Dolce & Gabbana

Wat u misschien niet weet over Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana is een Italiaans luxe modemerk. Het bedrijf werd in 1985 opgericht door twee Italiaanse ontwerpers, Domenico Dolce en Stefano Gabbana. Ze werden geïnspireerd door Siciliaanse vrouwen en Amerika. Vandaag de dag, is Dolce & Gabbana een miljard-dollar merk. Hier zijn enkele dingen die je misschien niet weet over het merk. Lees verder om meer te weten te komen. Wat is de inspiratie van Dolce & Gabbana?

Dolce & Gabbana is een miljard-dollar wereldmerk

De twee mannen die het modemerk Dolce & Gabbana hebben opgericht, zijn de in Sicilië geboren Domenico Dolce en de in Italië geboren Stefano Gabrielbana. Zij ontmoetten elkaar in het begin van de jaren tachtig toen Domenico Dolce contact opnam met Gabbana om meer te weten te komen over zijn modehuis. Gabbana werd een mentor voor Domenico, en de twee werkten samen om een wereldberoemd merk te creëren. Dolce & Gabbana verkoopt nu mannen- en vrouwenkleding, parfum, cosmetica en kleedt zelfs het A.C. Milan voetbalteam.

Na het winnen van de Oscar voor parfum, ging het duo de cosmetica-industrie in, met actrice Scarlett Johansson als het gezicht van hun reclamecampagne. Hun succes is blijven groeien en het duo heeft hun twee lijnen samengevoegd tot een wereldmerk met een waarde van een miljard dollar. Het duo geeft echter toe dat geluk ook een rol heeft gespeeld in hun ongelooflijke succes. Het duo heeft verklaard dat zij zich uit de mode-industrie zullen terugtrekken wanneer zij 40 zijn.

Dolce & Gabbana werd opgericht in 1987. In 2007 lanceerde het zijn eerste collectie herenkleding, Alta Sartoria. Het parfum van het duo, “The One”, won de “Oscar” op Alta Moda 2007. In hetzelfde jaar lanceerde het modehuis een lijn van meubelen genaamd Casa.

Dolce & Gabbana verplaatst nu zijn cosmetica bedrijf naar binnen. Het Italiaanse bedrijf zal tegen het voorjaar van 2023 130-150 banen creëren in zijn eigen cosmetica-afdeling. Gianluca Toniolo zal de zaak leiden. De nieuwe divisie zal het marktaandeel van het bedrijf in parfums verdubbelen en zich gaan toeleggen op huidverzorging. De onderneming streeft ernaar haar marktaandeel in parfums tegen 2023 te verdubbelen.

De recente annulering van de China show is een ongelukkige klap voor Dolce & Camp; Gabbana. De miljoenen dollars kostende runway show is een uiterst lucratieve markt voor luxemerken, die goed is voor ongeveer een derde van de wereldwijde uitgaven. Toch heeft de controverse rond het merk het Italiaanse bedrijf tot doelwit gemaakt van boycots in dit land. Het lijdt geen twijfel dat het bedrijf zich zal herstellen van de tegenslag, maar het merk zal waarschijnlijk een aantal zware beproevingen moeten doorstaan.

Het is geïnspireerd door Italiaans modernisme

Italiaans modernisme is het sleutelelement in Dolce & Gabbana’s ontwerpen. De ontwerpers van het merk zijn diep geworteld in de Italiaanse cultuur. Voor hun nieuwste lente/zomercollectie van 2020 hebben ze zich laten inspireren door Sicilië. De Italiaanse ontwerpers streefden naar een tijdloze en toch eigentijdse lijn, geïnspireerd door de modernistische architectuur van de streek.

Geïnspireerd door het Italiaanse modernisme, presenteerden de ontwerpers in het voorjaar van 2014 een bizarre collectie. Digitale prints van antieke ruïnes werden gebruikt op stoffen en schoenhakken, waarbij Stefano Gabbana refereerde aan Federico Fellini’s film Satyricon uit 1969 om zijn gewaagde ontwerpen te verklaren. De show bestond uit een reeks vergulde jurken, korte topjes en korte rokjes.

Een aantal designelementen zijn aanwezig in het DNA van Dolce & Camp; Gabbana, waaronder contrast, sensualiteit en vrouwelijkheid. Bovendien lieten de ontwerpers zich inspireren door het Italiaanse modernisme en de stijlen van de schilderijen uit de Renaissance. Dolce & Gabbana verwerkt ook traditionele Italiaanse ontwerpen in hun collecties. In de Verenigde Staten heeft het bedrijf verschillende stand-alone boetieks en geselecteerde warenhuizen.

Het modernisme van Dolce & Gabbana’s nieuwste ontwerpen is geïnspireerd op het rijke erfgoed van Italië. Zij onderzoeken de waarde van het vakmanschap en de waardigheid van de arbeid, maar ook de aristocratie, de arbeidersklasse en het Italiaanse modernisme. De ontwerpen weerspiegelen ook verschillende tijdperken en klassen van professionals, van street style tot couture. Deze trends zullen nog lang in de mode blijven.

Dolce & Gabbana’s woordmerk is een goed voorbeeld van minimalisme in logo ontwerp. Minimalisme streeft ernaar het ontwerp eenvoudig te houden en vrij van overbodige rommel. Bovendien geloven de oprichters van Dolce & Gabbana dat moderne ontwerpen geboren worden uit een rijk begrip van het verleden. Op deze manier konden de oprichters van het merk een modern, tijdloos logo creëren dat hun aspiraties belichaamt.

Dolce &; Gabbana werd opgericht in 1985 in Milaan, Italië. Stefano Gabbana werd in 1962 in Milaan geboren. Hij studeerde kunst voordat hij zich op de mode richtte en assistent-ontwerper werd bij een plaatselijke ontwerpstudio. De twee ontmoetten elkaar in een club en eindigden werkend voor hetzelfde modehuis. Sindsdien hebben zij met vele ontwerpers over de hele wereld samengewerkt. Zij zijn een begrip geworden en hebben een prestigieuze merknaam.

Ze laten zich inspireren door Siciliaanse vrouwen

Geïnspireerd door Sicilië, heeft Dolce & Gabbana een nieuwe Alta Moda collectie ontworpen in Palermo, Italië. De collectie combineert de cultuur en geschiedenis van het eiland om een nieuw modestatement te creëren. Geïnspireerd door Siciliaanse vrouwen uit het verleden, is de nieuwe collectie gedurfd en resoluut modern. Dolce & Gabbana’s laatste collectie is een must-see.

Het duo heeft talloze beroemdheden en hun ontwerpen zijn wereldwijd bekend. Hun ontwerpen weerspiegelen de kracht en schoonheid van Siciliaanse vrouwen. Het duo heeft lovende kritieken ontvangen voor hun visie op de Siciliaanse stijl. Doorheen de geschiedenis van hun modelijn, is Dolce & Camp; Gabbana geïnspireerd door de vrouwen van Sicilië. De Siciliaanse vrouw heeft een sterk gevoel voor vrouwelijkheid, ondanks haar vurige religieuze overtuigingen.

De traditionele kleding en juwelen van Sicilië inspireren de ontwerpers al jaren. Het bedrijf heeft de Siciliaanse folklore vertaald in mode en woonaccessoires. Het creatieve team van het ontwerpersduo heeft zich ook laten inspireren door het rijke literaire erfgoed van Sicilië. De Siciliaanse cultuur is een smeltkroes van zuidelijke mediterrane culturen, van Noord-Afrika tot Normandië. Deze unieke sfeer heeft veel toeristen aangetrokken. De contrasten van het eiland inspireren eindeloos veel mensen.

Behalve uit de Siciliaanse vrouwen putten de ontwerpers ook inspiratie uit hun eigen cultuur. Het Italiaanse modeduo ontmoette elkaar in Milaan in de jaren tachtig toen ze voor een modehuis ontwierpen. Het werd later het Italiaanse luxe modehuis Dolce & Camp; Gabbana. Het duo begon hun carrière als ontwerpers voor Madonna’s Girlie Show Tour. Dankzij hun werkethiek en toewijding aan het creëren van hun unieke stijl hebben ze een wereldwijd merk kunnen vestigen.

Domenico Dolce is geboren in Polizzi Generosa, Sicilië. Zijn vader had een kledingzaak, dus de ontwerper is zijn hele leven al in contact met deze industrie. Stefano Gabbana, geboren in Milaan op 14 november 1962, studeerde grafische vormgeving maar koos uiteindelijk voor de mode. Beide mannen werkten vervolgens als assistent-ontwerpers en waren medeoprichters van hun eigen labels. In het begin van de jaren 2000 was de eerste catwalkshow van Dolce & Gabbana op uitnodiging van Beppe Modenese, een Italiaanse modemagnaat.

Inspiratie uit Amerika

Dolce & Gabbana heeft invloeden van de Amerikaanse cultuur en Sicilië gebruikt om een voorjaarscollectie te creëren die geïnspireerd is op vissersschepen, voetbalvelden en netten. Ze lieten zich ook inspireren door de levendige popcultuur en de diverse geschiedenis van Amerika, waaronder het beroemde eten. De voorjaarscollectie bestond uit microgeperforeerde riemen, leren jassen met gaatjes zo fijn als een zeef en overhemden met gaatjes waar je drie vingers doorheen kunt steken.

Dolce & Gabbana werd bekritiseerd voor een campagne in 2007 waarin modellen met messen in hun handen en met meswonden werden getoond. De campagne omvatte ook oorbellen waarop zwarte vrouwen in koloniale stijl waren afgebeeld. Velen vonden deze oorbelontwerpen aanstootgevend. Het Italiaanse label verontschuldigde zich vervolgens bij de Amerikaanse Vogue voor hun acties. Zij betuigden ook hun steun aan de pas verkozen First Lady, Melania Trump.

De Amerikaanse levensstijl heeft Amerikaanse ontwerpers lang geïnspireerd, van mode tot kunst en architectuur. Veel vrouwen en mannen in de Amerikaanse cultuur hebben een aangeboren gevoel van vrouwelijkheid en mannelijkheid, waar Dolce & Camp; Gabbana inspiratie uit put. Het merk maakt ook gebruik van Amerikaanse kunst en cultuur om zijn imago te versterken. Naast de Amerikaanse invloeden heeft Dolce & Gabbana ook de designtrends in andere delen van de wereld beïnvloed.

Het ontwerpersduo begon hun carrière in de Verenigde Staten. Naast hun mode-ontwerpen, ontwikkelden Dolce & Gabbana ook een lijn voor woninginrichting bekend als Casa en lanceerden hun eerste mannencollectie in Milaan. Hoewel het merk werd geprezen om zijn diversiteit, was de kritiek op de reclamecampagne voor het bedrijf aanleiding om de advertentie in te trekken. Als gevolg daarvan werd de advertentie op de sociale media massaal bekritiseerd, waarop het ontwerpersduo zijn verontschuldigingen aanbood en zijn beslissing toelichtte.

Dolce & Gabbana’s logo combineert moderne flair met klassieke gevoeligheid. Zwart en wit, die elkaars fysieke kenmerken aanvullen, benadrukken hun boodschappen en brengen een gevoel van raffinement en moderniteit over. Het schuine logo maakt gebruik van een licht gewijzigde versie van Futura, een geometrisch schreefloos lettertype ontworpen door Paul Renner. Het is een symbool van efficiëntie en toekomstgericht denken. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom het merk zo populair is bij modehuizen uit het topsegment.

Dolce & Gabbana online shop

Als u op zoek bent naar een online winkelervaring met een ontwerper die de mode naar een hoger niveau heeft getild, kijk dan eens bij Dolce & Gabbana. Het Italiaanse modeontwerpduo staat bekend om hun filmische benadering van mode, en hun collecties domineren al meer dan drie decennia de internationale catwalks. Deze nieuwe online ervaring biedt u dezelfde winkelervaring die u in een van hun winkels zou vinden.

De online winkels van Dolce & Gabbana bieden een brede selectie van de nieuwste collecties van het merk en de mogelijkheid om rechtstreeks vanaf de website van het merk te winkelen. Naast de winkels in het topsegment zijn er 16 fabrieksverkooppunten in Europa en Azië. Dit betekent dat u de nieuwste collectie van een ontwerper tegen een gereduceerde prijs kunt vinden en veel geld kunt besparen. U vindt de perfecte jurk voor elke gelegenheid!

Met een verscheidenheid aan stijlen, kleuren en materialen, is er ook iets voor u. Het merk werd opgericht in 1987 en is sindsdien sterk gegroeid. U vindt er een ruime keuze aan accessoires en kleding voor elke look en elk budget. Of u nu op zoek bent naar een avondjurk of een dagjurk, u vindt het in de Dolce & Gabbana online shop! Mis deze unieke mode-ervaring niet!

Het Dolce & Gabbana logo is een prachtige combinatie van traditionele en moderne ontwerpelementen. Het logo is iconisch en vertegenwoordigt de geest van de Italiaanse stichters en is een constante herinnering aan hun waarden. Het Dolce & Gabbana logo is ontworpen om tijdloos en gedenkwaardig te zijn. Het eenvoudige maar opvallende ontwerp is een klassieker en zal in het geheugen blijven hangen.

Dolce & Gabbana Sale

Op zoek naar een grote korting op merkkleding? De Dolce & Gabbana Sale is een fantastische manier om geld te besparen en toch uw favoriete designermerken te kopen. Dolce & Gabbana, dat in 1985 in Milaan werd opgericht, is een luxueus modehuis dat al drie decennia lang stukken maakt die u onmiddellijk kunt kopen. De kenmerkende stijl van het merk combineert elegante Italiaanse glamour met speelse prints en vrouwelijke bloemmotieven om tijdloze mode te creëren die zeker complimenten en veel aandacht zal trekken.

De ontwerpers zien hun klanten niet louter als klanten. De ontwerpers zien de haute modeshows als kunstwerken en beschouwen hen niet als klanten. Bovendien zien Dolce & Gabbana hun klanten niet als consumenten. Zij zien hun klanten als verzamelaars van kunst. Hun couture ligt voor het grijpen, dus profiteer van de uitverkoop nu het nog kan! U kunt ook profiteren van de uitverkoop als u een nog grotere korting krijgt.

De Dolce & Gabbana Kids Sale omvat kindermode, speelgoed en accessoires met tot 90% korting op de winkelprijzen. Shop online of in de winkel voor de garderobe van je kinderen tegen geweldige prijzen. Als je niet zeker weet waar je merkkleding kunt kopen, heeft ThredUP een geweldige selectie dameskleding. Hier vind je rokjes, topjes, broeken en nog veel meer met kortingen tot 90%!

Dolce & Gabbana verkocht haar negendelige digitale NFT collectie voor $5.7 miljoen. Zij hebben ook hun mode beschikbaar gesteld op Blockchain als onderdeel van de “Collezione Genesi” collectie. Na de lancering van de collectie steeg Ethereum met 10 procent, gelijk aan 6 miljoen dollar. De Dolce & Gabbana Sale blijft de mode-industrie een betere plek om te winkelen maken.

Titel

Nach oben