Michael Kors

Interessante feiten over Michael Kors

Als u op zoek bent naar een ontwerper met een wereldwijde reputatie, hebt u waarschijnlijk al gehoord van Michael David Kors. Michael Kors, erevoorzitter en Chief Creative Officer van Michael Kors, het bedrijf dat hij in 1993 oprichtte, is een Amerikaanse modeontwerper. Zijn collecties omvatten heren- en dameskleding, accessoires, horloges, juwelen, schoenen en parfum. Hier zijn wat interessante feiten over Kors. Lees verder om zijn achtergrond en inspiratie te ontdekken.

Michael David Kors

Michael David Kors is een Amerikaanse modeontwerper, erevoorzitter en chief creative officer van de Michael D. Kors Company. Zijn productlijn bestaat uit heren- en damesmode, juwelen, horloges, parfums en accessoires. De naam Michael David Kors werd opgericht in 1984 en is wereldwijd bekend. Michael David Kors heeft meer dan 100 miljoen volgers op sociale media en zijn collecties worden door velen begeerd.

Michael Kors werd geboren in 1959 en begon zijn carrière al op jonge leeftijd als model. Zijn moeder was een model en droeg zijn eigen ontwerpen voor nationale reclames. Als kind ontwierp en verkocht hij kleding in de kelder van zijn ouders, die hij “De IJzeren Vlinder” noemde. Later ging hij naar het Fashion Institute of Technology in New York City, maar stopte daar na twee semesters. Zijn werk met God’s Love We Deliver werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder de CFDA Lifetime Achievement Award en de Fragrance Foundation’s FiFi Award.

Tijdens zijn studie aan het Fashion Institute of Technology heeft Michael Kors zichzelf een nieuwe naam gegeven en voor verschillende merken gewerkt. Zijn eerste collectie heette “Icon Butterfly” en was binnen zes maanden uitverkocht. Naarmate zijn succes groeide, begon hij samen te werken met andere ontwerpers en richtte hij een nieuw merk op. Ondanks zijn aanvankelijke moeilijkheden was het succes van Michael Kors onmiskenbaar en opende hij winkels in vele landen over de hele wereld. Vele beroemdheden, waaronder Jennifer Lopez en Angelina Jolie, hebben zijn kleding geprezen.

Geboren in Long Island, New York

Geboren in Long Island, New York, verhuisde Michael Kors op jonge leeftijd naar New York City en studeerde modeontwerp aan het Fashion Institute of Technology. Hij stopte na twee semesters. Toen hij bij Lothar’s boetiek op West 57th Street werkte, begon Michael Kors zijn eigen ontwerpen te maken en uiteindelijk werd hij creatief directeur en hoofd van de visuele presentatie. In 1981 begon hij met het ontwerpen van zijn eigen kledinglijn en zijn eerste show was in 1984.

Terwijl hij mode studeerde aan het Fashion Institute of Technology, bleef Michael Kors actief als kindermodel. Op 19-jarige leeftijd ontwierp hij een collectie voor de Franse boetiek Lothar’s. Het succes van zijn collectie gaf hem erkenning in de modewereld en de wens om zijn eigen lijn te lanceren. Later werd hij de meest populaire modeontwerper ter wereld. Het jaar daarop ontving hij een prestigieuze prijs voor zijn collectie tijdens de Paris Fashion Week.

Toen hij bij Lothar’s Boutique werkte, werd Michael Kors ontwerper, inkoper en showroommanager. Na een paar seizoenen richtte Michael Kors Michael Kors Inc. op en verkocht hij damesmode aan grote warenhuizen. De ontwerpen van Michael Kors werden consequent geprezen door critici en consumenten. Michael Kors breidde zijn bedrijf uit door naast dameskleding ook herenkleding en parfums aan te bieden. Later voegde hij accessoires, brillen en handtassen toe aan zijn merk, waaronder een lederwarenlijn.

Gegroeid in Merrick, New York

Michael Kors, geboren in Queens, New York, heeft talrijke onderscheidingen voor zijn werk ontvangen. In 1999 werd hij uitgeroepen tot CFDA Womenswear Designer of the Year, gevolgd door een tweede overwinning voor mannenkleding in 2003. Hij ontving ook de ACE Award van de Accessories Council voor ontwerper van het jaar en werd door Fashion Group International uitgeroepen tot Star Honoree tijdens het Night of Stars Awards Gala in 2010. Naast talrijke onderscheidingen heeft hij ook de Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award, de Golden Heart Lifetime Achievement Award en de “Personality of the Year” Award van de Jean Paul Gaultier Foundation ontvangen.

Als kleuter begon Michael Kors modellenwerk te doen en verscheen hij in nationale advertenties. Later ontwierp hij zijn eigen trouwjurk en verkocht die in de kelder van zijn ouders. De naam van zijn winkel was Iron Butterfly en het was zeer succesvol. Op 19-jarige leeftijd begon Michael Kors modeontwerpen te studeren aan het Fashion Institute of Technology in New York City, waar hij twee semesters doorbracht. Van daaruit begon hij zijn eigen kleding te ontwerpen en werkte hij als creatief directeur voor het beroemde Celine.

De design-knappe ontwerper vertelt over vele inspiraties uit zijn kindertijd, waaronder de trouwjurk van zijn moeder. Toen hij amper vijf jaar oud was, hielp Michael Kors zijn moeder met het herontwerpen van haar trouwjurk en adviseerde haar om de strikjes op de tweede jurk weg te laten. Michael Kors zegt dat zijn familie hem thuis steunde, maar dat hij op school werd verstoten. Maar zijn vastberadenheid en gedrevenheid hielpen hem slagen in de mode-industrie.

werd een modeontwerper

Michael Kors begon als kleine jongen kleding te ontwerpen in de kelder van zijn huis. Zijn eerste collectie heette “Icon Butterfly” en hij liet zelfs de trouwjurk van zijn moeder opnieuw ontwerpen toen hij nog maar vijf jaar oud was. Na de middelbare school schreef Michael zich in aan het Fashion Institute of Technology in New York, waar hij al snel gepromoveerd werd tot hoofd design. Van daaruit was hij in staat zijn eigen kleding te ontwerpen en te maken.

Tijdens zijn jonge jaren toonde Michael Kors een interesse in mode. Zijn moeder was een model en hij adviseerde haar over haar trouwjurk toen ze pas vijf jaar oud was. Hij opende toen een boetiek en verkocht zijn eigen ontwerpen, die hij omdoopte tot Iron Butterfly. De collectie was zo succesvol dat hij al snel als volwaardig modeontwerper in dienst trad bij een prestigieus warenhuis”. Toen hij 14 jaar oud was, had Michael Kors al een cultstatus opgebouwd.

Toen Michael Kors nog een jonge man was, was zijn passie voor mode nooit minder dan een passie. Hij werd beïnvloed door zijn moeder, Joan Kors, die luisterde naar zijn suggesties en hem onvoorwaardelijk vertrouwde. De ervaringen die hij in de werkplaats opdeed, hielpen hem uit te groeien tot een getalenteerd modeontwerper. Als kind bracht hij zijn dagen door met het lezen van modebladen en met tekenen. Hij zegt zelfs dat zijn favoriete bezigheid was om met zijn moeder te gaan winkelen.

werd een wereldwijde ambassadeur voor de Verenigde Naties

Als ondernemer heeft Michael Kors zijn rol als campagnevoerder voor de honger in de wereld omarmd. De voormalige mode-ontwerpster is een partnerschap aangegaan met het Wereldvoedselprogramma om maaltijden te verstrekken aan schoolkinderen in landen waar voedsel schaars is. Het bedrijf heeft al meer dan 20 miljoen maaltijden uitgedeeld via zijn schoolprogramma. Hoewel het programma een belangrijke sociale kwestie aanpakt, is het misschien wel Kors’ meest indrukwekkende prestatie. Voormalig First Lady Michelle Obama koos Kors zelfs uit voor de prijs.

Naast het verstrekken van maaltijden aan miljoenen hongerige kinderen, steunt Hudson ook het Wereldvoedselprogramma. Hudson sloot zich in 2015 aan bij de Watch Hunger Stop-campagne van Kors en bezocht gezinnen, scholen en boeren in Cambodja. Als Goodwill Ambassadeur voor het WFP, zal Hudson haar platform gebruiken om de organisatie verder te promoten. Hudson is een van de weinige beroemdheden die zo’n grote sociale verantwoordelijkheid heeft. Het Wereldvoedselprogramma is al tientallen jaren het gezicht van de honger, en de mode-industrie speelt een belangrijke rol in de strijd tegen de honger.

Naast zijn humanitaire werk heeft Kors verschillende prestigieuze prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder de Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award en de Fashion Design Award. In 2013 werd hij door de New York Observer uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke mensen in New York City. Hij werd ook een lid van de “New Establishment” genoemd door Vogue. Hij werd ook genoemd in de “Power 50” lijst van Out magazine in 2014.

Werd een multi-miljard dollar bedrijf

Vorig jaar kondigde het moederbedrijf van Michael Kors aan dat het Versace zou overnemen, een modemerk dat eigendom is van dezelfde familie. Dit is een nieuwe stap in Michael Kors’ streven om uit te breiden naar de high-end markt. Versace staat bekend om zijn gedurfde ontwerpen en Medusa logo. Het modemerk heeft een geschiedenis van het aantrekken van grote kopers en investeerders. Het huidige groeitraject van het bedrijf is echter gemengd.

Na zijn mode-studie aan het Fashion Institute of Technology in New York City kreeg Michael Kors een baan bij de Lothar’s winkel recht tegenover Bergdorf Goodman. Hij werkte eerst als vertegenwoordiger voor Lothar’s voordat hij directeur visuele presentatie en winkelplanning van het warenhuis werd. Door deze ervaring kreeg hij erkenning als ontwerper en al snel werd hij uitgenodigd om deel uit te maken van het Bergdorf Goodman ontwerpteam.

Het succes van Michael Kors kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder een sterk managementteam en een slanke bedrijfsstructuur. Bijgevolg is de winstmarge van Michael Kors hoog – bijna 50 cent per aandeel – en is het rendement op eigen vermogen hoog, wat wijst op een slanke bedrijfsstructuur en succesvolle bedrijfspraktijken. Het bedrijf verkoopt zijn merk ook aan andere bedrijven, zoals Luxottica, en franchises aan andere bedrijven. Het aandeel heeft momenteel een koers/winstverhouding van 20 en een koers/winstverhouding van 22 – wat ongelooflijk laag is gezien het groeipotentieel.

Was een jurylid bij Project Runway

Als je op zoek bent naar een nieuw jurylid voor Project Runway, zal je geïnteresseerd zijn in Michael Kors ongefilterde mening. De ontwerper staat bekend om het delen van zijn ongefilterde meningen, en hij is zeer positief over de nieuwe cast van de show. Hier is een nadere blik op zijn gedachten. Zijn naam is tenslotte synoniem met mode, en we zijn er zeker van dat hij het geweldig zal doen.

Als kleuter werkte Michael Kors als model. Hij verscheen in nationale reclames voor o.a. toiletpapier en Lucky Charms ontbijtgranen. Helaas, Michael’s biologische ouders scheidden toen hij nog heel jong was. Zijn modecarrière begon toen zijn biologische ouders scheidden. Als kind werd hij beïnvloed door de mode van zijn stiefvader en begon hij modellenwerk te doen voor reclamespots. Hij werkte ook als stylist voor de beroemde ontwerper Marc Jacobs, wat ertoe leidde dat hij jurylid werd in de show.

Hoewel hij niet terugkeert als jurylid, zal zijn naam nog wel te zien zijn in de show. Zac Posen vervangt Michael Kors in de jury, waarin ook Heidi Klum, Nina Garcia en Tim Gunn zitting hebben. Beide ontwerpers zijn al gastjurylid in de show geweest. Wat de andere juryleden betreft, zal hij worden vervangen door Zac Posen, die gastjurylid was in seizoenen drie en vier van de show. Andere juryleden zijn Heidi Klum en Marie Claire fashion director Nina Garcia.

De Michael Kors online winkel

Met meer dan 770 winkels wereldwijd is het geen verrassing dat de Michael Kors online shop zo populair is. Deze Amerikaanse modeontwerper heeft een collectie luxegoederen, met boetieks in Palm Beach, Beverly Hills, New York en South Hampton. Vind de nieuwste artikelen van Michael Kors en ontvang zelfs gratis verzending bij bestellingen boven de $150! Als u meer wilt weten over Michael Kors en zijn producten, lees dan verder. En vergeet niet om de speciale aanbiedingen en kortingen in de Michael Kors online shop te bekijken!

Naast handtassen biedt Michael Kors ook een breed scala aan accessoires, juwelen, horloges en andere luxeartikelen. De Michael Kors Online Shop verkoopt alles, van accessoires tot kleding, en je vindt er het hele jaar door een leuke koop! Veel fans van het merk zweren bij de tijdloze stijl van de ontwerpen. De collecties bieden een perfecte balans tussen casual en verfijnde stijl. Je vindt er zelfs Michael Kors schoenen en andere artikelen geïnspireerd door sportkleding.

Oprichter Michael Kors begon zijn merk in 2003 na vele jaren in de mode-industrie te hebben gewerkt. Zijn ervaring in grote modehuizen heeft zich vertaald in zijn unieke stijl. Het resultaat is casual-chique, een mix van stoffen, patronen en trends. Michael Kors tassen zijn de best verkochte items in elke collectie. En dat is geen verrassing. Zijn tassen zijn tijdloos, hoe modieus je ook bent. En de reputatie van het merk is net zo blijvend als de mode die hij ontwerpt.

Michael Kors Sale – Bespaar op merkkleding

Er gaat niets boven winkelen in de Michael Kors Sale. U vindt er niet alleen de nieuwste modetrends in een nieuwe stijl, maar ook fantastische aanbiedingen voor enkele van de meest iconische stukken van het merk. En het beste deel? Deze uitverkoopartikelen zijn ver onder de winkelprijs geprijsd en u kunt tot 70% korting krijgen op artikelen die al afgeprijsd zijn! Bovendien kunt u meer geld besparen dan u ooit voor mogelijk hield wanneer u een Michael Kors-uitverkoop koopt.

Van gestructureerd tot casual, in een Michael Kors outlet vind je een eindeloos aanbod aan stijlvolle en trendy kleding. Mis de stijlvolle jeans, versierde telefoonhoesjes en knusse mocassins niet! Wat je stijl ook is, je vindt het perfecte paar schoenen in een Michael Kors outlet. Van klassieke jeans tot opvallende stukken, je vindt het allemaal. Er is zelfs iets voor elke gelegenheid.

De Semi-Annual Sale bij Michael Kors heeft alles wat je nodig hebt om de zomer in stijl in te luiden. Schoudertassen, draagtassen, uitgesneden jurken, sneakers en nog veel meer worden aangeboden. U vindt er niet alleen de hipste nieuwe modellen tegen een gereduceerde prijs, maar ook klassiekers die nog steeds in de mode zijn. Je vindt er zeker een nieuw paar schoenen of een nieuwe handtas waar je naar op zoek was!

Michael Kors heeft een tijdloze look die perfect is voor de verfijnde jet-setter. Het is de perfecte keuze voor de ultieme jetsetter en is een wereldberoemd modehuis. Als je je oog hebt laten vallen op een paar Michael Kors Sale, ben je hier aan het juiste adres. Het merk wordt elk jaar populairder, dus mis uw kans niet om flink te besparen op merkkleding!

Als je een fan bent van Michael Kors, is dit het moment om een stuk te kopen. Er zijn een aantal geweldige opties voor betaalbare weekend outfits, maar ook leuke outfits voor speciale gelegenheden. De beste plaats om Michael Kors te kopen is op het internet. Er zijn veel winkels met geweldige aanbiedingen, dus winkel nu! Alles wat je nodig hebt is een internetverbinding en je bent klaar om te gaan! Kijk eerst maar eens in de Michael Kors Sale!

Titel

Nach oben