VEJA

VEJA sandalen – eco-vriendelijk, veganistisch en leer-vrij

Als u een budget hebt, bent u misschien op zoek naar een nieuw paar VEJA-sandalen. Maar wat voor sandalen moet je kopen? Er zijn zoveel verschillende stijlen en types dat je keuze te over hebt! In dit artikel tonen wij u enkele opties, waaronder milieuvriendelijke, veganistische en ledervrije varianten. En vergeet de Amazone rubber laarzen niet!

Milieuvriendelijk

Het leer dat voor Veja-producten wordt gebruikt, is plantaardig gelooid, wat betekent dat de kleurstoffen niet op chroom zijn gebaseerd. In plaats daarvan worden ze gemaakt van organische verbindingen. Leer wordt traditioneel gelooid met zware metalen die waterbronnen vervuilen en tot ontbossing leiden. Veja heeft deze zware metalen vervangen door een natuurlijke tannine, acacia-extract. Dit betekent dat Veja niet alleen milieuvriendelijk, maar ook betaalbaar is.

De Parijse winkel maakt gebruik van dezelfde hernieuwbare energie als de Veja-winkels in New York, en de winkel in New York zal net zo milieuvriendelijk zijn. In feite zal de hele winkel worden aangedreven door 100% hernieuwbare elektriciteit van het energiebedrijf Abest. Een ander kenmerk van de winkel in New York is een video over het bedrijf en het productieproces. Zij organiseren ook maandelijkse discussiegroepen. Als je een verschil wilt maken, kijk dan bij Veja.

Het door VEJA gebruikte B-Mesh-weefsel is gemaakt van gerecycleerd polyester of polyethyleentereftalaat. De materialen worden geproduceerd in de Braziliaanse stad Santo Andre, waar plastic flessen worden ingezameld en verwerkt. Deze flessen worden vervolgens geëxtrudeerd tot polyestervezels. In totaal wordt de stof van drie gerecycleerde plastic flessen gebruikt voor één paar VEJA-schoenen. Naast deze gerecycleerde plastic flessen zijn de schoenen ook gemaakt van gerecycleerd katoen.

Voor het rubber gebruikt Veja grondstoffen uit het Braziliaanse regenwoud, waardoor het 100% biologisch is. Ze werken met seringueiros die de latex van rubberbomen verzamelen. Dan voegen ze een stollingsmiddel toe en filteren de vloeistof. Op die manier krijgen zij een constante aanvoer van gecertificeerd biologisch katoen. Bovendien werkt VEJA samen met plaatselijke bedrijven om de rubberwinning rendabel te maken. Het rubber is ook elastischer dan conventioneel rubber.

Leervrij

Een snelle online zoektocht naar veganistische schoenen levert een heleboel resultaten op, maar Veja is niet 100% veganistisch. Sommige van hun schoenen zijn gemaakt van dierlijke materialen, zoals koeienhuid. Gelukkig is er een ruime keuze aan veganistische schoenen – meer dan 100 om precies te zijn! Veja gebruikt ook een veganistisch leervervangingsmiddel, C.W.L genaamd, dat gemaakt is van katoen bedekt met PU, maïs of ricinusolie. Hoewel het geen bijzonder duurzaam alternatief voor leder is, is het zeker ethischer en veganistischer dan de alternatieven.

Terwijl de meeste vegan sneakers gemaakt zijn van plastic of synthetische materialen, is het leer van VEJA gemaakt van dierenhuid, wat door milieuvriendelijke organisaties als duurzaam wordt beschouwd. Het leder wordt gelooid in gecertificeerde looierijen, zodat het geen giftig chroom VI bevat. Het bedrijf gebruikt ook een plantaardig looiproces, dat duurder is dan chroomlooiing maar 40 dagen duurt in plaats van één. Vergeleken met leer dat via een chemisch proces is vervaardigd, is het ook niet duurzaam.

De onderneming zet zich in voor duurzame productie en transparantie in haar productieproces. Veel van hun schoenen zijn gemaakt van biologisch katoen en gerecycleerde materialen. Hoewel ze niet veganistisch zijn, lijken VEJA’s duurzame lederproducten op leder dat van dierenhuid of andere niet-duurzame materialen is gemaakt. Naast het veganistische leer zijn de ethische praktijken van het bedrijf een uitstekende keuze voor modebewuste mensen die op zoek zijn naar kwaliteitsschoenen zonder dierenhaar.

Ook al is VEJA niet 100% veganistisch, hun schoenen zijn ongelooflijk duurzaam. Het merk gebruikt duurzame materialen zoals biologisch katoen en fair trade wild rubber. De veganistische collectie omvat zes à zeven modellen in verschillende kleurstellingen. U kunt de veganistische versies van Veja-schoenen gemakkelijk herkennen door op de website van het merk te zoeken naar de rubriek “veganistisch”. Shoecow, bijvoorbeeld, biedt een breed scala van veganistische Veja sneakers, en hun online shop heeft het hele assortiment.

Vegan

Veja, opgericht door twee sneakerliefhebbers in Frankrijk, streeft ernaar schoenen en accessoires te maken die niet alleen comfortabel zijn, maar ook vriendelijk voor het milieu. Wat meer is, ze zijn veganistisch. Als je op zoek bent naar veganistische schoenen, moet je eens langsgaan bij Baretta, een van de weinige winkels die de Veja-lijn voeren. Hier zijn de details over de schoenen. Hieronder staan de kenmerken die je kunt zoeken in een veganistische schoen.

Veja maakt veel soorten sportschoenen van duurzame materialen. Al hun schoenen zijn gemaakt van biologisch katoen of duurzaam leer, dus ze zijn niet helemaal veganistisch. Hoewel zij van veganistisch leder zijn gemaakt, zijn de gebruikte materialen vergelijkbaar met die welke in niet-veganistische schoenen worden gebruikt. Toch zijn ze geschikt voor iedereen die de rechten van dieren steunt. Als je niet veganistisch bent, maak je geen zorgen – VEJA maakt veganistische sneakers.

Veja is sinds 2005 veganistisch en produceert nu elk derde paar. Alle schoenen bevatten geen dierlijke producten, ook het leer niet, dat tot 63 procent biologisch afbreekbaar is. Het bedrijf gebruikt ook duurzame materialen zoals biologisch katoen en gerecycleerde plastic flessen. Veja’s milieuvriendelijke schoenen en sneakers worden in kleine batches geproduceerd. Dit maakt ze milieuvriendelijk en tegelijkertijd van hoge modieuze kwaliteit.

Het merk VEJA biedt zowel veganistische als lederen schoenen aan. De schoenen worden in een hoogwaardige fabriek in Brazilië gemaakt van hoogwaardige materialen zoals organisch katoen, wild rubber en maïshars. In tegenstelling tot veel andere veganistische schoenmerken, heeft Veja ervoor gekozen niet te adverteren met hun inzet voor duurzaamheid en in plaats daarvan te investeren in hun producten en reputatie. Ze hebben een indrukwekkende reeks milieuvriendelijke schoenen gecreëerd en zijn een referentie geworden voor kwaliteitsvolle ontwerpen.

Amazonische rubber tappers

De organisatie VEJA werkt met gemeenschappen van rubbertappers in het Amazonegebied om hun levensomstandigheden te verbeteren. Het bedrijf heeft een model ontwikkeld waarbij de tappers 80 procent meer dan de marktwaarde betaald krijgen. De onderneming betaalt de rubbertappers ook wanneer zij hun rubber afleveren, in tegenstelling tot andere kopers die hun tappers meestal weken na de oogst betalen. Deze praktijken hebben het potentieel om van kleinschalige industrie big business te maken.

Het bedrijf heeft zich verzet ondanks tegenwerking van de regering. Volgens sommigen is Veja de boosdoener achter de dodelijke bosbranden. De organisatie heeft zich echter ingespannen om haar gemeenschappen te beschermen door het opzetten van reservaten in Acre. Een van deze reservaten is genoemd naar een rubbertapper die in 1988 door veeboeren werd gedood. De inspanningen van het bedrijf hebben geleid tot een bloeiende gemeenschap van rubbertappers.

Duurzaam beheer van de hulpbronnen van de regio is de sleutel tot het behoud van haar schoonheid. De prijs van latex is nauw verbonden met de prijs van olie, zodat een eerlijke prijs een beter inkomen voor de rubbertappers zou garanderen. In 2012 kocht Veja Braziliaanse wilde rubber voor 2,33 euro per kilo. De prijs van geplante natuurlijke rubber in Sao Paulo schommelde tussen 1,60 EUR/kg en 1,90 EUR/kg. Bovendien is de prijs van synthetisch rubber afhankelijk van de olieprijzen. Het bedrijf hoopt de levensomstandigheden van de seringueiros in de regio te verbeteren.

Het Franse schoenenmerk VEJA, dat in Acre is gevestigd, werkt met 60 families van seringueiros in het Amazonegebied. Het bedrijf verzamelt natuurrubber van bomen en verwerkt het tot vellen voordat ze tot hoogwaardige rubberzolen worden gesneden. Tijdens het proces maakt de onderneming gebruik van de FDL-technologie om de latex rechtstreeks om te zetten in rubbervellen zonder dat industriële tussenpersonen nodig zijn. Veja zet zich in voor milieuverantwoordelijkheid en werkt hard aan het leveren van een luxe gevoel.

Prijs

De prijs van VEJA is niet goedkoop. Terwijl een paar Vejas 75 pk kunnen kosten, kunnen ze oplopen tot 245 pk als er ontwerpers bij betrokken zijn. Hoewel ze duurder zijn dan veel gewone sportschoenen, zijn de sportschoenen gemaakt van kwaliteitsmateriaal en dragen ze bij aan een sociale missie. Daarom is de prijs gerechtvaardigd. Ga voor meer informatie over de VEJA-prijs naar FOOTDISTRICT.com.

Veja zet zich in voor eerlijke handel en maakt zijn sneakers van materialen die biologisch geteeld en verbouwd zijn. Het bedrijf werkt nauw samen met een groep seringueiros in het regenwoud van de Amazone om het natuurlijke rubber te winnen dat voor de zolen van de schoenen wordt gebruikt. De sportschoenen worden gemaakt in Rio Grande do Sul in Zuid-Brazilië. De hoge kwaliteit en de eerlijke prijs weerspiegelen het streven naar een eerlijke beloning voor de werknemers.

De VEJA-onlineshop

Als u een paar Veja schoenen wilt kopen, bent u hier aan het juiste adres. In de FOOTDISTRICT online shop vindt u een grote keuze aan Veja schoenen voor dames en heren. Het merk bestaat al vele jaren en is al niet meer weg te denken uit discotheken. Als u op zoek bent naar een goed paar sneakers voor bij uw T-shirt, moet u zeker eens een kijkje nemen in de VEJA-onlineshop.

De filosofie van het merk is eenvoudig en compromisloos: het staat voor ethische productie en eerlijke handel. De inzet van de onderneming voor het milieu blijkt ook uit het feit dat zij bijna een kwart van haar modellen als veganistische versie aanbiedt. Bovendien werkt Veja aan recyclingsystemen voor haar opleiders. Hoewel deze kenmerken misschien niet genoeg zijn om op te vallen in een menigte, zijn ze wel belangrijk voor een schoenenmerk dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt.

De online winkel van Veja heeft veel verschillende modellen en ontwerpen van schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen. Elk paar is milieuvriendelijk, gemaakt van duurzame materialen en ethisch vervaardigd in Brazilië. De filosofie van het merk is om het milieu te beschermen en tegelijkertijd sociale verandering en duurzaamheid te bevorderen. Het merk betrekt natuurlijk rubber van Seringueiro-gemeenschappen in het regenwoud van de Amazone, wat minder afval en minder uitstoot betekent. Veja zet zich in voor milieuvriendelijke productiepraktijken en levert toch modieuze sneakers van hoge kwaliteit.

De VEJA-uitverkoop is terug

De VEJA Sale is terug, en u kunt een paar van deze stijlvolle en comfortabele sneakers voor minder dan $100 krijgen! De Veja Sale is nu bezig bij Gilt, dus mis het niet! De uitverkoop loopt van 23 tot 25 februari, dus reageer snel! Deze schoenen kosten meestal meer dan $100, dus zorg ervoor dat je ze krijgt voordat ze uitverkocht zijn! Hier zijn de bestsellers van de VEJA-lijn:

Veja, opgericht in 2004, is een Frans eco-schoenenmerk. Hun schoenen zijn gemaakt van biologisch katoen, gerecycleerde materialen en wild rubber uit het Amazone regenwoud. Ze zijn ook duurzaam en hebben een modern design met zuivere, verfijnde kleuren die nooit zullen verouderen. Wat wil je nog meer? Van een paar Veja sneakers krijg je nooit spijt! En vergeet niet om regelmatig nieuwe modellen in de gaten te houden. In de VEJA Sale krijgt u zelfs 10% korting op uw aankoop!

Er is geen betere tijd dan nu om te besparen op je favoriete paar Veja sneakers! Ze zien er niet alleen goed uit en voelen ook goed aan, ze zijn ook nog eens uiterst comfortabel! Deze schoenen zijn zo comfortabel dat zelfs Meghan Markle ze gedragen heeft. Het waren zelfs de eerste paar sneakers die ze in het openbaar droeg. Na het uitje van Meghan Markle schoot het aantal zoekopdrachten naar de schoenen omhoog en werd het merk op Lyst uitgeroepen tot “hottest item in the world”.

Ondanks hun chique, high-end esthetiek zijn de sneakers ethisch en duurzaam geproduceerd. Zij combineren duurzame materialen en sociale projecten om hun schoenen te maken. Bovendien werkt het bedrijf rechtstreeks samen met een Seringueiro-gemeenschap in het regenwoud van de Amazone om het wilde rubber voor de zolen van de schoenen te verkrijgen. En hun veganistische versies zijn gemaakt van gerecycleerd PET en maïsafvalleer. Sommige sneakerfans zouden moeten overwegen twee paar van deze schoenen te kopen!

Titel

Nach oben