf Simons opende in 2008 twee standalone winkels in Tokio, één in Parijs en één in Londen. Hij heeft ook samengewerkt met vele merken en artiesten om zijn ontwerpen te maken. Hij heeft zelfs samengewerkt met Asics, Adidas, Linda Farrow en Fred Perry. Deze samenwerkingen hebben zijn modelabel internationaal bekend gemaakt. Het merk Raf Simons is zowel online als in zijn winkels verkrijgbaar.

Hij heeft een flair voor zichzelf in zijn ontwerpen

De in België geboren ontwerper Raf Simons begon zijn carrière als industrieel ontwerper, beïnvloed door de White Show van Martin Margiela. Hij richtte zijn eigen label op in 1995 en staat bekend om zijn inspiratie uit de muziek en cinema van de vroege jaren ’90. Zijn creatieve output omvat samenwerkingen met Adidas, Eastpak en Jil Sander. Hij vond uiteindelijk zijn weg in de wereld van de haute couture en werd creatief directeur van Dior.

Raf Simons heeft, net als zijn collega’s, een gevoel van zichzelf in zijn ontwerpen. Hoewel hij vaak wordt geassocieerd met een mainstream modehuis, vertoont zijn werk veel gelijkenis met dat van underground ontwerpers. Simons’ lente/zomer 2002 show was getiteld “Wee degenen die spugen op de angstgeneratie!”

Zijn collecties weerspiegelen een diep gevoel van eigenwaarde en zijn vaak politiek geladen. Zijn lente/zomercollectie 2002 bijvoorbeeld was geïnspireerd op vrijheidsstrijders en was deels een reactie op de globalisering van de mode. Deze provocerende collectie omvatte modellen die kaarsen droegen en kleding versierd met slogans. Zijn provocerende ontwerpen liepen vooruit op de protesten die uitbraken rond de 27e G8-top in Genua. De gemaskerde gezichten van de modellen deden denken aan de terreur van 9/11. Terwijl critici vreesden voor het einde van Simons’ carrière na deze show, werd de collectie een cultklassieker en is nu een felbegeerd collector’s item.

Na twee jaar voor Walter gewerkt te hebben, nam Raf een jaar vrij om zijn eerste mannencollectie te ontwerpen. Zijn ontwerpen waren rebels, met laaghangende broeken en edgy blazers. Hij zei dat hij elke morgen naar Walter ging om inspiratie op te doen. Het jaar daarop toonde Raf een meer volwassen collectie waarin hij zichzelf terugvond. Het was een tijd van bezinning en groei voor de jonge ontwerper.

Hij heeft een gevoel van mystiek

Ondanks alle glamour heeft de modewereld ook zijn mystiek. Raf Simons is geen uitzondering. Zijn werk is altijd verbonden geweest met de jeugd. Zijn eerste collectie was geïnspireerd op de post-punk beweging in het Verenigd Koninkrijk, wat wijst op de diepe verbondenheid van de ontwerper met muziek. Raf Simons is geboren in een klein Belgisch stadje en zijn werk is doordrongen van de geest van de jeugd.

De mystiek van de ontwerper komt voort uit zijn gevoel voor mystiek en de mystiek die hij uitstraalt. Als kind was hij een fan van Peter Saville en hij vroeg hem om met het bedrijf samen te werken. De twee ontmoetten elkaar via wederzijdse vrienden en Simons kon met hen samenwerken. In feite had hij ooit het werk van Peter Saville bewonderd.

Het gevoel voor mystiek van de ontwerper blijkt ook uit zijn recente reis naar Los Angeles met zijn vrouw. De twee zijn al vele jaren bevriend, en de ontwerpster zal enige tijd doorbrengen in hun midcentury cottage in de Hollywood Hills. Terwijl hij zal genieten van een niervormig zwembad, een enorm terras en coyotes, zal Raf Simons waarschijnlijk niet naar het strand gaan. Hij geeft de voorkeur aan de kunstscène van de stad, maar dat wil niet zeggen dat hij niet van het strand geniet!

Of het nu gaat om een gevoel van mysterie of een interesse in geschiedenis, Raf Simons is een kunstenaar wiens ontwerpen een breed scala van consumenten kunnen fascineren. Hij is ook een miljardenindustrie, maar hij is geen gerucht, en hij bestaat al lang genoeg om zijn eigen cultus te hebben. Er zijn veel verhalen te vertellen over deze ongelooflijke ontwerper.

Raf Simons online shop

De Raf Simons online shop is de nieuwste toevoeging aan de online catalogus van het beroemde Belgische modelabel. Op deze website vindt u een schat aan informatie over de best verkopende collecties van Raf Simons, kortingscodes en speciale aanbiedingen. Bovendien kunt u op de website zoeken op stad, land of regio. U kunt zelfs een lijst van alle Raf Simons-winkels bij u in de buurt bekijken. U vindt in een mum van tijd wat u zoekt!

Raf Simons, de oprichter van de kledinglijn Raf Simons, is een in België geboren ontwerper die zijn stempel op de mode-industrie heeft gedrukt. Hij studeerde meubel- en industrieel ontwerp voordat hij in 1995 modeontwerper werd. Simons’ collecties zijn geïnspireerd door subculturen en hedendaagse kunst, en de rebelse geest van de jeugd loopt als een rode draad door zijn ontwerpen. Raf Simons staat ook bekend om zijn sportieve modellen en ongewone accessoires.

Raf Simons Sale

Tijdens de Raf Simons Sale zijn er talloze mogelijkheden om designerstukken tegen een gereduceerde prijs te kopen. Van uitverkoopinformatie tot kortingscodes, u vindt de laatste aanbiedingen bij uw plaatselijke handelaars. U kunt zelfs zoeken naar aanbiedingen bij u in de buurt via een designer merkengids. Het is ook mogelijk om per land en regio te zoeken naar een plaatselijke winkelier die Raf Simons verkoopt. U kunt ook een kortingscode vinden waarmee u gratis verzending kunt bestellen bij bestellingen van $1000 of meer.

De legendarische Belgische ontwerper Raf Simons lanceerde zijn mannenmodecollectie in 1995. Zijn collecties zijn geïnspireerd door muziek, kunst en jeugdsubculturen. Als zelfopgeleid ontwerper is Raf Simons erin geslaagd mannelijkheid in de moderne tijd te herdefiniëren. De edgy stukken zijn ontworpen om mannen zich comfortabel en zelfverzekerd te laten voelen, terwijl ze toch tijdloos blijven. Raf Simons is door velen geprezen en heeft talrijke prijzen gewonnen.

Titel

Nach oben