Saint Laurent

YSL Yves Saint Laurent

Als u geïnteresseerd bent in het leven van Yves Saint Laurent, lees dan dit artikel. Het behandelt zijn kindertijd, zijn relatie met Pierre Bergé en zijn carrière. U zult alles leren wat u moet weten over deze beroemde modeontwerper. Je kunt niet fout gaan met dit artikel. Het is een kennismaking met de man en het label. U zult ook een idee krijgen van wat het Saint Laurent merk inhoudt. Als u zich afvraagt hoe de naam Saint Laurent is ontstaan, lees dan de volgende informatie.

Yves Saint Laurent

Als een van de meest succesvolle ontwerpers in de geschiedenis is de nalatenschap van Yves Saint Laurent omvangrijk. Zijn ontwerpen hebben miljoenen mensen beïnvloed, en zijn iconische logo is gebruikt op alles van safarijassen voor mannen tot strakke broeken voor vrouwen. Zijn creaties revolutioneerden ook silhouetten en introduceerden gewatteerde schouders. Zijn ontwerpen inspireren ook vandaag nog nieuwe ontwerpers. Hier zijn enkele van zijn beroemdste ontwerpen. Om meer te weten te komen over zijn nalatenschap, lees verder!

Yves Saint Laurent is een mysterieuze figuur, een zelfingenomen kunstenaar die verliefd was op roem en succes. Zijn vader, Pierre Saint Laurent, was een felle beschermer, en hij stond bekend als “de pooier die zijn all-star hoer vond”. Naast zijn onhandelbare gedrag had Yves Saint Laurent vele affaires en verhitte ruzies met Berge, die hem verliet vanwege zijn gebrek aan empathie voor mensen. Hij had ook andere interesses en vele minnaressen.

Yves Saint Laurent’s eerste baan in de mode was bij Christian Dior. Hij was voor het modehuis gaan werken toen hij nog een tiener was. Saint Laurent kreeg erkenning als ontwerper voor Dior’s jurken en accessoires. Op slechts 21-jarige leeftijd werd hij gepromoveerd tot creatief directeur van het label. Toen Christian Dior, CEO van Dior, in 1957 aan een hartaanval overleed, werd Yves Saint Laurent creatief directeur. Saint Laurent’s eerste collectie bij Dior redde het bedrijf van de financiële ondergang. Daarna diende hij in het Franse leger tijdens de Algerijnse oorlog en werd hij de eerste levende ontwerper die met een solotentoonstelling werd geëerd.

Zijn jeugd

De film over Yves Saint Laurent begint in een Parijs hotel, waar Saint Laurent een bekentenis aflegt aan een reporter onder het pseudoniem M. Swann. De film springt dan naar 1967, wanneer Saint Laurent in zijn YSL-studio zit. Terwijl Yves’ dromen zich ontvouwen, wordt hij omringd door een overvloed aan kostbare snuisterijen, waaronder een gouden ring die aan Andy Warhol werd gegeven. Hoewel het een complex verhaal is, geeft het openingsmoment van de film Saint Laurents identificatie met Proust aan, evenals de manier waarop Bonello biografie, geschiedenis en geheugen met elkaar verbindt.

Het kind Yves Saint Laurent bracht zijn tijd door met het maken van uitgewerkte papieren poppen. Zijn fascinatie voor poppen bracht hem ertoe kleren voor zijn moeder en zussen te maken. Hij werd ook kunstenaar en probeerde boekillustratie en regie. In het midden van zijn tienerjaren werd Saint Laurents passie voor mode nog sterker. Hij ontwierp hele garderobes voor papieren poppen – elf in totaal – en maakte voor elk van hen een gedetailleerd programma. De papieren poppen die hij maakte waren gelijkenissen van beroemde modellen uit die tijd. Als kind was Saint Laurent een verlegen kind dat ziektes veinsde om niet naar school te hoeven.

Het biografische verhaal van de film vertelt het vroege leven van Saint Laurent in Algerije. Hij groeide op in de Algerijnse koloniale stad Oran en werkte zich op bij Christian Dior, waar hij een van de beroemdste ontwerpers van het moderne tijdperk werd. Ook van Coco Chanel, die vele jaren in Parijs woonde en werkte, is een biopic gemaakt, en haar werk is vandaag de dag vereeuwigd in de wereld.

Zijn relatie met Pierre Bergé

Hoewel Saint Laurent en Berge’s relatie aanvankelijk privé was, werden zij in de jaren 1970 hechte vrienden en sloten zelfs een burgerlijk huwelijk, meldde de New York Times. De relatie tussen de twee mannen werd echter vaak gekenmerkt door misverstanden. De modeontwerper en de creatief directeur van YSL hadden niet dezelfde kijk op het leven. Berge leed aan terminale hersenkanker, maar bracht Saint Laurent niet op de hoogte van deze aandoening omdat hij dacht dat Saint Laurent het nieuws zou verwerpen.

De relatie tussen Yves Saint Laurent en Pierre Bergé is complex. Saint Laurent’s privé-leven en professionele carrière maakten hem kwetsbaar en vatbaar voor zenuwinzinkingen. Ondanks zijn slopende ziekte slaagde Saint Laurent erin meesterwerken te creëren in enkele van zijn meest wanhopige momenten, wat bewijst dat zelfs zijn donkerste dagen therapeutisch waren. Hun vriendschap groeide uit tot een gemeenschappelijke basis, en ondanks al hun meningsverschillen bleven de twee mannen elkaar 40 jaar lang nabij.

Na een ontmoeting op een kunsttentoonstelling in 1958, werden de twee mannen hecht. Ondanks hun verschillen deelden zij een gemeenschappelijke liefde voor mode en een passie voor gastronomie. In 1958 was Berge een onconventionele boekhandelaar, maar hij was goed bevriend met Christian Dior. Zij werden ook goede vrienden toen Marie-Louise Bousquet, redactrice van Harper’s Bazaar in Parijs, Berge uitnodigde voor een diner. De twee ontmoetten elkaar toen tijdens een diner in La Cloche d’Or.

Zijn carrière

De carrière van Yves Saint Laurent strekte zich uit over bijna zeven decennia en beïnvloedde vele kunstenaars en modeontwerpers. De Franse modeontwerper won de ontwerpwedstrijd van het Internationaal Wolsecretariaat en verhuisde naar Parijs om zijn studies voort te zetten. Daar ontmoette hij Michel de Brunhoff, de redacteur van de Franse Vogue, en al snel ontwierp hij voor het huis van Christian Dior. Na verloop van tijd werd Saint Laurent beschouwd als de initiator van bijna elke belangrijke verandering in vrouwelijke kleding en houding.

Een documentaire van Olivier Meyrou volgt Saint Laurent gedurende drie jaar. Het verkent Saint Laurents carrière van 1958 tot 2002 en bevat stukken uit zijn iconische YSL rive gauche-collectie. Met deze kleding richtte de ontwerper zich voor het eerst tot een groot publiek. De film is een must-see, want hij biedt een van de meest uitgebreide inzichten in de carrière van Saint Laurent.

Het succes van Yves Saint Laurent bij Dior begon toen hij in 1955 bij het modehuis kwam werken. Het beroemde modehuis had net zijn oprichter, Christian Dior, verloren. Saint Laurent werd de assistent van de jonge ontwerper, maar bleef de toon aangeven met zijn eigen collecties. In 1958 presenteerde hij de “Trapezejurk”, die een bestseller werd. In 1962 richtten Saint Laurent en Pierre Berge hun eigen modehuis op. Hun prêt-à-porter lijn Rive Gauche was een hit. De op safari’s geïnspireerde ontwerpen werden iconisch en doorbraken de barrières tussen mannen en vrouwen.

Zijn ontwerpen

Yves Saint Laurent is een in Algerije geboren Franse modeontwerper. Hij werd geboren in 1934 en studeerde modeontwerp in Parijs, waar hij Karl Lagerfeld versloeg, die op dat moment creatief directeur van Dior was. Na de dood van Dior in 1957 werd Saint Laurent creatief directeur van het merk en emancipeerde de vrouwelijke taille met zijn Trapeze-lijn. In 1958 won Saint Laurent de Neiman Marcus Award voor de beste damesmode en werd aangenomen door het beroemde modehuis.

Saint Laurent was een bewonderaar van de Franse schrijver Marcel Proust, die hij in zijn jeugd had gelezen. Le Smoking, het iconische dinerjasje van YSL voor vrouwen, is van deze roman afgeleid. Saint Laurent ontwierp schetsen voor de deelnemers van het evenement en maakte zelfs een versie voor Jane Birkin! Een andere Saint Laurent klassieker was een Belle Epoque jurk voor actrice Jane Birkin, die zij droeg op het Proust Bal in 1971.

Het succes van de modeontwerper was gebaseerd op het feit dat hij rekening hield met een verscheidenheid aan culturen. Yves Saint Laurent’s jeugdpassie voor design hielp hem een creatieve uitlaatklep te vinden. Hij maakte graag ingewikkelde papieren poppen en ontwierp voor zijn zus en moeder, maar hij groeide op tot een beroemd modeontwerper. In 1960 werd Yves Saint Laurent opgeroepen voor het Algerijnse leger en vervangen door Marc Bohan.

Zijn erfenis

Hoewel zijn stijl altijd avant-gardistisch en op het scherp van de snee was, was Yves Saint Laurent een echte rebel. In de jaren zestig was hij de pionier van het safarijasje, waarmee de grens tussen kunst en couture vervaagde. Hij nam zelfs transparante jurken en doorzichtige organza blouses op in zijn collecties. In 1970 lanceerde hij het iconische parfum Opium, dat onmiddellijk tot controverse leidde. Het parfum was binnen enkele uren uitverkocht.

Het Yves Saint Laurent Museum opent zijn deuren in het voormalige hoofdkantoor van de ontwerper op 5 Avenue Marceau. Terwijl de Fondation Pierre Berge-Yves Saint Laurent in april sluit, zal het nieuwe museum zich richten op de nalatenschap van Yves Saint Laurent. In het museum zullen hedendaagse kunst, film en theater te zien zijn. Het museum zal naar de beroemde ontwerper worden genoemd en de interieurs zullen worden gerestaureerd om zijn ontwerpen te laten zien. Bezoekers hebben toegang tot het atelier en de couture salons van de ontwerper. Het museum zal meer dan 15.000 couturestukken en accessoires bevatten die Saint Laurent zelf in de souks van Marrakech heeft verzameld.

Een groot deel van Saint Laurent’s nalatenschap is zijn subversieve visie. Zijn ontwerpen voor Catherine Deneuve in de film Belle de Jour uit 1967 weerspiegelen dit, aangezien haar personage een bevoorrechte huisvrouw is die een dubbelleven leidt als callgirl. De maathemden en militair geïnspireerde jassen die haar personage Severine Serizy draagt, verhullen een fetisjistische fantasie. Voor velen is deze subversie van de mode een bron van trots, en het is een van de redenen waarom hij een legende blijft.

Saint Laurent online winkel

Als u op zoek bent naar een luxeartikel, is een bezoek aan de Saint Laurent online shop misschien precies wat u nodig hebt. Het merk is een van de meest gerenommeerde in de mode-industrie en heeft een reputatie van stijl en luxe. Een bezoek aan de Saint Laurent online shop is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar het geeft u wel een idee van hoe u het luxeartikel waarin u geïnteresseerd bent, kunt stylen. Hieronder vindt u enkele tips over hoe u de perfecte Saint Laurent online winkel kunt vinden.

Kies uw parfum: Yves Saint Laurent parfums hebben een klassieke geur die u jarenlang zult dragen. Opium, bijvoorbeeld, is een 30 jaar oude geur met sensuele oriëntaalse basisnoten, jasmijn, citrus, koriander, houtachtige noten en muskus. Het is een echte sensuele ervaring. De verpakking is al even indrukwekkend. De gebeitelde flacons van YSL parfums zijn een kunstwerk.

Saint Laurent werd opgericht in 1961 en was een revolutionaire kracht in de wereld van de mode. Als eerste Maison de Haute Couture dat in de jaren 1960 prêt-à-porter kleding aanbood, herdefinieerde het merk de mode en de maatschappij en verdiende het de begeerde titel “Made in Paris”. Zijn innovatieve geest heeft generaties lang standgehouden, en de blijvende invloed van Yves Saint Laurent is vandaag de dag nog steeds voelbaar omdat het merk blijft innoveren.

Geïnspireerd door de kunsten en culturen van het verleden, heeft Saint Laurent de stijl en modetrends beïnvloed van de jaren 1960 tot vandaag. Zijn ontwerpen zijn over de hele wereld gevierd. Van de beatnik-look van de jaren 60 tot de ultramoderne dinner jackets van de jaren 70, Saint Laurent heeft een garderobe gecreëerd die nooit uit de mode raakt. Dus als u op zoek bent naar een stukje haute couture, ga dan vandaag nog naar de Saint Laurent online shop.

Waar vind je een Saint Laurent uitverkoop

De volgende keer dat u op zoek bent naar een nieuwe stijl, vraagt u zich waarschijnlijk af waar u een Saint Laurent-uitverkoop kunt vinden. Er zijn tenslotte maar een paar dingen die je in deze designer sale kunt vinden, dus waarom zou je er niet van profiteren? Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat u het meeste voor uw geld krijgt. Allereerst moet je slim winkelen. Als je niet weet waar je naar moet zoeken, bezoek dan de Saint Laurent Sale website.

Een Saint Laurent Sale is de perfecte plaats om klassieke stijl te vinden. Het iconische label werd in 1961 opgericht door de legendarische modeontwerper Yves Saint Laurent. Het label werd bekend om zijn scherpe kleermakerswerk, met precisie gesneden dinner jackets en luxueuze leren biker jackets. Saint Laurent combineert dramatische silhouetten met moderne stijlen en ontwerpen om een nieuwe interpretatie van klassieke elegantie te creëren. De huidige creative director van het merk, Anthony Vaccarello, voegt sexappeal toe aan de kenmerkende look.

Als je je de duurdere stukken niet kunt veroorloven, shop dan in de outlet van het merk. U vindt er een ruime keuze aan damestassen, handtassen en schoenen in een prachtige selectie. Wanneer u een Saint Laurent tas in de outlet koopt, kunt u zelfs geld besparen op uw handtassen en accessoires. De kwaliteit van een Saint Laurent tas is ongeëvenaard en u kunt er zeker van zijn dat u een echt stuk in huis haalt!

De blijvende aantrekkingskracht van het merk wordt weerspiegeld in zijn diversiteit. Naast kleding biedt Saint Laurent ook schoenen, accessoires en maroquinerie aan. Voor vrouwen kan een Saint Laurent uitverkoop een uitstekende optie zijn als u een chique en betaalbare designeroutfit wilt vinden. Voor mannen biedt het merk ook een uitgebreid assortiment bijoux. En als u op zoek bent naar een betaalbaar paar schoenen, kan een Saint Laurent uitverkoop precies zijn wat u zoekt.

De Saint Laurent Sale ging op 23 mei van start met de lancering van Saks Off 5th. Budgetbewuste social media accounts ontdekten deze designer uitverkoop. Een Instagram-account wees er bijvoorbeeld op dat een Saint Laurent Medium Loulou Quilted Leather Bag op concurrerende sites werd aangeboden voor $2.850. Bij Saks Off 5th, was het afgeprijsd naar $2,149. Aan het eind van de dag, bespaar je meer dan 50%.

Yves Saint Laurent werd opgericht in 1961 en werd gecreëerd door Yves Saint Laurent. Hun logo, met zijn abstracte print en rechthoekige snit, werd een symbool van de jaren 1960. De ontwerpen van het merk herinterpreteerden de mannelijke stijl en werden een symbool van het decennium. Yves Saint Laurent verkoopsites blijven klanten van over de hele wereld aantrekken, dus mis de kans niet om bij een gerenommeerde bron te kopen.

Als u niet kunt kiezen tussen de mannen- en vrouwencollectie, kijk dan op de uitverkoop-pagina’s op de Saint Laurent website. Hier vindt u alles wat u nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen. Tijdens de Saint Laurent Sale kunt u tot 50% besparen op geselecteerde stijlen, waaronder designerhandtassen en T-shirts. Hoewel de meeste van de hier vermelde artikelen in de uitverkoop zijn, kunt u nog steeds een aantal geweldige stukken tegen gereduceerde prijzen vinden als u snel handelt!

Titel

Nach oben