Versace

Het leven en de tijd van Gianni Versace

Gianni Versace was een Italiaans luxe modebedrijf dat in 1978 door Gianni Versace werd opgericht. Het bedrijf produceert Italiaanse prêt-à-porter, accessoires en haute couture onder het label Atelier Versace. De mode van het bedrijf heeft het modeontwerp vanaf het allereerste begin beïnvloed. Lees verder om meer te weten te komen over deze mode legende. Als u een Versace-jurk wilt kopen, bent u hier aan het juiste adres!

Gianni Versace

Gianni Versace’s kledingstijl was tegelijkertijd avant-gardistisch en beïnvloed door rock’n’roll en 18e eeuwse mode. Eeuw. Hij had een grote klantenkring van beroemdheden, waaronder Elizabeth Hurley, die een jurk droeg gemaakt van veiligheidsspelden. Gianni was ook verantwoordelijk voor de herinterpretatie van Courtney Love’s grunge prinses imago, door het opnieuw uit te vinden met een satijnen kolom.

Gedurende zijn carrière breidde Gianni Versace uit naar andere gebieden van de mode-industrie, waaronder parfum. Zijn iconische geurlijn werd gelanceerd in 1981, en in 1989 begon hij met het ontwerpen van kostuums voor de San Francisco Opera. In 1993 werd de ontwerper voor zijn werk onderscheiden met de Amerikaanse mode Oscar. In 1999 deed hij een grote poging tot rebranding door het logo van Versace te herontwerpen met het hoofd van Medusa.

Beschouwd als een mode-icoon, was Versace in zijn beste jaren toen hij werd vermoord door een seriemoordenaar. Hij had onlangs zijn vroege, flamboyante stijl afgezwakt en begon meer verfijnde ensembles te produceren. Zijn bedrijf produceerde kleding voor mannen en vrouwen, handtassen, kostbare juwelen en woonaccessoires. Een postume retrospectieve in het Metropolitan Museum of Art eerde zijn werk. Daarnaast brachten prominente figuren uit de modewereld een eerbetoon aan de overleden ontwerper.

Geboren in Reggio di Calabria, Italië, groeide Versace op naast zijn moeder in het familiebedrijf. Na de middelbare school verhuisde hij naar Milaan om voor modehuizen te werken. Zijn broer Santo, zijn vrouw Donatella en zijn zus Donatella werkten voor hem. Het gelijknamige modehuis Versace werd opgericht in 1978. Santo Versace leidde het bedrijf terwijl zijn zus Donatella, de jongste van drie, vice-president en ontwerper was.

Donatella Versace

Donatella Francesca Versace is een Italiaanse zakenvrouw, socialite en modeontwerpster. Zij is de zus van wijlen Gianni Versace, die het luxe modebedrijf Versace oprichtte. Naast modeontwerpster is Donatella ook bekend als de moeder van Versace’s beruchte “Gianni’s Girls”-lijn. Donatella en Gianni zijn al sinds hun prille jeugd onafscheidelijk en delen een liefde voor reizen en cultuur.

Donatella Versace is lid van de Versace-familie, en haar broer Gianni was van grote invloed op zijn carrière. Na Gianni’s dood in 1997 nam Donatella het Versace-imperium over, en drie maanden later presenteerde zij haar eerste eigen collectie. Ze heeft ook haar aanwezigheid op sociale media vergroot door haar steun aan te bieden aan Italiaanse gezinnen die worstelen met het coronavirus.

Donatella Versace is geboren op 2 mei 1955 in Reggio di Calabria, Italië. Haar moeder, Francesca, was kleermaakster en ging later in het bedrijf van haar broer Gianni in Milaan werken. Donatella was in die tijd tien jaar jonger dan haar broer en werd vaak gezien in zijn ontwerpen. Op 11 jarige leeftijd, begon Donatella haar haar blond te verven op Gianni’s aandringen. Ondanks haar jonge leeftijd ging Donatella naar de universiteit van Florence en studeerde zij af in vreemde talen. Haar broer waardeerde haar inbreng en de twee werkten samen om een zeer succesvol mode-imperium op te bouwen.

Donatella Versace nam in 1997 het Versace-imperium over en leidde de uitbreiding van het merk naar accessoires, hotels en woningtextiel. Zij is zowel artistiek directeur als vice-president van het bedrijf en heeft de algehele verantwoordelijkheid voor de koers van het merk in het digitale tijdperk. Donatella Versace is ook de creatieve kracht achter de Versus-diffusielijn, die in 1989 werd gelanceerd. Maar de erfenis van haar broer leeft voort. Donatella Versace’s invloed op de mode-industrie kan niet worden onderschat.

Gianni Versace’s carrière

De Italiaanse modeontwerper Gianni Versace is misschien het bekendst om zijn ontwerpen, maar zijn persoonlijke leven was niet altijd zo rooskleurig. Gianni Versace, geboren in een gezin uit de lagere klasse, groeide uit tot een van ‘s werelds beroemdste mode-ontwerpers en een echte trendsetter. Hoewel zijn carrière het hoogtepunt van zijn leven was, waren er tijdens zijn lange leven ook veel persoonlijke tragedies.

Op 26-jarige leeftijd verhuisde Versace naar Milaan om te werken als stylist voor Florentine Flowers. Daarna werkte hij als freelance ontwerper voor verschillende Milanese prêt-à-porterhuizen, waaronder Genny. In 1977 had hij genoeg ervaring opgedaan om zijn eigen bedrijf te beginnen. Samen met zijn broer Santo, die verantwoordelijk was voor de financiële aspecten van de zaak, lanceerde hij in 1978 zijn eerste prêt-à-porterlijn in Milaan. Santo en Donatella werkten ook voor het merk.

Gianni werd geboren in Reggio, Italië, in de Versace familie. Zijn ouders, Antonio en Francesca, waren succesvolle modeontwerpers. Zijn oudere broer Santo was handelsreiziger en zijn jongere zus Donatella mode-ontwerpster. Zijn oudere zus, Tina, stierf toen hij twaalf was. Gianni’s vroege opvoeding werd sterk beïnvloed door zijn familiegeschiedenis en hij studeerde Oudgrieks en Latijn aan het Liceo Classico Tommaso Campanella. Het historische landschap van Reggio Calabria beïnvloedde ook zijn belangstelling voor de oude Griekse geschiedenis.

In 1978 werd een fashion dynastie geboren. Gianni Versace werd geboren in Reggio Calabria, Italië, waar zijn moeder kleermaakster was. Binnen tien jaar lanceerde hij zijn eerste onafhankelijke collectie in Milaan en bouwde hij het enorm succesvolle Versace-imperium op. Toen hij in 1997 overleed, was hij een van de populairste en succesvolste modeontwerpers van de 20e eeuw geworden. In minder dan 20 jaar was hij met zijn bedrijf Versace de beroemdste ontwerper ter wereld geworden.

Gianni Versace’s invloed op modeontwerp

Gianni Versace is een Italiaanse modeontwerper wiens werk in de jaren tachtig en negentig invloedrijk was. Geboren in Reggio di Calabria, Italië, stichtte Versace het luxe modehuis Versace. Zijn collecties omvatten designerkleding, accessoires, parfums, make-up, meubilair en zelfs theaterkostuums. De ontwerper was ook een goede vriend van Prinses Diana en een frequente gast op internationale feesten.

De collectie van de Italiaanse ontwerper was de eerste waarin gebruik werd gemaakt van een netachtige metalen stof, Oroton genaamd, een revolutionair nieuw materiaal dat hij in het begin van de jaren tachtig ontwikkelde. Het debuteerde in de Parijse Opera, en Versace vermeed conventionele naaipatronen door de stof rechtstreeks op zijn modellen te draperen. Versace’s ontwerpen waren een hit bij beroemdheden en werden gemaakt van reflecterende stoffen die een metallic look gaven.

Versace’s mode-imperium is opgebouwd met de hulp van zijn familie. Zijn zus Donatella werd later de hoofdontwerper van het Versace label. Gianni Versace werd ook gesteund door zijn zus Donatella. De zussen van de ontwerpster waren bij alle beslissingen betrokken en Donatella was zelfs verantwoordelijk voor de naamgeving van het populairste parfum van het label: Blonde. De invloed van de familie Versace op het modeontwerp is goed gedocumenteerd, aangezien zij het uiterlijk van vrouwen en mannen over de hele wereld hebben bepaald.

Gianni Versace’s schoudervullingsexperiment maakte deel uit van de neo-80s revival en was geïnspireerd door het dragfestival Wigstock en Joan Collins in Dynasty. De schoudervullingen waarmee Versace experimenteerde waren te zien aan de buitenkant van de jurken, maar deze keer waren ze versierd met kristallen en Oroton aluminium stof. De schoudervullingen waren in die tijd erg populair en zijn vandaag de dag nog steeds in de mode.

Dood van Gianni Versace

Op de verjaardag van zijn dood, rouwt de mode-industrie om Gianni Versace. De modeontwerper, beroemdheid en zakenman richtte Versace op, een internationaal luxueus modehuis dat kleding, accessoires, parfums, woninginrichting en meer produceert. Naast zijn kledinglijn ontwierp Versace ook kostuums voor film en theater. Het modehuis was ook bekend om zijn parfums en make-up. De dood van Gianni Versace heeft veel mensen ertoe aangezet zijn werk en waar hij voor stond nader te bekijken.

De moord was het vijfde slachtoffer van de beruchte Cunanan, een voormalige FBI-agent die twee maanden voor de dood van Gianni Versace in Miami was ondergedoken. Versace was net teruggekeerd naar zijn ontwerpbureau na een afwezigheid van twee jaar wegens kanker aan het binnenoor. Hij presenteerde zijn laatste collectie in het Ritz Hotel in Parijs. Cunanan was lid van de N’drangheta, een criminele organisatie die in veel landen actief is.

Hoewel de moord op Versace grotendeels wordt toegeschreven aan één bende, zijn er veel theorieën. De waarheid is echter niet zo zwart-wit als zij in de media wordt voorgesteld. Hoewel veel details over zijn dood nog onduidelijk zijn, is het zeker dat de ontwerper veel bewonderaars had. Zijn familie en vrienden betreuren het verlies van een man met een unieke creatieve visie.

Gianni Versace’s erfenis

Versace begon met het ontwerpen van kleding in de jaren 1970 en werkte al snel samen met andere ontwerpers. Hij begon samen met zijn broer Alex en werkte al snel samen met gerenommeerde internationale fotografen, waaronder Cecil Beaton, David Bailey en Maurice Bejart. Zijn samenwerkingen met beroemdheden als Elton John en Cher leidden tot veel van hun kenmerkende stijlen, waaronder de Versus en Instante kledinglijnen. In Rusland is een fanclub ontstaan met meer dan 1.500 leden.

Versace, een icoon van de mode-industrie, had met zijn elegante benadering van mode misschien wel de grootste invloed op de mode-industrie. Zijn jurken stonden bekend om het modelleren van het vrouwelijke figuur, het accentueren van elke welving en het uitstralen van vrouwelijkheid. Zijn jurken lanceerden zelfs de carrière van Elizabeth Hurley, die haar eerste modeshow te danken heeft aan een jurk van Gianni Versace. In 1997 werd de ontwerper vermoord, maar zijn erfenis is nog steeds voelbaar. Donatella Versace, Gianni Versace’s dochter, heeft zijn nalatenschap voortgezet door haar eigen mode-lijnen te creëren die draaien om de iconische ontwerper.

In maart 2018 publiceerde Town & Camp; Country magazine een artikel over de nalatenschap van Gianni Versace. Het artikel, getiteld “Family Drama”, was een promotie voor de komende televisieserie American Crime Story, gebaseerd op zijn boek Vulgar Favors. In het boek worden de misdaden van Andrew Cunanan uitgebeeld. Het landgoed van de familie Versace ligt aan de beruchte Ocean Drive. De Versace Mosaic Suite heeft een mozaïekzwembad en een luxueuze inrichting.

Versace online shop

Als u op zoek bent naar een plek om Versace mode te kopen, dan bent u hier aan het juiste adres. De Versace online shop is een gemakkelijke manier om al uw favoriete Versace stukken te kopen. Hier vindt u alles van de volledige Versace-collectie tot accessoires en homeware. De website biedt ook nieuwe releases, beperkte edities en gratis verzending. Er is voor elk wat wils bij Versace, en de nieuwe online shop moet je helpen het perfecte stuk te vinden.

Als je een fashionista bent, heb je waarschijnlijk gehoord van Versace. Het merk combineert Italiaanse luxe met popcultuur en klassieke kunst om een waarlijk iconische stijl te creëren. Het Versace logo staat voor mythe en cultuur. Het merk combineert deze twee genres met kenmerkende prints om een kenmerkende Italiaanse stijl te creëren. In de Versace online shop kunt u ook terecht voor herenaccessoires, waaronder sjaals, juwelen en brillen. U kunt zelfs inrichtingsvoorwerpen van Versace kopen.

Als u op zoek bent naar een casual, werk-geschikte look, Versace biedt een breed scala van stijlen. Een jeans van Versace gaat perfect samen met een slanke blouse of een western top. Evenzo zorgt een slanke blouse voor een elegante look. U kunt zelfs Versace zonnebrillen voor vrouwen vinden. Er zijn honderden stijlen om uit te kiezen, dus er is zeker voor elk wat wils. De Versace online shop maakt het gemakkelijk om de perfecte stukken voor elke gelegenheid te kopen.

Versace Sale

Als u op zoek bent naar een goede deal voor een Versace Sale, bent u hier aan het juiste adres. Je hebt vast wel eens van Versace gehoord, maar hoe weet je wanneer het tijd is om te gaan winkelen? Lees verder om uit te vinden hoe je goedkoop Versace kleding en accessoires kunt kopen. U kunt ook geweldige aanbiedingen vinden bij andere winkels, zoals Saks Fifth Avenue. Als u een fan bent van het merk, kunt u zelfs online winkelen om geld te besparen.

Opgericht in 1978 door Gianni Versace, is de naam van de ontwerper synoniem geworden met luxe en avontuurlijke schoonheid. Zijn dochter, Donatella Versace, werd creatief directeur en perfectioneerde de kenmerkende vrouwelijke esthetiek van het merk. De ontwerpen van Versace worden vaak gedragen door royalty’s en beroemdheden en staan bekend om hun felle kleuren en gewaagde prints. Zelfs ondergoed heeft een Versace logo. Zorg ervoor dat het ondergoed echt is.

Titel

Nach oben